nezrele dieta - metoda INPP

Príspevok v téme: nezrele dieta - metoda INPP
alenocka33

Ahojte, má niekto skúsenosti s metódou INPP? Ide o cvičenia, ktoré vraj pomáhajú deťom s vyzrievaním nervového systému. So svojim synom som už vyskúšala veľa a stále sme lekármi, aj učiteľkami v škôlke tlačení do psychofarmák, ktoré mu ale dávať nechceme. Vraj ho stlmia a bude sa viac sústrediť a spolupracovať, ale keď to ho len oťapsne tak ako bude už len potom sústredený? Môj syn mal teraz 5 rokov, chodí do škôlky iba na 3 hodiny a to sústavne počúvame aký je nespolupracujúci, ťažko zvládnuteľný a usmerniteľný, iný ako ostatné deti.. Na svoj vek je také "bábo", strašne nezrelý, spomalený, všetko sa učí ťažkopádne.....je pri tom veľmi nervózny...my sme už na skľudnenie vyskúšali všetko možné...od magnézia, esprica, medovky, rybí olej, diéty, béčka....a stále je nervný, podráždený, nesústredený. má diagnostikované adhd a špecificky narušený vývin reči....už teraz nás strašia,že ho do školy nezoberú, vraj je nezrelý, celý je taký pozadu, vraj to sním bude len a len horšie (názor špeciálnej pedagogičky zo špec.pedag.poradne)...tak som lustrovala na intenete, že čo by nám pomohlo a našla som že sa na Slovensku robí takáto terapia INNP, len neviem či s tým má niekto skúsenosti s vašimi detičkami, či to naozaj pomáha....lebo už nevieme ako by sme mu pomohli.

andy2

Ahoj, s metodou mam skusenosti. So synom som zacala chodit, ked mal 7 rokov, my sme ale mali problem hlavne s hrubou motorikou. Mozem povedat, ze nam pomohla. Nikdy asi nebude taky sikovny ako rovesnici, ale po zacati cvicenia sa rychlo zlepsoval, zacas lepsie behat,po preliezkach lozit. Ma viac radosti z pohybu. Mozno ako niekto iny hovori, by sa to tiez tak vyvinulo, ako rastie a vyvija sa prirodzene,ale mne to za to stalo. Ja som presvedcena, ze nam to pomohlo. Ale mlynske kola asi nebude robit :) Na druhej strane to stoji dost penazi...

Gima

Skuste nejaky sport hoci len cez vikendy napr. plavanie, bicyklovanie, gymnastiku....ale deti upokojuju aj zvierata a prechadzky do prirody. Pripadne ho zoberte do sauny samozrejme nie nadlho. Znižte prijem sladkosti a zvyste prijem zeleniny a ovocia.

alenocka33

Ďakujem za rady...máme za sebu diétu, aj sladkosti oobmedzené, ale až tak to problémy nevyriešil....metablické testy máme ok. Aj tak ďakujem.

Fleur-de-lis

Ahoj, nie, s tou metódou skúsenosť nemám, ani od známych.

Každopádne by som na vašom mieste vyskúšala vyradenie kupovaných sladkostí aj sladkých nápojov kde patrí aj džús (a domáce robiť len jemne sladké za použitia medu, melasy, kokosového cukru, javorového sirupu, brezového cukru a možno stévie; žiadny agávový(čiže vysoko fruktózový) sirup). Rovnako vylúčila bielu múku ( radšej skúsiť kváskový celozrnný chlieb). Obmedzila televíziu a mobilné či počítačové hry na nejakú polhodinku denne, a tiež obmedzila množstvo hračiek, ktoré synček má.

Do stravy by som zaradila rybky (napríklad lososa), bio pečeň, vajíčka z voľného chovu, listovú zeleninu (aj také obyčajné lacné listy z púpavy, ktoré majú množstvo prospešných látok) - napríklad v podobe smoothie s ovocím ak by to inak nechcel jesť a podobné výživné potraviny.

Asi by som tiež zvážila testy na intoleranciu potravín.

Samozrejme, že by to problém nemuselo vyriešiť, ale osobne verím, že by to výrazne pomohlo. Mne by to za skúšku stálo. Popritom by som samozrejme hľadala aj dalšie metódy...

Každopádne vám prajem veľa síl, trpezlivosti a nech čoskoro nájdete niečo, čo vám pomôže.