Reakcie okolia na svadbu

Príspevok v téme: Reakcie okolia na svadbu
Llilyen

Ahojte,
neviem či som jediná, ktorá sa s takýmto problémom stretla, ale proste sú mi trápne reakcie okolia na svadbu.
S priateľom sme spolu vyše 2 rokov a v marci máme termín svadby. Ja som o svadbe hovorila len najbližším, ale každého reakcia bola, či sa musíme vziať a prečo sa berieme, príp. že sa berieme skoro. Takéto isté reakcie padli aj z priateľovej strany a dokonca, že prečo sa berieme bez zásnub?!
Cítim sa trápne, lebo doteraz sa každí vypytoval, či niekoho mám a samozrejme kto to je a z akej rodiny a odcudzovali ma preto, lebo som to uzatvorila s tým, že mám priateľa a všetko sa včas dozvie každý na koho to patrí. Už naozaj nemám chuť vyprávať každému o mojom živote a každému všetko vešať na nos. Väčšinou sú to takí ľudia, ktorých na svadbu určite nepozvem, lebo patria len medzi známych. Ak sa vám niečo takéto stalo, ako ste reagovali, alebo ako by ste reagovali na mojom mieste?

Anjelika

Ja som mala svadbu v septembri a bola som na tom úplne podobne ako aj ty.
Predtým som dlhšie nemala vzťah a ani tento som nevešala na nos všetkým známym z môjho okolia. Keď sa o tom jedna známa (podotýkam, že sú to fakt len vzdialené známe), tak bola celá happy a behom 2 dní o tom vedelo celé naše malé mesto. Mám manžela z rodiny, ktorá je v meste dosť známa ako niekoľkoročný podnikatelia, takže hneď bolo klebiet viac než dosť. Poniektorým som ani neoznamovala, že sa vydávam a teraz sa mi stáva, že sú urazený, lebo o svadbe nevedeli. Taktiež sa mi stalo, že mi priali do očí a potom som sa dozvedela, že za chrbtom ma ohovárajú a pod.. Na toto si jednoducho musíš zvyknúť.
Veľa šťastia. :-)

tasty

my sme sa vzali rok po zoznámení, a nepociťovala som, že by okolie bolo z toho udivené, skôr do nás dobiedzali, že kedy konečne bude svadba

nebolo tajnosťou, že sme si už dlhšie plánovali spoločnú budúsnosť, t. j. spoločnú rodinu a deti a aj pred známymi sme o tom debatovali, uvažovali, tak im vôbec nebolo čudné, keď sme im zrazu oznámili termín svadby

_._._._

Som na tom podobne, ale s tým, že som to nikomu na nos nevešala a oznámim im to až ako hotovú vec. Reaguj, že im praješ, aby aj oni raz našli svoje šťastie a pokoj v duši ako ty a bol to len oznam, na názor si sa nepýtala. Hotovo.