Upratovanie - partner je prehnany puntickar

Príspevok v téme: Upratovanie - partner je prehnany puntickar
ivetka19

Mam takmer tri roky priatela, s ktorym to mame ako na hojdacke - raz dobre, raz zle. Najviac problemov vznika prave tym, ze mame rozdielny pohlad na poriadok. Ja (podla mojho nazoru) dodrzujem standardny poriadok, no upratovanie pre mna nie je ziadna zabava a je to nutnost, do ktorej sa musim premahat. Mam psa, ktory priatelovi extremne vadi kvoli plznutiu a preto kazde tri dni vysavam. Najde sa u mna prach, blbosti schovane v polickach atd. Proste, ako v kazdej beznej domacnosti. Priatel je ten, ktory je v upratovani puntickar. Stale mi vycita "bordel" a ze "doma nic nerobim". Samozrejme, kazdu chvilu je tema pes a chlpy a ze nemoze si chodit bosy po byte a ako on strasne trpi. Mimochodom, pes na gauc,postel nechodi. Rype do mna, ze preco nemozem umyt riad hned, ako dovarim. Milionkrat som mu vysvetlovala, ze ked hodinu varim PRE NEHO, tak sa mi styrikrat nechce hned utekat umyvat riad. Preto si ho najprv necham odmocit a umyjem o par hodin. Ked mu poviem, aby on ten riad umyl, ked mu to tak vadi, tak povie, ze on ho nezaspinil a ze pre neho varit nemusim. Takze tak.
Dnes ma zas nastval, pretoze mi zacal vycitat, co mam v polickach. Schovane v polickach, kde to nikto nevidi. Ze nech si tie veci vytriedim, ze jeho to otravuje a obtazuje.
Jednoducho,neviem, ako tento rozdielny pohlad na poriadok vyriesit. Ja som neni narocna na poriadok, on zas ano. Milionkrat som mu vysvetlila, ze ja nebudem otrokom vo vlastnom byte a nebudem kazdy den len pendlovat a upratovat nieco, aby on bol spokojny. Nezijem v humuse, zijem v standardne upratanom byte, ziadne prehananie a sterilne prostredie. Kazdu chvilu si utrusi poznamku,aky tu mam bordel. Sice, on sa obcas niecoho chyti,ale neni to kazdy den. On si len zoberie ten mokry obrusok a utrie parapetu, alebo stol,alebo nieco. Raz za rok nieco vypucuje napr kachlicky v kupelni a potom mi to dalsi rok dookola omiela,ze co tu on uzasne urobil.
Poradte, ako toto vyriesit? Ja uz som zufala.
A s tymi skrinami. To ako mam vazne teraz zacat vyhadzovat a triedit veci len pre to, ze jeho to obtazuje? Nemozem si nechat v skriniach to,co tam mam a ako mam? Je chyba vo mne, alebo v nom?

mam56

A na čo ti je ten malý psík? Robí ti radiátor namiesto priateľa? Neviem, prečo toľko žien má toľko psíkov. Jáj, nie, už viem, pes je verný priateľ človeka a na rozdiel od muža nechľastá:-)
Priatelia sa menia, ale pes zostáva.
S pozdravom Domini-kán:-)

MsChang

Strasne sa mi pacia vyjadrenia a komentare typu: pes je vec ktora patri na dvor k domu, a nie do bytu. Mozno tak pred sto rokmi. Pes je spolocensky zivy tvor a miluje ludsku spolocnost. Nechapem preco by mal byt izolovany niekde vonku v zime, zvlast ak to nie je vyslovene "vonkajsie" plemeno ako husky, ktory zimu miluje. Nechapem ako sa moze niekto do Ivety navazat kvoli tomu, ze ma doma v byte psa. A co? Je to jej slobodna volba. Ak sa to jej priatelovi nepaci, nemoze to len tak zmenit. Pes je zavazok na 10-15 rokov. Seriozne, ak by mi chlap vycital veci sposobom, ako Ivete vycita jej priatel, asi by som uprednostnila svojho psa pred takymto chlapom. Ten je aspon vdacny. Uprimne, prehodnotila by som vztah s tvojim priatelom, Ivetka. Podobneho chlapa som mala na krku a to vecne buzerovanie sa nedalo vystat. Umyla som riady, odlozila som ich ususit nabok a potom prisiel on, ze preco ich rovno vsetky nepoutieram do poslednej kvapky a neodlozim. Kritizoval kazde jedno kolecko od mokreho pohara, ktore niekde vzniklo. Aj tak by som ho na konci dna utrela, ale nie, muselo to byt spravene okamzite. Moj sucasny muz je kompatibilny a vzajomne sa doplname ako team. Pomaham ja jemu, pomaha on mne. A vzajomne si za to dakujeme.

ivetka19

smilova, konecne normalna reakcia. Dakujem.
Nechapem,co vsetci maju proti psovi v byte. Je to bezna vec. Partner dobre vedel,do coho ide. Okrem ineho,pes neskace ani po nabytku,ani po gauci,ani po posteli. Je iba na zemi.
Umyvacku v byte nemam, lebo by som musela prebudovat celu kuchynsku linku a to stoji niekolko tisic eur!
Niektori ste fakt pripeceni. Clovek chce radu a miesto toho ma osocujete, ze preco nemam umyvacku,ze pes je zly v byte a podobne hluposti

smilova

Preco tie blbosti ako "nemiluje ta, pes do bytu nepatri, umyvacka ano, on je zly, ty si zla"...Ako si moze niekto dovolit toto tvrdit?

Zadefinujte si, aky maximalny bordel v byte znesiete, co vam bude obom stacit a co neznesiete. Ak si ako partneri vyhovujete, skuste sa dohodnut aj v oblasti poriadku...ak vas vztah teda chcete udrziavat v mieri. Aby ste sa obaja citili dobre, dohodnite si kompromisy. Nie len take, co bude a nebude, mozno to chce aj trocha " znesiem to"... Pripadne nie je na skodu vyhladat psychologicku pomoc - obaja.

Prezyvka055

Mate psa ktory do bytu nepatri, ale nemate umyvacku ktora je uz skoro bezna vec v kazdej domacnosti.

V kazdom pripade s tym psom to asi vedel ze ho mas ked si ta k sebe nastahoval alebo on k tebe, neviem aka je vasa situacia, ale ten pes sa ma riesit este pred tym celym. Pes je super vec k domu na dvor, ale zeby sa doma valal po gaucoch a nabytkoch to by som tiez netrpel.

Ale inak si myslim ze tvoj priatel bude trochu aj tuknuty na hlavu, lebo keby sa mu nieco nepacilo tak o tom nemusi len kecat ale moze to aj zmenit teda spravit.

Jefitto

Fakt je ten, že ťa nechce a nemiluje, vadíš mu a preto ti to patrične dáva najavo.

Ideál, ak by ste sa rozišli, presne tak si to predstavuje, len ti to nepovie priamo, zrejme mu je dobre v tvojom byte

trebacisto

Ivetka, po vareni vzdy umyvam ja. Moj snubenec len ked je doma sam, ked som v robote, zohreje si co som mu navarila a umyje po sebe tanier. A varim minimalne kazdy druhy den, tiez vela hrncov je z toho. Ale ja zboznujem varit, to je moja zaluba, takze ja pri tom oddychujem a potom umyjem riad. Odporucam ti ozaj ten roboticky vysavac, aj plavajucu podlahu, aj koberec, vsetko povysava, aj pod postel vojde a povysava. Ale kvalitny si kupte, a nie lacny smajd. Usetris vela casu

ivetka19

trebacisto: tak vidis. Ja musim vsetok riad sama umyvat. Mne s tym partner nepomaha. Tak sa potom necuduj, ze ked hodinu varim, ze sa mi nechce ihned umyt riad. Nie je to jeden tanier, ale niekolko hrncov a taniere. A umyvacku nemam.