Reč u 20 mesačného dieťaťa

Príspevok v téme: Reč u 20 mesačného dieťaťa
W_eronika

Ahojte,
chcela by som sa spýtať v akom veku začali hovoriť vaše deti? Pýtam sa to schválne, nakoľko dnes ma prekvapil kamarátkin syn, ktorý má 18 mesiacov a hovorí takmer plynule, skladá vety, akurát mu veľmi nerozumieť. Pritom hovorí slovensky a teraz na neho začali hovoriť ešte po nemecky, nakoľko plánujú odchod do zahraničia.
Môj má 20 mesiacov, ovláda síce viacero slov, ale vety sa ani nesnaží skladať. Síce mu asi rozumieť lepšie, ale aj tak mám pocit, že som niečo zanedbala.

gabča

JOJ, ja som hovorila uz ked som bola malilinkaa, ale urcite nie vety... slova a tak, ale mala som iba par mesiaov, urcite o chvilku aj ten tvoj bude veselo hrkotat. :DD

jaa88

A este dalsi faktor je kolko a ako intenzivne sa rodicia rozpravaju s dietarom. My sme nasemu stale citali, aj odbornejsie knizky,maly sa v uz v 4 rokoch vedel vyjadrovat ako student na rozne temy. Proste sme s nim travili velmi vela casu rozpravanim a hranim a citanim... Ludia ktori ho počujú rozpravat sa vzdy cuduju odkial to ma a ani nechodi do skolky. Bude mat 5 rokov ale vie toho viac ako hocijake dieta ktore chodi do skoly

Ferdooooo

Môj syn mal už 3 a pol roka a ešte rozprával svojím jazykom. Niekoľko zrozumiteľných slov síce povedal, ale väčšina bola reč, ktorú rozumel len on a vety ešte neskladal. Po čase sa ale rozhovoril sám a začal skladať aj vety a reč sa stávala zrozumiteľnejšou.
Všetko má svoj čas a v 20 mesiacoch je normálne, že dieťa ešte nedokáže skladať vety. Možno kamarátkin chlapček má iné tempo vývoja. Je dosť možné, že on je v niečom inom "zaostalejší" ako váš.

Shayleen

Kazde dieťa zacne v inom veku lebo kazde dieťa vyrasta v inom rodinnom prostredi a kazde dieta je ine teda jedinečné

jaa88

Kazde dieta je jedinecne, unikatne, neda sa ich nasablonovat a chciet od kazdeho uplne rovnaky vyvoj. Lesie pobedane lekari a ucitelia by to chceli, ale tak to proste nefunguje. Niektore dieta zacne rozprávať az v 3 rokoch a ine rozprava od takmer uplneho zaciatku. Tymto je naozaj zbytocne sa stresovat. A hlavne nevyvijajte tlak na dieta, nemajte nejake poznamky, proste doverujte mu, ze ono vie najlepsie kedy zacne robit vety (podla vasich predstav).