VŠ študenti - kolko minate

Príspevok v téme: VŠ študenti - kolko minate
lalallele

ahojte, chcem sa opytat len pre zaujimavost a porovnanie so mnou, kedze je to tu anonymne, kolko priblizne ludia, ktori studujete na vyske miniete za mesiac (intrak/podnajom, jedlo, skolske veci, zaluby, party, pritelka/priatel a tak) proste vsetko dokopy... tiez ci peniaze ktore mate zarobite vy na brigade, alebo ich mate od rodiny, alebo pol na pol a podobne.. :) dakujem, je mi blbe vysypat takuto otazku nazivo na niekoho, urcite chapete :))

fdfdffdfd

VŠ som už skončil ale asi takéto som mal minimálne náklady každý mesiac:

Autobus mesačne: 20 EUR

Internát mesačne + internet: 75 EUR

Doprava mesačne: 10 EUR

Strava keď sa veľmi uskromním (mesačne): 20 EUR

Piť som nechodil, po baroch taktiež nie, nieje čas: 0 EUR

Takže 125 eur len tak fuč a to nepočítam knihy a veci potrebné na štúdium.

Po piatich rokoch 5625 eur. Ďalej diplomovka a bakalárka (tlač), doučovania, ktoré som si platil... Nemám to presne zrátané ale určite sa blížim so svojimi výdavkami k hranici 7000 EUR. Je to dosť.

ružička voňavá

kiop, závisť je zlá vlastnosť...skôr sa s tebou nebavia tí synovia lekárov a iných movitejších ľudí, než ty s nimi...

kiop79

No, cestové, strava, ubytovanie či študijný materiál mesačne tú 100 - ku budú minimálne už len na denného študenta VŠ priemerne, no čo sa pýtaš, že koľko kto na VŠ míňa, keď minimálne 78% študentov na VŠ minimálne tých 100€ aj tak dostáva od pracujúcich rodičov v rôznych fabrikách, obchodných reťazcoch či na rôznych stredoškolských pozíciách, keďže sa ČSSR sa len tak každý na VŠ nedostal ako dnes už 90% študentov bez rozdielov na priemer známok či školy prijímajú, keď rodičia majú mama cca 500€, otec tiež podobne 500 - 550€, možno aj menej, tak potom sa nediv, že deťom študujúcim na VŠ je to úplne jedno, či minie mesačne pod 100€, alebo si pridá k tomu výdavky na párty a diskotéky a minie kľudne aj 200€, jednoducho deti z dobrých finančných pomerov sú deti s prajných finančných pomerov, lepšie ešte ak majú deti bohatých rodičov pracujúcich v zahraničí či lekárov, tí im kúpia aj autá aspoň 10 ročné za 3000 - 4000€ a vozia sa detičky do školy pekne so svojimi štetkami na autíčku, čím ani nevnímajú ako je na Slovensku ťažko už poplatiť nájom, či zdravotné, preto sa tu na takéto blbé otázky nejako nepýtaj, pretože ak maturant skončí strednú a má možnosť buď pracovať, podnikať alebo ísť na vysokú, tak musí automaticky sám vedieť, že aký bude jeho mesačný rozpočet a nie jeho dementný rodičia

Vieš, ja žijem v 1-izbovom zhnitom socialistickom byte na východe Slovenska, matka má ako ináč len 450€ vďaka robkovým odvodom z hrubej mzdy, zadlžená aspoň na 10 rokov s 1500€ nedoplatkom na vodu, otec nám neprispieva totálne nič na výdavky, keďže už zomrel a mne neostáva nič iné, len zarobiť z práce na dohodu ako brigádnik, aby som stíhal možno na rok vysokú len externe, keď pracujem a musím to z niečoho tých 100€/mesačne financovať, preto Ti odpovedám len takto, čo sa týka tejto problematiky a nemám rád už od strednej deti bohatých rodičov, čo nerobia nič a všetko majú, keďže im všetko vybavia rodičia, čo oni nerobia totálne nič, preto s týmito rovesníkmi sa už vôbec do konca života nebavím ! ! !