PES a hnačka

Príspevok v téme: PES a hnačka
rebarbora1970

Dobrý večer/

Minulý týždeň v piatok nám niekto vyhodil do záhrady šteniatko ratlika podľa veterinára 3 mesačného psíka. Susedia nám volali , že tam je dva dni keď sme ho našli bol obrovsky vychudnutý.

nakoľko máme doma nášho psíka bála som a zobrala ho na veterinu aby ho prezreli. Lekár povedal, že je dokonalo zdravý, ale absolútne podvýživený. Dali mu pastu na odčervenie. Od vtedy však začal mať hnačky úplne riedku a dva tri krát denne. Inak však žerie úplne super, za tých pár dni pribral je hravý.

Volala som lekárovi a on povedal, že tie hnačky prejdu je to vraj od tej pasty na odčervenie. Môže takto reagovať už štyri dni?

Pribral tak, že mu už pomaly nevidieť kosti na chrbte a zadku čo bolo príšerné. Stále je nenajedený a snažím sa ho neprekrmiť. Nejeme konzervy má granulky a viac varené mäsko s ryžou. Miluje zeleninku..

Ja sa však bojim aby ho tato hnačka nevysilila.

DĎakujem za rady. Prípadne niečo ,,babské,, s čím máte skúsenosti

Pekný večer.

sd66

kludne moze hnackovat. moze z pasty, aj zo zmeny stravy.ak vam ho pravidelne kontroluje dr., tak je vsetko v poriadku. velmi dobry postoj k prekrmovaniu. steniatka sa nesmu prekrmovat. neprospieva to vyvinu. skor naopak. drzim palce.

D...a

V prvom rade pekne, ze ste ho pritulili, niektori ludia su bestie.

Ano, pri odcerveni mozu byt hnacky, nasi tiez mavaju po tabletke, ale nie stale, len obcas. Takze zavolaj este raz vet a povedz mu to, zda sa mi to dlho, aby nedehydroval. A hned sa ho opytaj na nejake dobre probiotikum, na vybudovanie crevnej flory. To je dolezite po kazdom odcerveni, aj po antibiotikach. A dabre, ze mu varis, je to strna strava, to najlepsie. Aspon dokedy sa neda dokopy, mu radsej var dalej. Dalej nevies, na aku stravu bol zvyknuty, strava sa ma menit pomaly a postupne ale s varenim nic nepokazis. Granule len ozaj malo alebo vobec. Lepsie je krmit a hlavne steniatka 3x denne, cize rozlozit porciu na 3x.