Záchvaty z krvy

Príspevok v téme: Záchvaty z krvy
Adyss4798

Dobrý deň, mám taký problém že hocikedy zbadám krv alebo si to len predstavím tak mi príde nevolno dokonca strácam vedomie a mam pri tom silné záchvaty ktoré si vôbec nepametám. Dnes sa mi to stalo zase, u chirurga pri vyrezávaní znamienka. Chirurg mi povedal že sa to velmi podobalo na epileptický záchvat ale nemyslím si že mám epilepsiu lebo sa mi to stáva len pri pomyslení na krv, inak nie. Neviete čím to môže byť ? Za odpoveďe ďakujem.

I.

V poriadku. Tej fóbie sa len tak nezbavíš. Proste, keď to máš v sebe, tak to máš v sebe. Asi ti nikto nespraví terapiu, pri ktorej budeš pozerať na krv.
Nepotešili ste ma, ani ja Vás nepoteším:-)

Adyss4798

Ja tu riešim seriózny problém, ktorý sa dotýka môjho života. Keď si myslíš že si vtipný, choď písať svoje komentáre do nejakého iného fóra. :)

I.

Ono, taký problém nemáš len ty, ale aj jeden komár, s ktorým sa práve rozprávam. Chce ma uštipnúť, ale bojí sa že odpadne, keď uvidí krv. Ja som mu povedal, že krv isto neuvidí, že sa nemusí ničoho báť. Trochu sa mu iba bude točiť hlava, keď si cucne, ale nič viac.
Už chcem ísť spať, ale musím to s ním ešte odkonzultovať. Keď sa k tomu neodhodlá, tak jednoznačne s ním zajtra pôjdem k psychologičke, aby ho tej fóbie zbavila.
Jeden čas mi pil krv jeden originál upír, ale trvalo to len krátko, lebo sa s ním potom manželka hrozne hádala, že chodí domov stále opitý:-)

Adyss4798

Neviem či to je hemofobia, zas napríklad krv z nosa mi nevadí, ale porezania, odber krvy, dokonca hemoroid ked som mal opuchnuty a zbadal som si to v zrkadle, tak som odpadol a to tam krv ani nebola. Raz sa mi stalo ze aj pri velmi krvavom filme mi prislo nevolno. Neviem čím to je, no viac by ma zaujímalo či sa takýto problém dá odstrániť. Lebo si uvedomujem, že ja by som napríklad nebol schopný podať prvú pomoc druhým ľuďom, ani sebe, ešte by práveže museli kriesiť mňa :D Ďakujem za odpovede :)