Ako schudnúť

Barborafran

Trampolína je výborná na tvarovanie postavy. Cvičím už tretí rok a je to vidieť hlavne na stehnách a bokoch. A rovnako odporúčam nejakú vačšiu, je to pohodlnejšie :)

joja321

ahoj, vyskusaj raw stravu, to je surova strava, mne to velmi pomohlo a bez drastickych diet, viac info a plno clankov najdes na vitarian.sk

rianna

zapoj celé telo a hlavne nech ta to baví :) ja som si kúpila teraz exit trampolínu, existuje milión efektívnych cvikov , mala by si skusit :)

lolinka

A k tym ovsenym vlockam si davam aj nejake ovocie, najcastejsie banan. Schudla som 6,5 kg za cca. 5 mesiacov, mozno pomaly, ale nehladovala som. Vyzrala som sa za rychlejsi cas, mozno za 3-4 mesiace, toto uz nesmiem nikdy dopustit.

lolinka

Baby podarilo sa! Dnes som sa postavila na váhu a mám 64,4, chcela som to dat aspon na 65, takze parada! Trvalo to pomerne dlho, ale na leto uz aspon vazim rovnako ako v minulom roku ked som sa koncom roka vyzrala az na 71 kg. Vtedy som mala velke stresy a furt som jedla cokolady, vacsinou vzdy vecer jednu velku. Tak neni divu. Najskor som vysadila sladkosti a miesto toho zacala jest ovocie, ale vaha isla dole len velmi pomaly, tak som nakoniec uplne vynechala aj pecivo. Predtym som jedla vela chleba, sice celozrnneho, ale jedla som ho na ranajky aj na veceru. Teraz jem na ranajky ovsene vlocky s kokosom, slnecnicovymi semienkami a sojovym mliekom, na veceru zvacsa cottage cheese. Obedujem normalne, vselico, aj maso, casto so zemiakmi ale niekedy aj s ryzou, prip. si dam aj cestoviny. No trvalo to sice pomerne dlho kym som takto schudla, ale nakoniec sa podarilo. Vcera som sa fotila a mala som pocit, ze na tych fotkach vyzeram nejak chudsie, tak som sa dnes postavila na vahu a fakt :) Tesim sa.

cookie937

Ahojte, čo hovoríte na pitie repíkového čaju pri chudnutí? Nepriberiem z toho? Momentálne pojem len ten a čistú vodu. Akurát som na kašovitej strave kvôli zdravotným dovodom, myslíte že konzumáciou detskej krupice priberiem? Ak ano, viete iné alternatívy? Mimo jogurtu a detskej výživy lebo z toho sa mi zdvíha žalúdok.

Gima

Nepočítajte kalórie, jedzte skutočné jedlo: Kíl vás zbaví tučná diéta
19.02.2016

Vyradiť tuky z jedálnička pri zhadzovaní kíl je najväčšia chyba, akú môžete urobiť. Odborník na výživu prezrádza, čo ste o tukoch netušili!
Tuky si neodopierajte. Pre telo i chudnutie sú nepostrádateľné.

Tuky si neodopierajte. Pre telo i chudnutie sú nepostrádateľné.Autor: Shutterstock.com
Tip na ďalší článok
Skúste to bez námahy: TENTO drink z 3 surovín si poradí s vaším tukom ...viac

Nájdite si lekára

Ušetrite za lieky

Začínate s chudnutím, alebo ste si s diétami už svoje preskákali? Kým nájdete tú správnu, obvykle si prejdete množstvom omylov. Jedným z nich je vynechanie tukov v domnienke, že práve tie z vás robia objemnejšiu osôbku. Podľa odborníka na výživu doktora Davida Ludwiga z Harvardskej univerzity je však práve toto najväčší mýtus. Vaše telo sa totiž správa úplne inak, ako od neho očakávate.
Bez tukov hladuje

Čo sa teda s telom stane, ak mu odopriete tuky? Podľa doktora Ludwiga sa prepne do módu hladovania a organizmus sa zachová ako malé dieťa – vám natruc. Vzbúri sa a kilá nielenže nepustí, ale začne šetriť na horšie časy – čo je prirodzený obranný mechanizmus. To vedie k zákonitému jo-jo efektu. Práve nízkotučné diéty populárne ešte v minulom storočí podľa odborníka môžu za súčasnú epidémiu obezity a kardiovaskulárnych chorôb. „Predstava, že všetky kalórie sú si rovné a vysoko kalorické tuky je lepšie nahradiť inými kalóriami, je naozaj scestná,“ hovorí doktor. Nízkotučné diéty teda rozhodne nie sú tie pravé. Nielenže z nich trvalo neschudnete, sú zdraviu nebezpečné.

Chuť na sladké? Toto s vysokým cukrom v krvi dokážu čierne ríbezle
Schudnete zo sýtosti

V jednej zo štúdii ľudia spálili denne o 325 kalórií menej, keď jedli málo tukov, ako keď konzumovali stravu so stredným až vysokým obsahom tukov, ktorým je typická napríklad stredomorská strava. Obsah prijatej energie bol pritom rovnaký. V čom podľa Ludwiga spočíva základné tajomstvo? Najesť sa do sýtosti. Zapudiť hlad na dlhšiu dobu dokážete iba pomocou chutného a výdatného jedla. Čo sa však oplatí znížiť, je príjem sacharidov a rafinovaného cukru. A názory tohto výživového odborníka majú aj pečiatku lekára. „Nízkotučná strava sa stala jednou z najväčších katastrof modernej medicíny a podľa mňa podporila epidémiu obezity. Je čas, aby sme prestali počítať kalórie a začali jesť skutočné jedlo,“ hovorí londýnsky kardiológ a poradca Národného fóra pre obezitu doktor Aseem Malhotra pre server news.com.au.

Tukov teda môžete prijímať do sýtosti. Nie však tie z vyprážaného rezňa. Do jedálnička zaraďte dobré tuky chrániace srdce aj celkové zdravie – omega-3 mastné kyseliny, omega-6 mastné kyseliny, ktoré nájdete napríklad v olivovom oleji, rybách, avokáde, olivách, orechoch, semienkach a tučných rybách ako tuniak, losos, makrela. Naopak znížte príjem tučného mäsa, vyprážaného jedla, masti a pečiva.

Gima

Poradíme vám, čo vám pomôže udržať náhly hlad na uzde. Máme pre vás 6 tipov:
1. Každý deň raňajkujte

Rozbehnete si metabolizmus a budete mať lepšiu náladu. Určite neraňajkujte iba kávu a nezapáľte si cigaretu.
2. Jedávajte pravidelne

Zo začiatku si čas na jedlo zapisujte do diára, alebo si dajte upozornenie do mobilu. Vydržte počiatočnú nervozitu, žalúdok sa určite upokojí.
3. Pravidelne pite

Čistá voda je ideálny nápoj na zahnanie hladu medzi dvoma jedlami. Nepite sladké nápoje, podnecujú chuť k jedlu.
4. Jedlo si vychutnajte

Každé sústo dôkladne prežujte, zjete menej. Rýchlo prehltnuté jedlo si nevychutnáte a dá zabrať celému tráveniu.
5. Vyspite sa

Snažte sa spať sedem až osem hodín, nedostatok spánku podporuje tvorbu grelínu, hormónu, ktorý stimuluje hlad. Dobre oddýchnutí nepotrebujete na to, aby ste mali dosť energie, veľa jesť.
6. Hlad oklamte zdravo

Zahnať chuť na sladké pomáhajú figy i slivky. Sú sladké a obsahujú balastné látky, ktoré pomáhajú udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi.

Zdravá rada:
Predchádzať pocitu hladu a vyrovnať hladinu cukru v krvi pomáha aj škorica. Dajte si trochu do bieleho jogurtu.

mili62

skus menšie porcie viac chodov za den

vytvor si režim dňa, ktorý potom budeš dodržiavať

skus menšie porcie viac chodov za den (najviac ráno, najmenej , alebo vôbec večer)

tekutiny

pohyb každý deň cvičenie zamerané na tie časti tela, ktoré vidíš ako problémové

minimum cukor, mlieko, biela múka
max. ryža, zelenina ovocie jeden kúsok miesto zákusku

gabona1

Ahoj, ja som schudla s cambridge a pekne, držím 2,5 mesiaca poctivo, cvičím dva krát fitko, dvakrát aerobic a ešte chodím rýchlou chôdzou 6,5 km skoro každý deň. Schudla som 17kg, je to veľa, ale cítim sa výborne. Teraz sa snažím pomaličky jesť len zdravé a ľahké jedlá a nepribrať. Už žiadne sladkosti, mac donald a tak...Raz začas si dám aj kalorické jedlo, ale ak chcem udržať váhu, tak nesmiem. Ono je to už na celý život. Keď chce byť človek štíhly, musí si nájsť presne ten spôsob, ktorý mu pasuje.