Spolocny ucet partnerov/manzelov

Príspevok v téme: Spolocny ucet partnerov/manzelov
kulik

Ahojte,
co si myslite o spolocnom ucte dvoch partnerov, resp. manzelov? Mal by mat podla vas kazdy vlastny ucet, alebo je lepsie mat spolocny ucet? Ja planujem s priatelkou spolocny zivot, chceme sa vziat, a ked som sa zamyslal nad otazkou ci spolocny alebo oddeleny ucet, tak som dospel k zaveru, ze spolocny je najlepsi. Vztah medzi dvoma ludmi je o dovere, o laske, tak preco mat oddelene ucty? Treba nieco tajit pred partnerom? Pocul som nazory ludi, ze zena alebo muz moze vybrat ucet a tomu druhemu nic neostane, preto uprednostnuju oddelene ucty. Ale ked takto niekto rozmysla, preco ide s clovek do snatku, kde sa hovori "v dobrom aj v zlom".
U nas to bude tak, ze priatelka bude zarabat ovela menej ako ja. A neviem si predstavit, ze pojdeme v plateni napoly, a jej ostane 200e a mne 1000e, s ktorymi si mozme robit kazdy co chce. plus ked budu deti. Ja si to neviem predstavit ako by to fungovalo, ked kazdy plati take a ona vydavky zvlast. Sme manzelia, sme rodina a delime sa o vsetko spolocne.

Aky je vas nazor na spol., resp. oddeleny ucet?

Ovecky

Ziadny problem, pokial pracuju a prispievaju obaja, su slusni, ani jeden neslope, negambluje, je rodinny, verny typ, nevidim dovod, preco nie? Minimalne sa usetri za poplatky bankam za jeden ucet.

ochoch

vztahy su dnes dost pokrutene.

moj nazor je: kazdy nech ma svoj ucet, ale, sucasne nech ma kazdy aj oficialne dalsi ucet na svoje meno, kde budu mat sporenie na starobu v rovnakej vyske. je to zabezpecenie, a tieto poistne ucty by mal platit ten, komu ostavaju nazvys peniaze.

bol jeden par, deti nemali, byvali obdalec mesta, a tam manzel bol ten, co zarabal, vsetko odkladal na svoj ucet, ku ktoremu mal pristup len on. Bol tak stedry, ze manzelku kazdy rok pozyval dvakrat na super dovolenku, platil naklady za dom, aj stravu kupoval. On mal dve auta, jedno sluzobne, druhe sukromne, a v pohodicke dokazal financovat vsetko aj s jeho konickami, ktore boli dost nakladne. Jeho manzelka mala nizky plat, pracovala za prepazkou s peniazmi, kazdy den chodila do prace od vidim do nevidim, platila si benzin, poistky na auto, leasing , telefon, poistenie, stravu, aj ked menej, drogeriu do domacnosti, a platila aj za svoj bytik za slobodna, ktory sa bala predat, alebo dat do podnajmu, lebo zistila, ze jej manzela vobec nezaujima, ako ona zije. Jej bolo velmi ponizujuce si pytat od neho peniaze, ak trebalo vyplatit poistenie bytu, alebo auta, alebo dane, alebo ine mimoriadne vydaje. Ona nemohla nic usetrit, nic jej neostalo. jej manzela vobec nezaujimalo, co z coho splaca, vobec ho nezaujimal manzelkin rozpocet. Ale bol taky velkodusny, ze jej povedal, ze ak bude potrebovat, aby si od neho vypytala.
Ona si od neho nikdy nic nevypytala,
a dnes uz byva vo svojom malo bytiku, kde si to taha sama, uplne financne rovnako, ako ked bola s jej ex, ale zase nadobudla sebauctu. A to, co on prezentoval, ze setri pre nich, z toho nevidela ani korunu.

ReaIista

Registrovany Realista - ja tiez davam peniaze za prostitutky a mame iba jeden spolocny ucet. Jednoducho si cast penazi necham a nedavam na ucet, lebo u tychto bab sa aj tak neda platit kartou, tak naco nechavat stopy na nejakom inom ucte, ked sa mi nieco stane a pod. Cize je jedno, ci je ucet oddeleny alebo nie, da sa to aj inak. A neries inych, pozri sa na seba a nestaraj sa!

Realista

Oddelene ucty je totalna kravina.Moj kamos taky mal s manzelkou, mali ich 3, jeho, manzelkyn a spolocny, poplatky platili za 3 ucty, zivili nimi banky a kamos zo svojho ucty zivil svoje kurvy.Este sa tym chvalil, ze jeho zenuska o tom nema ani paru, ako dobre to vraj vymyslel.Na spolocny ucet posle co musi, ostatne ma na kurvy, sem tam,, akoze ,, sluzobka, s jednou z nich za peniaze, ktore by mali patrit rodine.O tomto je ,, vyhoda,, oddelenych uctov.

Slobodna

Vies, kedysi sa veci opravovali. Dnes sa zbura a kupi/vymeni za nove. To plati/platilo aj pre vztahy. V tom to bolo a nie v peniazoch, ci uctoch.

dvojučtová

Úprimne? Je to v podstate zdrap papiera. Keď som mala 14, bola som rebel, lebo už vtedy som vyhlasovala, že ja nepotrebujem papier na to, aby som niekoho milovala. Moju učiteľka náboženstva na mňa nechápavo pozerala, ako to môžem tvrdiť. Ona sama bola a stále je rozvedená.

A ty nechápeš podstatu dôvery a spoločného žitia? Lebo ani ty nie si ešte ženatý. Tak ja ti to vysvetlím. Dôvera je napríklad aj žiť s niekým bez toho, aby si si ho musel vziať, a pritom si cítil, ako veľmi ťa miluje a veril mu, že to myslí vážne a úprimne. Podstata spoločného žitia je v tom, že si môžete navzájom pomáhať, zdieľať spolu život po boku toho druhého, vytvoriť príjemnú atmosféru pre ďalšie generácie, ktoré tam budete spoločne vychovávať. Vytvárať silné putá a šíriť pohodu aj do svojho okolia.

kulik

kedysi ludia nemali ucet, manzel s manzelkou mali spolocne peniaze. lebo ucty neexistovali. a zili spolu stastne a dlhe roky a klapalo im to. teraz? ludia chapu manzelstvo ako zdrap papiera, nic viac nic menej, obycajny papier. nechapu podstatu dovery a spolocneho zitia.

kazdopadne dakujem za nazory, kazdy si urobi podla seba, ako vyhovuje komu.

pekny vikend :)

dvojučtová

Ty predsa do manželstva vstupuješ, že keby-keby, lebo si sa odvolával na to, že načo oddelené účty, keď pri rozvode aj tak polovica prejde na manželku, hoci si to zarobil ty.

Stavila by som sa, že môj vzťah s oddelenými účtami vydrží dlhšie (navždy), než ten tvoj so spoločným.

Filip TT

Je pravda, ze v pripade, ze ak sa jeden chova nezodpovedne, tak ten druhy musi branit seba a deti oddelenim financii a kontrolou. Toto ale chapem ako krizovy stav. Keby som manzelke v tomto od zaciatku nedoveroval, tak si ju neberiem. Chcem niekoho, s kym sa da zit.

Cau sestricka.