Necitim sa ako mlady clovek

Príspevok v téme: Necitim sa ako mlady clovek
meninka 1

Ahoj, mam velky problem a to necitim sa dobre, necitim sa ako mlady clovek, psychika ma nici. Chcem viest normalny zivot. Som zaradena do spolocnosti, obliekam sa podla pocasia a jem a spim ako kazdy iny. Hladala som pomoc u psychologicky, u psychiatra, dokonca ma neprijala druha psychiatricka v dalsom meste. Nie som spokojna so svojim psychiatrom, rodicia zastavaju lekara. Je mlady a neviem sa s nim dlhsie porozpravat. Rozmyslala som, ze podam na Urad nad zdr. starostl., hacik je v tom, ze beriem toho casu drahe injekcie.
Jednoducho sa necitim fit a na nic nie som schopna. Co mam robit?

cogito

Dobrý deň,

často krát na nás doľahne nejaká depresia buď zo stereotypu alebo pri hľadaní zmyslu života a sebahodnotení. Skúste sa venovať aktivitám, čo Vás bavia a venujte sa tomu plnohodnotne a určite Vás to ovplyvní. U mňa je to napr. šport, keď sa už teším na to a pri tom zabudnem na všetky problémy, vyplavia sa mi endorfíny a som happy ešte aj na druhý deň.

meninka 1

Raz som chcela darovat krv, nemohla som. Je pravdou,ze trpim chronickou chorobou. Zacinam byt nervozna na cely svet a mozno aj na seba. Este to zvladam. ;-)

exwhyz

Mala by si robiť niečo zmysluplné, niečo sa učiť, nejaký jazyk a tak. Treba si trénovať myseľ, aby človek na staré kolená nechytil demenciu.
Mňa zaujali napr. dialekty. Začal som s tým rómskym a už pomaličky viem poskladať aj súvislú vetu, napr.:
Maťo vys.al čierne ho.no.
V preklade:
O Maťo kakalo o kalo fekalo:-)

exwhyz

Ja som to vyriešil tak, že som svojmu Dr. povedal, nech mi predpíše lieky na spanie a už ho viac nemienim zaťažovať blbosťami, ktoré ma občas trápia. Má dosť svojich problémov, tak ho nebudem ešte aj ja zaťažovať:-)
V hlave si to musí človek dať dokopy najmä sám a na vyrozprávanie by mal poslúžiť kamarát alebo kamarátka. On vie aj bez toho, aby si mu niečo povedala, že čo sa s tebou deje, keď máš nejakú konkrétnu diagnózu.