mozna depersonalizacia/derealizacia, marihuana

Príspevok v téme: mozna depersonalizacia/derealizacia, marihuana
tojejedno

Zdravím. Dufam, že mi niekto budete vedieť poradiť.. pol roka som hulil skoro denne, cca gram o piatich ludoch.. niekedy viac niekedy menej (cca 5 krat do tyzdna.) posledne hulenie dopadlo tak, že som bol v pohode ale ked som sa pozrel na ruky, tak som sa strasne zlakol lebo vyzerali inak.. skreslene.. zdali sa dlhsie (to som nasiel ako jeden symptom pri derealizacii), tak som sa strasne zlakol, velka panika myslel som si ze mam schizofreniu... no odvtedy som na to stale myslel.. este dvakrat som zi zahulil.. raz iba tak malo a bolo to v pohode.. raz viac a zase to iste, až na to že som si hovoril, že som v poriadku a že som len moc high, takze nemal som taku paniku. nehulim tyžden a nie som si isty ci som v poriadku momentalne(psychicky). Všetko okej ale.. Byvam unavený (mozno je to iba novou skolou a novou pracou (1rocnik gympel a zacal som pracovat, cca 3 krat do tyzdna)) .. casto rozmyslam nad tym ci som v poriadku. Neda sa mi moc spat teda.. zaspim zobudim sa o 1 alebo 3 alebo tak nejak a potom ked chcem zaspať je to ťažke, lebo keď zatvorim oči, tak mi to pride ako keby hned snivam, ale nespim.. mimochodim sny su moc žive minule som citil chaos strasny.. zobudil som sa iba tak ze som zrazu otvoril oci a chvalabohu bol v poriadku (snivalo sa mi ze som fakt zle na tom, ako keby nevidim dobre, strasne rozmazane).. nedavno aj spankova paralyza (mozno zhoda nahod). Ked nad tym rozmyslam je to horšie, keď som medzi ludmi je to o dost lepsie citim sa fakt dobre lebo nerozmyslam nad tym.. Obcas sa mi zda ako keby svet vidim inak.. teda vsetko je rovnake, ale v hlave mam taky pocit, že "niečo mi tu nehra" alebo ako by som to vysvetlil.. nemyslim paranoju. takze musim byt medzi ludmi alebo sa s niekym baviť, popr nejake rozpytelenie.. neviem ci som si nieco vsugeroval, ci som v poriadku alebo je to este horsie..cital som tu na forach a pravda je ze najhorsie co si viem pripustit je ta schiza a bojim sa toho, ale zaroven sa snazim pochopit sameho seba a presviedcat sa ze som v poriadku. viem o sebe samozrejme, nevypadava mi pamat (praveze jak nehulim tak si este lepsie pamatam mi pride), citim sa sam sebou, halucinacie nemam, nevydrzim ani moc dlho pri pc, lebo ma to celkom unavuje (viac ako predtym).. Možno fakt vnimam len vsetko viac a tym si zhorsujem mozno neexistujucu chorobu.. urcite ak niekto ste si zazili depersonalizaciu/derealizaciu a viete jak to naozaj vyzera a ak by sa to zhodovalo so mnou tak by bolo super keby mi poviete ci to mam ci nie, popripade co ste proti tomu robili.. kedže mam 16 nechcem ist k psychologovi/psychiatrovi s banalitou a zbytocne vystrazit rodicov.. bojim sa nechcem im ubližiť a sebe pokazit zivot... (snazil som sa opisat do detailov)

Martiix

Ahoj , zažill som si Derealizaciu a trvala viac ako rok..väčšinou vzniká kvôli stresu a psychickym problemom. Ja som mal važny uraz a vtedy mi to začalo. Pocit akokeby si v inom svete , všetko je iluzia , zle reagovanie na svetla - denne svetlo je pohode ale pri umelom svetle sa zvyšovali zvláštne pocity a stavy nevedomia. Vtedy som nehulil..dnes hulim a je to velmi podobne ale s tym rozdielom že su to len stavy tkz (prehulenosť) .. daš si tyžden pauzu , začneš pozitivne myslieť a si zase fit ked nie viac pi kávu , ked si fajčiar tak cigu , popr.ovocie .. proste niečo čo ťa ukludní a po čase to prejde. Huliť travu treba zdravo najlepšie brka..ale z kyblov su typicke zvlaštne stavy ktore vedu k dočasnej derealizaci čo môže ovplyvniť tvoje zmyšlanie a budeš si namyšlať rozne choroby..a to nechceš

tojejedno

A dakujem vsetkym, ktorý mi tu vlastne napisali nejake rady, pomohlo mi to, aj ked som mozno riesil banalitu, dakujem!:)

tojejedno

AK by sa niekto nasiel v tomto, urobil som co ste radili, prestal som hulit, 4/5 mesiacov som sa toho nedotkol, ani neviem ci to boli vlastne abstinencne priznaky (ako divne sny, podrazdenost a taak) alebo priznaky tejto choroby. Hulit som neskusal mam respekt k tomu. Pitie alkoholu je zatial ok (teda nie je, lebo je to alkohol, ale co sa tyka tychto stavov tak je.).. samozrejme obcas citim uzkost, ale myslim si, ze je to len "proces" dospievania a uvedomovania si viacej veci.. mozno nemam pravdu, ale teraz sa citim dobre!

feroooo

ahoj, bol som na tom presne rovnako cca v tvojom veku. tiež som sa bál, že mám schizofréniu. spustila mi to tráva v kombinácii s absinthom. rok po tom čo sa to stalo som začal športovať a pomerne zdravo žiť, nehulil som ani nepil a dalo sa to dokopy. to čo som zažival vtedy by som nikomu neprial. každopádne to prešlo. občas si v súčasnosti vypijem ale trávy by som sa nedotkol, mám k nej po tej udalosti odpor... nech sa ti darí

emaaa

Ja to tiež občas mávam. Vždy mi to rýchlo prejde mávam to len ako také občasné stavy. Nedávno sa mi to dosť zhoršilo pretože som dosť húlila a zľakla som sa toho. Dosť mi pomohlo keď som si navodila veľa emócii. Napríklad som si pozrela dojímave video alebo pesníčky. Niečo čo ma rozplače a dojme. Zatiaľ mi to vždy prešlo. Áno zhoršuje sa to keď húlim. Obmedzila som to ale aj tak si občas dám a myslím si že keď to nieje časté tak mi to neškodí. No teraz si dám minimálne rok pauzu od húlenia a určite to bude fajn. :)

nnmm

tojejedno čo koľko trvalo derealizácia a depersonalizácia? Tak to sa postupne vytratí len si to nemôžeš všímať. Ja mám psychické problémy do dnes

tojejedno

dakujem za obsiahlu odpoveď, ale nie som si istý či chápem správne. ja som velakrat rozmyslal ze chcem prestat huliť a povedzme začat zase trenovat, takže s tvojej odpovede som pochopil, že som si ako keby naoordinoval, že chcem sa zmeniť povedzme k lepšiemu a sam som si vyvolal nejake neprijemnosti pri huleni ktore mam rád, keď podvedome chcem byť ten chalan čo poteší mamu a nebude ju trápiť tým že huli?

_meno

Ahoj tojejedno

Ak mozem, sledujem prvotnu vec 1. chces byt dobry.

Toto je z mojich skusenosti miesto z kade je tvoreny tvoj zivot, je to tvoje bytie (si dobry sa prejavuje v tom ze posobis dobre).

Toto ti staci : chces zit stastne. Tym padom vlastne posobis na okolie a "pouzivas" okolie v tom aky si, cize aby bolo dobre.

Ak sa citis zle, nie si to ty kto vytvara zlo (cize ty si OK). Podobne okolity svet je nastrojom aj nasho dobra, aj zla - a kedze si dobry, vsteky nastroje pouzivas rovnako (to je jedno ci si natieras chleba, si s kamosmi, pijete, plati to skrze vsetky formy) - zdroj "zla" nie je okolita vec okolo teba (cize to neni prostredie / alebo daka hmotna vec.)

A tu, ak mozem, prichadza ta najtazsia cast, je to strata iluzii v ktorých si veril, klamu ta, ale chces dobry, a klame ta viac atd atd atd - ale dobre robis.

Najskôr to napisem potom opisem: (je to "rozhovor z psychiatrie" : "mame sa tu radi, kazdy sme iny, kazdy sme cudny, ale mame sa radi, sem tam si pomozeme, sem tam len okolo seba zijeme, ale neublizujeme si, neposobime na seba zle, lebo s tym co to spôsobuje mame skusenosti ... bojime sa chodit von, ludia su tam nepriatelsky, dokazovacny, mame tu to tu radi, je to taka oaza zivota".

Nebudes tomu chciet verit, pretoze ak mozem (lacnejsie sa mozme pouzit z nestastia druhych, velmi draho sa ucime na vlastnych stratách) veris ze ti ludia neklamu. Lajicky povedane chces vidiet seba vsade, ale nefunguje to. Chcel by si aby boli vsetci dobri, ale oni nie su ... a oni to aj odargumentuju, podobne aj ty to argumentujes, chranis ich .... ak mozem poradit, toto budes robit dovtedy, kym ta to nevysili (zivot ti uz neumozni sa dalej nicit).

V sucasnosti si oklamany ze ty si zdrojom zla(ty), a ze aj veci okolo teba su zdrojom zla (drogy). Si klamany ludmi co ti toto vtlkaju do hlavy.

Je dolezite aby si rozoznal, co je coho zdrojom: ak si vypijes a citis sa stastne (je alkohol zdrojom stastia). Ak pijes z nenavisti a citis coraz vacsiu zatrpknutost (je alkohol zdrojom nestastia). .. je jedno aky nastroj okolo seba pouzivas, je vzdy take pouzitie, aky si ty sam. Ked oddelis "zive" od "neziveho", cize napr. ludi od prostredia, zacnes vidiet za/pred ludi. A tu je prave zlom v tej deziluzii, ze zrazu si uvedomis, ze ludia co ti "davaju dobre prostredie" moze byt zdrojom v skutocnosti velkeho zla. (toto robi asi (99% ludi, 99% "terapeutov". Vola sa to ovcie rucho, pouziujes zlu energiu v "dobrej forme".

Napríklad "tojejedno" prosim ta prestan fajcit. (v skutocnosti ma vôbec nezaujima ako sa mas, co chces ty ... ja chcem aby JA som bol presadeny .. vôbec nie si prijaty, prave naopak si potlaceny aky si, a prinuteny byt iny (napr. nefajciar).

Je mi luto ze som to prave ja kto rozostiera tu hmlu co sa deje vo svete, ale bolo by mi ovela viac luto keby si jej prepadol a stal si sa jej obetou a v buducnosti ju zacal aj nevedomky tvorit.

Vela stastia, radosti, zabavy, spokojnosti srandy vsetkeho co si prajes tojejedno. A pekny vikend.