antibiotika v tehotenstve

Príspevok v téme: antibiotika v tehotenstve
Fektusa

Dobry den,chcela by som sainformovat ci mozu antibiotika v prvom mesiaci tehotenstva poskodit plod.Mala som problemy s castym mocenim,unavou a pocitom na zvracanie tak som sla do lekarky a ona mi vzala len moc s tym,ze mam zapal mocovych ciest no ja nepocitujem ziadne palenie a podobne priznaky ako mala kamaratka ktora tento zapal skutocne mala.Neviem ci sa doktorka nemohla zmylit s tym nalezom,teraz ma 2 tyzdne dovolenku a ja neviem co mam robit kedze som si spravila 2 testy a vysli mi pozitivne.Aj sa skor citim na tehotensko ako nejaky zapal,Prosim odpiste niekto.

shayleen

Medzi antibiotiká, ktoré žena v období gravidity môže užívať, patria napríklad penicilíny, makrolidy alebo cefalosporíny. Naopak, nevhodné sú lieky: tetracyklíny, aminoglykozidy, vankomycín, chloramfenikol, nitrofuránym či polymyxíny. Antibiotiká sa podávajú v ťarchavosti iba pri jasnej indikácii. Pokiaľ lekár predpíše antibiotiká s úzkym terapeuticko-toxickým rozpätím, má kontrolovať ich hladiny v krvi. Pri viacerých alternatívach vyberá tie najbezpečnejšie pre nastávajúcu mamičku, a aj očakávané dieťa (deti).

RNG

Je mnozstvo roznych prirodnych antimikrobialnych aj ucinnejsich na rozne nakazy, ako atb.

Podla druhu nakazy ti moze pomoct D manose, davka 2 gramy kazde 3 hodiny, co mnohe nakazy odhakne zo sliznic a splachne mocom von.

Moze ti pomoct roztok citricidalu na rozne bakterie,

monolauruin( 2 x 5 gramov)

colostrum(2 x 10 gramov)

berberine(davka 2 x 1 gram) a rozne ine.

Ziadne z uvedenych nema skodlive postranne ucinky, ani pre tehotne, ani pre ich plody.

Fektusa

zacala som este len v utorok no aj tak je to pri tom dennom mnozstve uz 10 tabliet...snad to bude v poriadku...moze to mat nejake vazne nasledky na plod?