Výsledok MRI kolena

Príspevok v téme: Výsledok MRI kolena
Milan1804

Zdravím Vás, chcel by som sa spýtať ak je tu niekto kto sa v tom vyzná. Bol som na Magnetickej rezonancíi ľavého kolena - spadol som na motorke pred cca mesiacom a 20 dňami a mám výsledok MRI. Koleno ma stále pobolieva síce možem aj behať aj prudšie pohyby ale cítim že to nieje stále ono...
Chcel by som sa stýtať pretože moje povolanie vojaka mi momentálne neumoznuje navstíviť doktora(toho čo ma odoslal na MRI) najblizsi tyzden (je to komplikovanejsie vysvetlovanie). Tak sa chcem spýtať hlavne na to či si mám kúpiť najbližší týždeň nejakú masť alebo čo až sa to lieči ako má... popr čo mám robiť.

Tu prikladám výsledok MRI.

MRI koleno l.sin.
PD fs tra, PD fs sag, PD fs cor, PD cor, T1 sag
MCL v kaudálnejšej polovici s neostrou kontúrou a diskrétnym lemom edému. ACL, PCL, MCL, LCL
primer. šírky, bez patolog.Si.
Zachytené svaly a šľachy bez patolog.Si. Burzy bez patolog. náplne.
MM a LM primer. tvaru bez patolog.Si.
Patella alta IS index 1,5 typ Wiberg II, lig.patellae prop. bez patolog. Si, primer. šírky. Retinákulá primer.
šírky, bez narušenia kontinuity. V Hoffovom telese bez patolog. zmien.
Synoviálna tekutina minim. zmnpžená peripatellárne viac laterálne, synovia nezhrubnutá a pliky nezasahujú
do kĺbnej štrbiny.
Chrupavky na kondyloch a FP primer.šírky, bez patolog.Si, hladkých kontúr.
Spongioza kostí s diskrétnou areou reziduálneho edému cca 3x1cm v later.kondyle femuru.
Záver:
Lézia gr.I MCL
Reziduálna diskréntna area bone-bruise LKF
Minim.synovitída
Patella alta

Za každú radu vopred ĎAKUJEM.

Katuska16

Chcela by som sa opytat ci by mi vedel niekto povedat viac k vysledku z MRI na ktorom som bola vcera a dnes mi dosiel vysledok. K lekarovi idem az na buduci tyzden. Vopred za odpoved dakujem.
Zaver z MRI :
Vyrazne stenčena patellárna chrupavka mediokraniálne s miernym subchondrál.edenom a uzuráciou dorzálnej casti mediál.facetu patelly,drobne volne teleso infrapatellárne, abrupcia ventrolaterál.okraja laterál.kondylu femuru s miernym edenom, intraartikulárna tekutinova kolekcia

nikoleta2

Dobrý deň, 20.februára som mala úraz kolena, vyskočenie jabĺčka.
Mám vysledky MRI - ale k doktorovi sa dostanem až v pondelok. Chcela by som aby mi niekto poradil podstúpila som MRI - vyšetrenie - pravého kolena.
Príkladam výsledok vyšetrenia :

MR- pravého kolena
T1 sag, T2 FS, STIR sag, cor,.PD:

Mediálny meniskus : predný roh, a ventrálna oblasť tela s obrazom bez trhliny, MM, zadný roh a bez trhliny MM, Meniskofemorálne lig. s obrazom edému a bez poklesu tunusu. Meniskokapsulárna junkcia s obrazom edému. Oblasť LCM mediálneho kolateralneho väzu - vonkajšia vrstva bez lacerácie okolie edematózne. Chrupavky vo váhonostnej časti bez lacerácie.
Laterálny meniskus- predný roh bez akutnej lacerácie LM oblasť tela a oblasť zadného rohu LM bez trhliny s edémom s distorziou dorzálneho úponu zadného rohu.
Meniskokapsulárna junkcia bez edému.
Šľacha m.politeus bez lacerácie edematózna s edémom inzercie na kosť.
Dolné popliteomeniskalne lig. a horné popliteomeniskálne lig. intaktne . Bez reptúry laterého kolaterálneho lig. bez poklesu LCL:
Predné intermeniskálne lig. s obrazom bez lacerácie. Chrupavky bez lacerácie.
Výrazný kostný edém, lat,kondylu femuru -kontúzia - možno malú povrchovú impresiu neváhonosneho okraja lat.kondylu femuru nevylučujem.
Predný skrížený väz - LCA - s obrazom bez lacerácie a bez straty tonusu LCA výrazne edematózny grade I - distrozia
Myška ventrálne centrálne pred LCA v - 3 x 8 mm
Zadný skríženy väz - LCP voľný, bez poklesu tonusu, bez lacerácie LCP, Presiaknutie a kolekcie pred LCA a za LCP.
Patella Wiberg III. s edémom kostí med. fazetu s edémom, a neuplnou laceráciou úponu med.retinakula s jeho elongáciou bez straty tonusu.
Subluxácia patelly s miernym posunom laterálne. Patellárna chrupka lat.med.fazet bez akutných lacerácii povrchu s obrazom bez redukcie hrúbky chrupavky patelly s pravidelným povrchom lat.fazetu.
Oblasť suprapatelárnej burzy a lat, med. recessu výrazne zvýšenej náplne - s obrazom hemartros.
Bez lacerácie šlachy m. quadriceps.a lig.patellae.
Hoffovo tukové tkanivo výrazného edému hornej stretiny.

Budem povdačná za každú radu :)
ďakujem :)

N-ika

edém je opuch.
MRI popisuje cele koleno, aj tie casti co su v poriadku.
Dolezity je nalez, teda zaver.
Poskodene nie je nic, mas to len "pomliazdene" a "narazene".
Ten divny pocit v kolene moze byt tym opuchom, ked sa ti zda ze tam mas nieco v neporiadku. Kup si namiesto voltarenu ibalgin duo efekt (s heparoidom) pomaha vstrebavat opuch a stahuje cievy.
Koleno setri, nezatazuj ho moc, daj mu cas sa zahojit a 3 krat denne si to premasiruj s tym gelom. Skore uzdravenie prajem :-)

Milan1804

Ďakujem veľmi pekne za diagnózu. Bál som toho edému 3x1cm, že je to zrazenina alebo nejaký objekt (myslel som že voda alebo niečo hustejšie,popr zrazená krv), Tak teda kúpim klbovu vyzivu + ten voltaren, za tyzden skocim ku doktorovi. A tebe DAKUJEM moc.

N-ika

Neboj sa nie je to nic strasne. Mas mierne poskodeny vnutorny kolenny vaz (posk.1.st), vonkajsiu spodnu cast stehennej kosti mas narazenu a mas vysoko polozene "jablcko". Co je ale asi vrodene.
Nemyslim ze hojenie urychlis, v kazdom pripade hojeniu pomaha wobenzym a kvalitna klbova vyziva zo sportoveho obchodu tiez neublizi.