Ultrazvuk brucha

Príspevok v téme: Ultrazvuk brucha
Alicka001

Ahojte, potrebujem poradit. Bola sok na vysetreni na Hematologii a poslali ma na ultrazvuk brucha. Tak som sa sla objednat a mam tam prist vo stvrtok, ale mne v stredu zacina menstruacia. Tak sa chcem opyta ci sa na uptrazvuk brucha moze ist aj ak mam menstruaciu. Zabudla som sa to opytat pretoze som myslela na kopu inych veci. Za vsetky odpovede dakujem.

vierocka66

Bobula, už si to nejako vyriešila? Treba si uvedomiť, že tie termíny na sono sú stále dlhšie a dlhšie. Myslím čakacie doby. Videla som to aj na sebe, že mnohokrát som čakala mesiace a pritom som potrebovala mať výsledky a zhrnutie zo sona čo najskôr aby sa vedeli veci pohnúť ďalej :/

martinka27777

bobula ahoj kedze uz mam skusenost v tomto smere aj ja tak ti viem poradit ak teda radu este potrebujes a nemas problem vyrieseny ;) pokial chces ist k statnemu lekarovi na sono tak musis mat nejaky papier ze ake sono preco, odporucanie a podobne ;) je to presne to ako ti aj snezienka pisala, takze myslim ze je vhodne si zvazit ci chces niekde dlho cakat a este potrebujes odporucanie alebo radsej si vybavis termin u nejakeho sukromneho lekara a neriesis dokopy nic

snezienka2

bobula ahoj myslim ze nech sa to tyka akehokolvek sona ci uz brucha, prsnikov alebo cohokolvek tak musis mat papierik ako odporucanie pokial to riesis cez vsetky mozne statne ambulancie a podobne, vtedy ano potrebujes to. Ale pokial sa rozhodnes ze to das cez sukromnu kliniku tak nepotrebujes nic.

bobula

Neviem ci som tu spravne ale potrebovala by som poradit ohladne sona, ako to funguje ked chcem ist na sono? Potrebujem nejake specialne odporucanie od odbornika alebo nie? Staci keby som si zavolala a objednala sa priamo na sono?

snezienka2

Verda tak potom super ze uz to mas v suchu a vsetko vybavene. Nema zmysel taketo veci co suvisia so zdravim odkladat pretoze sa casom mozu skrz cas vykrystalizovat rozne problemy ktore budu suvisiet s tym odkladanim preventivnej prehliadky ;)

Verda

snezienka2 ahoj ahoj dakujem ti ze si mi napisala ale uz viem ako to funguje, uz mame sono za sebou. Neriesila som to nakoniec normalne cez statnych ale radsej cez sukromnych, lebo som uz bola na pokraji so silami

snezienka2

Verda ahoj sice je to uz niekolko mesiacov, ale chcela som ti len dat vediet, nie je to tak, ze si objednana a cakas dalsie tri hodiny na to aby ta vzali ked sa dostanes na sukromnu kliniku, tak ta vezmu na hodinu tak ako maju :)

Verda

ano? ale aj tam budem musiet nejaky ten cas cakat nie? nevezmu ma hned na cas ci? lebo bezne sa mi u statnych lekarov stava ze idem na vysetrenie som objednana na 8 a beru ma dnu o 11 alebo tak pdoobne :-(

ynga

Verda súkromný lekár akurát tak potrebuje vedieť čo má hľadať, aké sono prečo a podobné veci. Od odporúčanie od všeobecného nepotrebuje. Stačí ak si k nejakému zavoláš, objednáš sa a vybavené.