Nova praca a spravanie kolegov

Príspevok v téme: Nova praca a spravanie kolegov
Miro89

Ahojte,

zacal som robit v jednej IT firme. som tu 2. den. vsimol som si, ze niektoroi kolegovia su nejaki podivni. Grgaju tu, vcera som samizda aj pocul, ze si tu ktosi prdol nahlas a este sa zachichotal. Pustali tu na plne pecky hudbu, ze sa to ozyvalo po celej firme, nadavaju tu a aj hukaju niekedy. dnes chalanisko jedol asi keksy a omrvinky, ktore mal na tricku, vysypal kolegovi na stol na klavesnicu, ktory dnes nie je v praci. Neviem, ale mam pocit, ze normalni ludia sa takto nespravaju, resp.nedavaju to hned najavo pred novym kolegom. Uz som raz bol vtakej firme, kde sa prdelo a grgalo a nepacilo sa mi. Tu nejde o to, ci su to informatici, ktori su oznacovani za takych "divnych", ale o toho cloveka samotneho.

CO si myslite vy o takomto spravani? Chceli by ste pracovat v takej firme?

0vecka

ja som tiez zazil nieco podobne... imho zacni si hladat nieco nove...

inak v jednej firme som zazil ze si taketo veci robili len dvaja navzajom... ako lepenie papuc lepenie nieco pod mys atd a to bola celkom sranda... inak to skrabanie v rozkroku je kazdeho osobna vec.. mne vadia len tie prdy a to ked mi napr niekto vyberie nieco z klavesnice a podobne... ak mi to spravi niekto koho nemam rad tak to vecsinou riesim tym ze zavolam sefovi popripade na TI oddelenie ze nemozem robit lebo mam pokazenu mys/klavesnicu... ono to niekedy zaberie

Slobodna

Nemyslim si, ze su az take prasiatka, ako sa prezentuju. Je to ich firemna kultura, aky sef, taka firma, aneb. Stado vede vzdy vul. Je to taky bezny fenomen v muzskych kolektivoch, i ked zas ITckari by sa asi nemali predsa len spravat, ako nejaki stavbari - bez urazky. Zensky element obvykle zjemnuje muzsky kolektiv, tak by ma zaujimalo, ak by prisla do takehoto kolektivu jemna zena, ci by sa ich spravanie zmenilo a akym sposobom. Pre mna je nieco uzasne pozorovat a skumat ludske vzorce spravania v roznych situaciach.

Miro89

ako budiz, ked si niekto grgne, ale aby niekto vysypaval omrvinku druhemu kolegovi na stol, alebo zalepil papucu ci pohar o stol, tak to uz su znaky primitivizmu ako nejakej srandy. ja nie som tiez nejaky svatuskar, ktory sa sprava ukazkovo, ale hentake veci by ma vobec nenapadli

zuzi74

Ja som ostala v nemom uzase, ze takyto kolektiv vobec existuje:-)

Osobne poznam dost ITckarov, ale ti sa spravaju naozaj slusne.

ITckar

... a kto týmto expertom dá nejakú zákazku? Zatiaľ som robil v piatich ITčkárskych kolektívoch a nikde to takto nebolo. Skôr som tam stretával ľudí, ktorých som obdivoval.

Cariboo

Nezavidim ti to stado. Ver ze ked nebudes v praci aj tebe nasypu omrvinky na stol, a aj horsie. Co narobis, tu si s pracou nenavyberas, ak nie si nejaky vychyteny expert. Musis sa zatat a vydrzat to. Na tvojom mieste si kupim dezinfekcny sprej a striekam to okolo seba ako ochrannu clonu :D Stavim sa, ze to co vidis je len zlomok z ich nechutnosti.

Roxy22257

Aspoň vidíš, ľudia sú prasce a títo zvlášť, ani sa len nenamáhajú sa trochu kontrolovať a pretvarovať. Nedokážem si predstaviť čo potom robia doma, títo ľudia nie sú hodní venovať im čo i len štipku pozornosti a nervov, sú to primitívi, ktorým nikto nikdy neukázal ako sa majú správať. Ukáž im že ty máš navrch a nenechaj sa nimi rozhodiť - pevné nervy prajem, budeš ich potrebovať.