Prečo darebáci dostanú všetko?

kafe

Mesačný, tvoj koment 18:48 možno platí v tvojom živote. Ale v mojom určite nie. V mojom je to presne naopak. "vlastnosti, ktoré máme sú nám dané" - :D :D to nemyslíš vážne toto. Nesúhlasím s tebou. Život neberem tak vážne, aby som si musela dávať velikánsky pozor.

Tvoj komentár je úplne ukážkový príklad, prečo to dobráci majú v živote úplne nahovno - zošnurovaný strachom, presvedčený o tom, že všetko je nám dané a zmeniť sa nedá nič. Ja sa držím hesla, čo nevyšlo miliónom ľudí predo mnou, možno mne jedinej vyjde, he-he. Tak prečo to nevyskúšať.

Janno82

Je do istej miery ťažké nájsť na takéto otázky 100-percentnú odpoveď. Prečo sa teda darebákom, resp. zlým ľuďom darí?

Možno je to preto, že táto planéta je sama o sebe zlá, do veľkej miery zlá.

Alebo inak povedané, pochádzame z prírody, naše telá majú zvierací pôvod a z časti zvieratami naozaj sme. Nie je to len prirodzený výber? Veď v celej prírode a teda na tejto planéte je to postavené na ustavičnej súťaži, na ustavičnom súperení génov. A kto vyhráva? Vždy tie silnejšie, schopnejšie. Určite je aj v prírode súcit, ale rovnako tak si myslím, že ten tam nevládne. Nie je to tak aj u nás? V našej ľudskej spoločnosti? Nie sú darebáci iba tí, ktorí sú proste hold šikovnejší, schopnejší a presadia si svoje? Lebo to tak vlastne už niekto dávno naprogramoval a v celej prírode to tak je? A všetky tie spoločensko-politické systémy sa z času na čas iba snažili nejakými normami a pravidlami držať takýchto ľudí na uzde. Určite sa to nedá zovšeobecňovať, ale podľa môjho názoru a cítenia to tak do veľkej miery je. Preto podľa mňa, tu na tejto Zemi, v tomto čase a priestore odjakživa udávali trend prirodzený výber, súťaživosť, súperenie, právo silnejšieho. Možno tí ostatní(nedarebáci) sú tu, ako určitý protipól, aby do istej miery neutralizovali, či vyvažovali to prostredie, tú spoločnosť.

Mesačný princ

Áno Filip, ten chlapec bol veľkým hrdinom, No čo z toho mal v živote? Ja sa neprikláňam k žiadnemu komentáru, lebo som ich ani nečítal ale súhlasím, že ten chlapec si prežil peklo. No žil podľa svojho presvedčenia, šíril dobro a lásku a čo sa mu vracalo?

ten film veľmi dobre ukázal aký je dnešný svet a dnešní ľudia. A že nie všetko na svete sa dá dosiahnuť ak človek chce.

...preto darebáci dosiahnu všetko, pretože ľudia neveria niekomu, kto je dobrý a ak aj veria, tak ho len vyžijú.

Filip TT

Mesacny princ - zaujimavy film, dik. Priznacne je, ze vsetky komentare pod nim si vsimaju zlo, len jeden si vsima hrdinstvo toho chlapca, ktoreho umucili. Ja patrim k tomu, co napisal ten jeden komentar.

Mesačný princ

kafe - hm...viem ako si to myslela, no vieš, vlastnosti, ktoré máme sú nám dané. Môžeš sa priučiť čomukoľvek ak chceš ale pretvoriť to tak, aby to bolo iné nedokážeš...teda dokážeš no len do určitej miery. Tak dávaj velikánsky pozor čo si z toho, čo používajú tí darebáci vezmeš, upravíš a použiješ. Pretože návodov sa veľmi ťažko zbavuje a môže to byť veľmi nebezpečné

kafe

tak ja si berem od darebákov príklad! Niečo asi robia dobre, keď vždy a všetko dosiahnu nie? Ja nepotrebujem dosiahnuť všetko, len niečo a takým spôsobom, aký sa mne páči. Takže sa od darebákov učím a prispôsobujem si to SEBE.