Sukromie?Sladký sen........

Príspevok v téme: Sukromie?Sladký sen........
jojo1236

mama sa mi furt hrabe vo veciach neprejde den bez toho aby som ju nenasla s nosom strcenim v mojich veciach.Ked som jej povedala ze mi to vadi, nakricala na mna ze ked nebudem doma a ona si bude chciet nieco pozicat, ze to urobi.Dalej tu mam svojho užastneho brata ktorý sa mi hrabe v kompe ako to netušim je zaheslovaný ale nejako sa mu to podarilo.A potom sa dost casto stava že ked nieco pozeram alebo si z niekým pišem niaky člen mojej rodiny sa zastavý a hladí mi cez plece a potom nasleduje rozhovor typu:

JA: potrebujes nieco?

ON:nie nic..*dalej hladí*

JA:Tak co tu potom robis?

ON:pozeram co robis.

JA:Hm dost mi to vadi nemohol by si odíst?

ON:zijes pod mojou strechou tak budes robit to co ti ja poviem mas zaracha.

alwbo este lepsie zacnu mat prehnane poznamky o tom ze mam tajnosti a potom len mamu pocujem ako sa o tom velmi nenapadne bavi so svojimi kamoskami.

Skusila som si zamknut izbu na co moji rodicia reagovali tím ze mi odstrania dvere......

Co mam robit?

jojo1236

porozpravat sa by bolo možno fajn ale naposledy to dobadlo tak že sa ma nahodou spytali či nezverejnujem svoje nahe fotky.odvtedy sa rozhovorom s nimi snažim vyhnut taketo mudrosti beru s tych knih o výchove kusok som si prečitala a tie rady tam su na zaplakanie potom nech sa človek čuduje ked sa mu mama v noci zakrada po izbe..Dakujem za radu na intrak pojdem určite a hned do Brna cim dalej tim lepsie:)

michalmmm

Problemy su na to, aby sa riesili a kazdy problem je vyzva na zamyslenie sa, ako ho vyriesit. Na aku skolu chodis? Ked na zakladnu, tak zatial to s nimi vydrz a potom sa prihlas na strednu do ineho mesta, aby si mohla byvat na intraku. Ked na strednu, tak kym musis, vydrz to s nimi a prihlas sa na VS do ineho mesta, aby si bola na intraku. Na intraku ste si vsetci rovni a nikto tam nie je tvoj rodic. Su to decka, ktore od rodicov utekaju, inac by Kosicanka nebyvala na intraku v Blave a Bratislavcanka by nebyvala na intraku v Kosiciach :) - normalka. Pritom aj v jednom, aj v druhom meste su vysoke skoly. Aj stredne. Ale napriklad taky odbor cestna doprava sa inde ako v Ziline studovat neda a ked vysvetlis rodicom, ako to ty strasne, ale strasne chces, tak je jedno, ci si z Blavy, ci z Kosic :) Alebo veterina, ak si z Blavy, sa inde ako v Kosiciach neda. Na ten cas, kym este s rodicmi byvat musis, sa da najst mala pomoc. Napriklad, ze skypovu a facebookovu komunikaciu budes praktizovat len v case, ked rodicia nie su doma. Ved predsa chodia aj do roboty, nie? Alebo ak mas nejake dve Eura na kavu, tak si mozes rovno zbalit notebook a ist si sadnut aj sama niekam, kde je wifi a tam budes mat pokoj. Ked su rodicia doma, tak sa len uc a citaj knihy, pozeraj telku, pocuvaj radio, pripadne sa zapis na nejaky jazykovy kurz a kup si hoci spanielcinu pre samoukov, do buducnosti sa ti to moze zist, jazyky su dnes ziadane. Ked ti rodicia vojdu do izby a uvidia, ze citas knihu, bude to pre nich prijatelnejsie ako ked ta vidia robit nieco, co sa za ich mladosti este robit nedalo, ako napriklad komunikovat cez internet s kymkolvek - je mozne, ze sa o teba aj trochu boja a myslia si, ze si tam pises s cudzimi ludmi, napriklad s uchylakmi, ktori ta chcu vyuzit na sex, pripadne s pasakmi, ktori ta nalakaju na osobne stretko a uz ta nebude a ustrachanym rodicom nevysvetlis, ze ty si rozumna a take veci nerobis, oni len vidia vsetko to zlo, co sa okolo nas deje a maju o deti strach, to je normalne. No ty ten strach mozes vnimat ako podcenovanie tvojej vlastnej osoby, ako nedoveru voci tebe a zasah do sukromia a s tym sa neda nic robit, je to proste tak. Vyhrazky typu "pokial budes byvat pod mojou strechou" som pocuval kedysi aj ja a dnes uz byvam a pracujem v Taliansku. Sukromie moze mat kazdy dospely clovek, len si zan treba zaplatit a na Slovensku by ta to vyslo moc draho, myslim ak byva jeden clovek v podnajme a sam - to proste na Slovensku nejde, takze jedine VS a intrak, pripadne praca v zahranici, tam sa to da.