VIDEO: Všetko o materských znamienkach

Táto diskusia patrí k článku: Všetko o materských znamienkach
Všetko o materských znamienkach

Termínom „materské znamienko“ sa bežne označuje pigmentovaná, alebo aj akákoľvek zmena na koži. Odstránenie znamienka vyhľadávajú pacienti hlavne z estetických príčin, zriedkavejšie z obavy o povahu znamienka

Syk

Ahoj, ako sa vyvíja tvoje "znamienko" na prste? Mne sa totižto stalo presne to isté, avšak na nohe. V priebehu 1-2 dní.

BJ_2

Nazdar, znamienko sa nemoze objavit za 1 noc, musi to byt nieco ine.
Pravdepodobne to bude krvna zrazenina. Okrem toho na takom mieste sa znamienka netvoria, nestretol som sa s tym este, ze by mal niekto na brusku prsta znamienko.

xyz12333

dobrý deň, znamienko môže sa objaviť cez jednu noc, alebo nie je to možne? ja som v noci išiel a ráno na prste mal som ho už na brušku prsta. bol som aj u kožnej povedala, že som si prst privrel že si nepamätám na to. Keby som si privrel tak rána bola by nepravidelná a poranil by som si aj necht a necht ten som poranení nemal. Keď si človek prst privrie, sú poranené vždy obe časti prsta a nie len jeden. a Znamienko alebo čo je to je to pravidelne vajcovite, a keby som si privrel prst bolo by to nepravidelne a a väčšie ma to tak pol cm. Mam tu už týždeň potieram si to heparoidom a stále sa to nezmenili ani farba stále je to čierne. Keď sa porežem, niekde buchnem protriem si to, tak sa mi to zmenšuje, až to napokon zmizne ale toto mam týždeň úplne rovnaké. keby som si prsť niekde privrel vedel by som o tom bolelo by to, a pri privretí poraní sa len bruško prsta a necht nie? mne sa poranenia hoja rýchlo včera som sa porezal natrel som si to hepaoridom zalepil, o dve hodiny som si ruky umýval, náplasť od vody nedržala odlepila sa a prsť mi už nekrvácal. a cez noc kde by som si o postel prsť privrel, alebo buchol v spánku o stenu, ráno by ma prsť bolel, a vôbec ma to nebolelo, a zobudil by som sa na bolesť, keby som si prsť buchol. Kožná povedala že do dvoch mesiacov začne sa to odlupovať, keby to bola krvná zrazenina ta je tak dlho až dva mesiace? ani to neboli. obvodná povedala aby som si to prepichol či nepotečie krv, prepichnúť nedá sa to je to tvrde. zas som nechcel nasilu ihlu do prstu zapichnúť aby som nezapichol až do prsta, neviem či je znamienko len na koži alebo aj pod kožou, a ako hlboko pod kožou, znamienko mohol by som prepichnúť až do prstu do žili.