Akoby sa mi to zdalo

Príspevok v téme: Akoby sa mi to zdalo
Zuska0207

Ahojte, už od leta nie som vo svojej koži..neviem čo sa so mnou stalo. Mám 21, stále som bola plná energie a radosti, bavil ma život. Od mala som tancovala, od 14 pracujem, študujem, 5 rokov mám priateľa, proste mala som stále čo robiť. Zrazu sa niečo so mnou stalo. V septembri mi začínala výška, nova práca, s priateľom sme mali zlé obdobie. Začalo sa mi ťažko dýchať, nemohla som sa poriadne zhlbola nadýchnuť až ni musel raz priateľ privolať sanitku lebo som mala záchvat úzkosti a nemohla som dýchať. Odvtedy sa trápim. Bála som sa chodiť autobusom, chodiť von, bála som sa chodiť do školy kvôli problému s dýchaním. Pochodila som po rôznych vyšetreniach, nezistili mi nič. Šla som ku psychologičke, ktorá je zaneprázdnená, takže som pri nej bola raz za celý mesiac. Povedala, že mám úzkostnu poruchu vyvolanú stresom. Taktiež som bola u psychiatričky a brala som tri týždne štvrtku paretinu lebo som sa bála brať normálnu dávku, aby som neskôr nemala problém pri vysadení. Bolo mi stále rovnako, tak som ho zo dňa na deň vysadila. Pred týždňom som bola na kontrole a povedala mi, že mám tabletky opäť brať, celé kusy, vraj mi to pomôže. No ešte stále som s nimi nezačala.. a posledné týždne mi je hrozne zle. Akoby som nebola vo svojom tele, akoby sa mi všetko len zdalo.. niekedy som tieto pocity mala raz za čas, teraz je to úž pár týždňov vkuse... stále mám pocit, akokeby sa mi snívalo... neviem čo to je. Je to otrasný pocit, chytá ma panika.. prosím ak niekto aspoň tušíte čo by to mohlo byť alebo ak ste to zažili, napíšte mi.. budem vďačná.

lukreca

ja som mala roky panicku poruchu bolo to hrozne boli mi nasadene antidepresiva a odvtedy nic ,o vysadeni liekov sa mi to ostupom casu znova zacina vracat takze sa chystam znova k lekarovi.

nnmm

Ahoj, ten pocit akoby sa ti všetko iba zdalo alebo snívalo sa môže nazývať derealizácia a depersonalizácia. Skús si niečo o tom prečítať

3111

ahoj, asi chápem ako sa cítiš. tiež sa mi stalo niečo podobné teraz v lete, aj keď niektoré problémy som mávala už dlhšie predtým - to dýchanie, hrča v krku atď. to som však vždy nejako rozchodila a brala som to len ako prejav stresu, ale tiež vďaka pomoci psychoterapeuta. s týmito úzkosťami je to tak, že čím viac si to všímaš, tým viac sa to zhoršuje a akonáhle si na to zvykneš tak sa to začne vytrácať, prípadne si hlava vymyslí nejaký nový príznak :D no ale teraz v lete som aj ja začala mať ten pocit ako vo sne, tiež zo stresu a začala som sa na to príliš zameriavať a chytať paniku, ktorá samozrejme ten pocit ešte viac zhoršovala a takto dookola. ten pocit ako vo sne je normálny, teda nie je to nič nebezpečné a občas sa to stane každému asi ako obrana proti stresu, akurát že úzkostný typ človeka sa na to viac zameria, zľakne sa a tým si to umelo živí. mne veľmi pomohlo si doma zacvičiť alebo relaxovať a v duchu si hovoriť pozitívne veci, že som v poriadku, v bezpečí, že je to len pocit, ktorý odíde, že to zvládnem a aj keď je teraz zle, príde raz aj dobré obdobie atď. a keď sa to občas objaví, tak sa tvárim, že to vítam, že ma to chce chrániť pred stresom, fakt si to aj v hlave poviem že aha, toto tu už dáko dlho nebolo :D snáď som ti teda aspoň trochu pomohla a dúfam, že budeš čoskoro ok :)