Čo sa svokrom?

Príspevok v téme: Čo sa svokrom?
Terka177

Mám možno dosť atypický problém a tak by som bola rada, keby mi niekto poradil, alebo aspoň by som vedela názor iných nestranných ľudí.
Môj manžel zomrel pri dopravnej nehode pred 6 mesiacmi a tak som zostala sama, teraz už s 18 mesačnou dcérkou. Žijem sama v byte, ktorý sme si kúpili spoločne a žijem na vyše 100 km od mojich rodičov a aj od svokra.
Svokor je tiež sám, je rozvedený, navštevujeme sa a máme spolu taký istý skvelý vzťah ako kým žil môj manžel. Teraz by boli prvé Vianoce, ktoré by strávil sám a už teraz na ňom badám, že je apatický a depresívny.
Pôvodne som chcela stráviť Vianoce s rodičmi, kam sme volali aj svokra, ale odmietol. S mojimi rodičmi si rozumie, ale na sviatky k nim nechce. On mi navrhol, aby sme strávili s malou Štedrý deň s ním a na 1. sviatok vianočný by som prišla aj s rodičmi k nemu a na 2. sviatok by prišiel on k nám. Mne sa nápad aj pozdával, rodičia tiež súhlasili, ale poniektoré kamarátky ma odsudzujú, že budem sama so svokrou na Vianoce. Je mi ho ľúto, tak by som chcela, aby mal aj on pekné Vianoce, hoci tieto budú dosť ťažké asi pre každého. Budú to vlastne prvé sviatky, ktoré malá vníma a bez manžela, tak by som chcela fakt to najlepšie. Ako by ste ich riešili?

Macúšik

Osobne si myslím, že svokor má zrejme aj inú rodinu ako ty a tvoja dcéra, takže nie je miestne tráviť s ním práve vianočný večer. Nepoviem ak s ním stráviš 1. a 2. sviatok vianočný, ale večer by mal byť každý doma. Taktiež bude pre neho asi prijateľnejšie byť hoci aj sám a v myšlienkach maximálne so synom ako sa tváriť anjelsky šťastne a popritom byť v hlbokom smútku.

Jefitto

Ja napríklad by som chcel byť v takej situácií na vianoce sám... lenže tiež uznávam, že ja som divný, takže odomňa si príklad neber.

Ale vážne nechápem, čo s tým majú spoločné kamarátky? Kurva, to fakt už ľudia pokladajú za dôležitejšie, čo si budú myslieť kamarátky, ako to, čo si bude myslieť vlastná rodina? Prečo všetkým tak ide o názor okolia?

soffa

kamaratky neries.ved si chcela travit so svokrom vianoce tak preco na nich das?oni mozno nemaju dobre vztahy so svokrovcami tak ta nevedia pochopit.je to od teba velmi mile,ze mate take krasne vztahy v rodine.

Henča_1986

Pozri, svokor predsa patrí tiež k vám. Je to starým otcom tvojej dcéry a otcom tvojho aj keď už zosnulého manžela.
Vianoce patria k sviatkom, keď by nemal nikto zostať sám. Pre neho by bolo zvlášť náročné prežiť hoci aj Štedrý večer osamote a Tebe by asi tiež nebolo najlepšie, keby by si si spomenula, že ten, kto vás má rád a patrí k vám, trávi niekde večer o samote so slzami v očiach.
Spoločné prežitie sviatkov prospeje každému a aspoň na čas zabudne na utrpenie a bude rád, že ste s ním.
Chápem jeho pocity, že nechce tráviť Štedrý deň s tvojimi rodičmi, predsa len túži byť v kútiku duše s vami a aspoň v myšlienkach so synom.
To čo prežívaš ty a on vie pochopiť len ten kto to prežil, tvoj manžel bol ten, ktorý vás spájal, pekný vzťah vám zostal, tak to nenechaj na osud.

oloido

Je to skvelý nápad. Budete všetci pokope a aj pre malú to bude fajn. Kašli na kamarátky, buď s tým, s kým cítiš, že je to správne. Určite by si sa necítila dobre, keby si si spomenula, že svokor je teraz doma úplne sám. Na Vianoce ľudia trávia čas s rodinou a on je tiež tvoja rodina.