Čo je to za diagnózu?

Príspevok v téme: Čo je to za diagnózu?
mmmmnechapem

Prosím Vás, je to diagnóza, keď mi môj chlap,priatel,s ktorým žijem,keď je v práci odcestovaný,vyznáva lásku cez počítač,ako ma miluje a keď príde domov,vadia mu maličkosti a oplzlo,ale naozaj strašne oplzlo mi nadáva????...stále sa to opakuje....v robote ma miluje,zbožňuje,teší sa na mňa,nemôže sa dočkať príchodu domov...a keď príde,vybuchuje,je agresívny,nedá si vysvetliť....strašné...začínam si myslieť,že naozaj to je už nejaká psychická porucha

krekra

Podľa mňa , keď ti volá, tak sa len predvádza, určite sú okolo neho ľudia, kolegovia, čo ho počúvajú a možno sa pred nimi takto vystatuje, aký má nádherný život s tebou, aby mu závideli. Ináč, je to chudák. Poznám takých.

anjelik *

Či je takéto správanie zastrešené aj nejakou diagnózou, neviem. Z môjho pohľadu sa jedná o zviera v ľudskom tele, bez vyvinutej empatie, ktoré reaguje na podnet okamžitou odozvou, bez minimálnej potreby sa ovládať. Nevidí na to totiž najmenší dôvod, keďže ty, podľa všetkého, zareaguješ vždy a okamžite ho zadotuješ vlastnou pozornosťou a on sa cíti lepšie. Preto ťa aj miluje a veľmi sa na teba teší, lebo je dar mať pri sebe takého donora, akým si ty. Ak ti to neprekáža, kľudne s ním zostaň, ale počítaj s tým, že jeho správanie sa nezmení. On totiž ani len netuší,že sa dá reagovať aj inak, pokojne a kultivovane. Je mi ľúto, ale aj také bytosti tu sú a je len na tebe, či máš silu ho pretvoriť vlastným príkladom na svoj obraz, alebo ho necháš. Možno, ale nezaručujem, že sa raz zamyslí a pochopí, kde robil chybu. :o)