Vyšetrenie kyseliny žaludočnej

Príspevok v téme: Vyšetrenie kyseliny žaludočnej
menma

Zdravým, chodím k doktorke a spýtal som sa jej že či by moje problémy nemohli byt s toho že mam málo kyseliny žaludočnej.. ona povedala že mi robila test.. ale vôbec nechápem kedy a ako.. ukazala mi nejaký papier na ktorom by to vraj malo byť ja sa do toho nevyznám tak sa pýtam:

Ako vám vyšetrili Žal. Kyselinu ? odber krvy ? a ako to je napísane vo výsledku? rád by som si to teda našiel lebo povedala že výsledky su v norme no ja sa cítim opačne..

Dá sa s tohto zistiť to vyšetrenie? napíšem to tak ako je na papieri prosím o pomoc dakujem.

Výsledok bioptického vyšetrenia

Záver patologa - makroopis

1. Dve vzorky belavej farby o priemere á 0,2 cm.

2. to isté

3. to isté

Záver patologa - mikroskopický nález

1. Mikroexcizie duodenalnej sliznice so zachovalou viloznou aj kryptovou architektonikou primeraneho vzhladu; bez podstatných histopatologických zmien - atrofie klkov, hyperpalazie krýpt, alteracie povrchového epitelu, IEL alebo nápadnejšej inflamacie stromy.

2. Mikroexcizie antrálnej žaludočnej sliznice s fokalnou feveolarnou hyperpalaziou s miernymi reaktivnymi zmenami epitelu, diskretnou fibromuskularnou hyperpalaziou, hyperemiou a diskretnou inaktivnou zapalovou celulizaciou. Bez iných podstatných zmien, HP negat.

3. Mikroexcizie korporalnej žaludočnej sliznice s hyperemiou stromy na pozadí architektoniky primeraneho vzhladu; bez podstaných histopatologických zmien - inflamacie, atrofie, metaplazie, alteracie paritelných biniek alebo neolazie. HP negat.

Zaver :1. Duodenalna sliznica bez podstatných zmien, bez znamok MAS.

2-3. Žaludočná sliznica s miernymi zmenami typu reaktivnej/chemickej gastropatie/iritacie s predilekčným postihnutim antra HP negat.

Vie mi niekto kompetentný povedať o čom sa tam píše? Niečo málo viem aj sám ale píše sa tam niekde o tom že mi robila test na kyselinu v žaludku? + som sa jej pýtal na candidu, povedala že na kavsinky mi robila vyšetrenia a že su dobre neviem či to je v tomto papieri možete mi prosím niekto vysvetlit čo sa tam píše? potrbujem riešit nejak moje problémy so žaludkom no zatial prekavpivo všetko dobre aspon podla doktorov a ja sa cítim ako dôchodca prosím poradte mi dakujem.