Da sa z ppp zblaznit?

Príspevok v téme: Da sa z ppp zblaznit?
Oida-pussathe

Ahojte, po dlhych rokoch kolotoca ppp si zas neviem rady :( zda sa mi ze mi uz z toho preskakuje akoby som mala 2 ja.jedno anorekticke a druhe zachvatove prejedanie a tie proti sebe bojuju,raz vyhrava 1 raz druhe.hadam sa sama so sebou a ked sa nachvilu uvedomim a pozrem sa na to s nadhladom pripadam si ako blazon a snazim sa predstavit si aky by bol zivot bez ppp ale zda sa mi to nemozne lebo ppp ma sprevadza uz od detstva (13r) dlhych 12 rokov (teraz mam 25) s ppp som dospievala a je to sucast mojej osobnosti.bez toho by som to vlastne ani nebola ja...ale uz ma to proste nebavi,nevladzem,mam strach ze sa zblaznim.vsetky pokusy o vyliecenie (psycholog,psychiater,nemocnica,lieky) boli neuspesne.akoby som sa podvedome branila vyliecit zo strachu ze tym stratim svoju identitu... myslite ze je mozne zblaznit sa z ppp? Pripadam vam ako blazon? Prosim o uprimny nazor.

lombardo1981

Už raz som ťa Gima prosila, aby si si dávala pozor, kam čo napíšeš. Myslíš, že
"Črevnu floru, črevne prostredie neutralizuje acidofilne mlieko. Znížením tychto kyselín v čreve znížite ph - kyseliny v žaludku, čím zabránite črevným problemom."
je odpoveďou na otázku? Na problém?

Alebo aj v iných PPP témach "Ake stravovanie je lepšie?" či "Bulimické záchvaty a vegetariánstvo" či "posadnuta chudnutim" či "Nechut do jedla" či "PPP stale docile stop bulimia" či "Anorexia - chorý syn odmieta pomoc lekárov" či "Mam anorexiu? alebo posttraumaticky syndrom?" či "Nevládzem ďalej chudnúť"?

gima

Črevnu floru, črevne prostredie neutralizuje acidofilne mlieko. Znížením tychto kyselín v čreve znížite ph - kyseliny v žaludku, čím zabránite črevným problemom.

lombardo1981

Vzala ti presne to, čo ti dala. Len v inom ponímaní. V tom jej.
Myslela som skôr slobodu v jedle. Ten pocit, keď ideš na návštevu a neriešiš plné stoly... neodpudzujú ťa a zároveň nepriťahujú. Je to príšerný pocit, keď chceš, ale nemôžeš, pretože priberieš, pretože stratíš kontrolu. Túto slobodu mám na mysli. Musíš si uvedomiť, že jedlo ani postava neurčujú tvoj charakter, tvoju osobnosť. Len ti nakrátko dali blažený pocit, ktorý ti chýbal. No potom aj tak prišlo vytriezvenie, že jedlo nie je také cool ako sa sprvu prezentovalo. Práve naopak. Je to šedá eminencia v pozadí. Tvári sa ako vševediaci spoločník, kamarát. Neustále ti našepkáva svoje bludy a núti ťa im veriť. A ty si ich nakoniec prijala za svoje. Pretože v tom čase to bolo, možno jediná dobrá vec, ktorá ťa dovtedy postihla. No musíš si uvedomiť, že úlohy sa v tomto príbehu zmenili. Zmenili, tak, že ti ubližujú? Prečo to tomu jedlu dovolíš? Je tá identita silnejšia a dôležitejšia ako tá, o ktorú ťa pripravila? Jedlo nie je spôsob. Jedlo je záhuba. A to dobre vieš. Pocítila si to na vlastnej koži. Mať kontrolu nad životom znamená mať kontrolu nad jedlom. Vykašľať sa na tie sladké falošné slová v hlave, treba pretrhnúť tie okovy, ktoré ťa zväzujú s parazitom. Tie ti uspokojenie neprinesú. Myslím to skutočné. Je to iba falošná nádej niečoho nereálneho, niečoho zničujúceho. A zbytočného. Uvedomiť si to, znamená prvý krok ku slobode.

exwhyz

A čo sa týka peňazí. Tento svet je fucked podivný, tí, ktorí majú peniaze, tak nevedia, čo s nimi a tí, ktorí by vedeli, čo s nimi, tak ich nemajú.
Proste, treba mať to pomyselné české štěstíčko:-) Povedal by som, že s.ať na všetko, ale nepoviem, lebo mi nie je všetko jedno.

exwhyz

Ja už to slovo populizmus nemôžem ani počuť. O čom točíte? Keby ste mali v sebe trochu empatie, tak by ste to slovo nikdy ani nespomenuli. Treba si kúpiť kompas na to, aby ste zistili, kde je Sever.
Keď sa na to tak pozerám, tak si len spievam v duchu nižšie uvedenú pesničku:
www.youtube.com

Oida-pussathe

Lombardi1981 nemyslím že ešte niekedy budem moc chudá ide to dosť pomaly koli castym záchvatom bulimie a zp a pod 45kg nemám v pláne ist.a to neni na moju výšku nejaká extrémna vychrtlost.skor sa bojím jo-jo efektu ci si to udrzim. A čo mi ppp vzala? Asi časť mojej identity bez nej by som ani nevedela kto som,lebo naposledy bez poplatkov som mala 13 rokov a taká už určite niesom.a slobodu ani nepoznám lebo vtedy za mňa ešte rozhodovali hlavne rodičia lebo som bola ešte decko.takze sa vlastne sama za seba rozhodovať ani neviem.

lombardo1981

Len problém je, že pomocou PPP priťahuješ aj tú negatívnu pozornosť. A čím chudšia budeš, tým jej bude viac. Neviem ako rýchlo to z teba ide (či ako to nazvať), no stretla som niekoľko pokročilých anorektičiek, ktoré napokon svoje sebavedomie vďaka chudosti stratili. Čo potom? Pohybuješ sa na veľmi tenučkom ľade, na nestabilnom podloží. Čo všetko ti tvoja PPP vzala? Pretože neverím, že ti len dáva. Nechýba ti sloboda? Sloboda rozhodovaní sa za seba? Pretože teraz sa riadiš tým, čo ti nadiktuje anorexia.

Oida-pussathe

Tendinos555 omg tak to je fakt velmi vela 22rokov.tiez to zacalo este v detstve? Mna to sice neuraza ked mi vravia ze som blazon ale depta ma to lebo viem ze je to pravda a nedokazem si pomoct :/

Oida-pussathe

Lombardo1981: za sucast osobnosti povazujem ppp a vaha urcuje moje sebavedomie pretoze ked schudnem citim sa sebavedomejsia krajsia silnejsia ze mam aspon nieco pod kontrolou ale ked priberem citim sa ako slaboska co zlyhala ticne skarede prasa a hanbim sa vtedy za seba. Ppp mi dava moznost zmiernit komplexy a socialnu fobiu lebo ked sa mi podari schudnut tak ma ludia aspon za nieco obdivuju a zda sa mi ze okrem chudnutia nedokazem nic obdivuhodne. S ppp sa snazim zakryt svoj strach z normalneho zivota a ignoracie a chcem tym privolat aspon pozornost.jedlo pre mna znamena potrebu na 1 strane zdrave jedlo prostriedok uspechu a na druhej strane nezdrave jedlo pokusenie a hrozbu zp bulimie pribratia zlyhania a depky