Žihľavka

Príspevok v téme: Žihľavka
invalid

Prosím ozvite sa mi tí,ktorí máte skúsennosti so žihľavkou. Mne ju diagnostikovali v marci a aj napriek liekom / predison, fixit sa mi stále po celom tele objavujú červené fľaky, ktoré sú výraznejšie doobedu, k večeru v strede blednú po obvode zostávajú až napokon zmiznú. Na druhý deň sa objavia znovu no na iných miestach.Prešla som všetkými vyšetreniami čo boli prístupné,diagnostikovali mi reflux pažeráka,takže pridali mi ešte costi a helicid 20.Mňa tieto fľaky nesvrbia a ani nie sú tam púpence.Prosím,prosím ozvite sa. ďakujem.

perla

No on ho bral počas pobytu v nemocnici vo veľkom množstve pod dohľadom lekárov a zároveň na žalúdok anacid. Potom mu ho postupne znižovali a bral ho aj doma. Možno 3 týždne...?!Ale tá dieta bola krutá - to aby vylúčili potravinovú alergiu... nevieme od čoho to bolo...

invalid

Mne to doslova diagnostikovali ako idiopatická žihľavka.Od prednisonu som hrozne pribrala,nevládzem chodiť, v noci nemôžem spať.Zatiaľ počítam,že nie je to zo stravy,lebo som prešla osobným rozborom a nič mi nevyhodilo také,čo som predtým nejedla. Nikdy som nebola alergická. Tie testy mi nemôžu urobiť pre lieky. Ale kedy mi ich vlastne vysadia aby mohli urobiť tie testy ?A tie lieky na reflux majú v letáku uvedené ako vedľ.účinok žihľavku,nemôže to ovplyvňovať ? Ja som bola tiež hospitalizovaná le mne povedali,že mám držať iba nedráždivú diétu. A Perla prosím Ťa ako dlho Tvoj syn bral prednison a v akom množstve ?

perla

Ale takéto fľaky sa vyskytujú aj pri iných chorobách. Alebo po niektorých antibiotikách ako reakcia - aj dlhodobá.

perla

Moja sestra ako dieťa trpela žihľavkou hlavne na jar, ale len po jahodách, paradajkách, atď. Proste po určitom jedle.Na to jej stačil mentolový tekutý púder a vždy to zmizlo. Môj 28 ročný syn mal žihľavku tiež t.r. v marci, dokonca bol hospitalitovaný, tiež užíval predison, mal drsnú dietu -len ryža bez soli na obed, varené zemiaky bez soli na večeru, a to v kuse 2 týždne. Okrem toho len vodu. Ale jeho to svrbelo, mal hrozné opuchy - hlavne v častiach dotyku s odevom.Nikdy sme nezistili z čoho to bolo.Pomaly to zmizlo, teraz už nemá nič.Ale treba sledovať stravu, postupne pridávať potraviny po tej diete a sledovať reakcie.Dnes nič nesladí, tak si myslí, že na príčine bol cukor alebo med... aj napriek tomu, že celý život sladil všetko a všetkým.