vyhrazanie cudzej osoby na FB-trestne oznamenie

Príspevok v téme: vyhrazanie cudzej osoby na FB-trestne oznamenie
2142

Dobry den,
na FB mi napisal neznamy clovek(videl som ho raz, podla mena sa nepozname - on si ma nejak nasiel). je to sused mojej kamosky s ktorou nema dobre vztahy a sprava by sa dala pochopit dost zle(vyhrazanei spojene s roznymi moznymi nasledkami). chcem to ist preto zaevidovat na policiu, ale chcem sa spytat, ze ako to mam klasifikovat(vyhrazanie,....). alebo to oni vyhodnotia?

vdaka.

ABC5

No, najprv si musíš zvážiť, či sa jedná o vyhrážanie zabitím, prípadne ohrozením života alebo vyhrážanie za účelom vymáhania peňazí, lebo ak sa Ti vyhráža len tak, že sa zle voči správa, tak to ešte nie je priestupok či trestný čin, vráť mu o to a možno prestane a ak by to neprestalo ani po pár pokusoch, po dobe tvrdej snahy voči nemu, tak až potom sa poraď na polícii, s psychológom a podľa občianskeho zákonníku, či sa jedná o vyhrážanie s cieľom podania sťažnosti na políciu alebo sú to len predsa také detské hádky, čo sem - tam majú aj dospelí medzi sebou u nás bežne, hlavne siahni po občianskom zákonníku, možno sa Ti osvedčí, možno, že Ti v tom dajako aj pomôže, no neviem . . .+
A keď už sa o tom bavíme, tak prečo máš na svojom FB profile svoju vlastnú fotku, keď už nemáš aspoň prezývku namiesto tvojho pravého mena či ostatných informácií o tebe, ktoré vystihujú tvoje vlastnosti a presne tvoju polohu, daj si aspoň preč fotografii, lebo potom aj bez toho, aby ľudia poznali tvoje meno, tak si ťa nájdu a vieš asi, že prečo si ťa našiel, pozná meno tvojej kamarátky, tak si klikol na jej FB profil, potom položku priatelia a už podľa tvojho výzoru si ťa v jej priateľoch našiel, tak čo sa potom čuduješ, keď je to logické ? ? ? heheh :-)
Napr. ja nemám Facebook vôbec, preto, ak by sa stal nejaký problém, tak nikto nič proti mne nezmôže, keďže my cez Google nevyhľadáva moju fotku a osobné informácie o mne z Facebooku, ako bydlisko, škola, vek, kamaráti a pod.
Preto lepšie nemať vôbec Facebook ako mať !