Zápcha

Táto diskusia patrí k článku: Zápcha
Zápcha

Súčasná doba je veľmi hektická a uponáhľaná. Kvôli pracovnému vyťaženiu ľudia upúšťajú od pravidiel správnej životosprávy, ktorými sa riadili už predchádzajúce generácie. Nevhodná strava, stres a nedostatok pohybu narušujú prirodzenú funkciu hrubého čreva, čo sa môže prejaviť zápchou.

Jausik

Ja by som na základe vlastnej skúsnosti poradila vlákninu (napr optifibre) ako dlhodobé riešenie pre zápchy.

adamvr

to je cisto na zapchu, ci aj ine problemy vie riesit tato vlaknina. lebo ak to spravne chapem, tak vlaknina by mala nejak napomahat aj spravnemu traveniu a tak dalej.

renata18

co som ja poskusala kadejakych babskych rad a receptov. ono nehovorim, ze mi nic z toho nezabralo, ale nebolo to take, ze by to malo dlhodobejsi ucinok a hlavne pri niektorych ta chut, tak to stalo fakt za to, uz viac neprosim. co sa tu uz spomenulo, tak Optifibre je v tomto super, lebo ta je bez chuti, cize sa zamiesa, do jedla, do pitia a vybavene. clovek ani nevie, ze ju prijme do tela.

Katar1na

Mne pri problémoch s trávením či zápchou vždy dobre pomohla prevencia vo forme príjimu vlákniny, napr. Optifibre. Vždy je lepšie myslieť dopredu ako ojkať na poslednú chvíľu.

GOING

Kúpiť v lekárni vodu Šaraticu alebo Zaječicu. Pred jedlom vypiť min. 200ml. Po vypití vody po jedle je účinok slabší.

500xka

Mne robi veľmi dobre pri uvolnovani od zapchy zmes semien skorocela a Plantago Psyllium - na zdravom nakupe sa to vola vitálna vláknina