Obezita - zdravotné problemy a vzhlad

Príspevok v téme: Obezita - zdravotné problemy a vzhlad
Veľké dievča

Ahojte, chcem poradiť. Už dlhodobo bojujem s obezitou. Nebudem klamat, k 120 kg som si vyrázne dopomohla. Niekedy som nemala pozitivny vztah k sportu, ale jedlo milujem najviac na svete. Uz sa ale ne aseba nemozem pozerat ako neatraktivne vyzerám a obavam sa aj zdravotných dôsledkov: cukrovka, vysoký krvný tlak, kardiovaskulárne ochorenia atd. Som ochotná zacat cvicit a lepsie stravovat. Bojim sa naozaj najma infarktu. Už teraz mám vraj dost upchate cievy. Doktor ma uplne vystrasil. Poradte ako na to! Ďakujem

Gima

Pre ludí s obezitou je najlepší šport plávanie, cvičenie vo vode a zmena stravovacieho režimu. Takže žiadne nočné jedenie. Hlad sa dá jednoducho oklamať príjmom tekutín, alebo ovocia či zeleniny.
Pitie smoothie nápojov, ktoré spočívajú v mixovaní zeleniny s dostatkom vody a rôzneho ovocia. Z detstva si pametám špenát, špargľa, mrkva atd.
Na prečistenie čriev je dobre Psylium - vláknina. Pitie acidofilného mlieka a syrov. Je to beh na dlhú trať, no ked si veríš, zvládneš to. Hlavne si ustráž chute na sladke.

celebrita FB

Ja som cvičila, ale zásadne ráno nalačno. Snažila som sa, aby bolo precvičených čo najviac svalových partií, nielen tá problémová, čo bol u mňa zadok. Kliky, brušáky, drepy s výskokmi, chrbťáky, riťáky, niečo na ruky s 2 kg činkami, k tomu strečing. Za asi pol roka som to dala z veľkosti xl/l na s/xs. Ale vtedy som ešte nevedela, že si chovám v bruchu pásomnicu. Preto neviem odhadnúť, za aký čas by trvalo bez pásomnice to takto dať. V stravovaní som sa neobmedzovala a jedla som všetko okrem laktózy a pšenice, lebo to som nemohla za intoleranciu. Jedla som veľa mäsa a najviac mi chutili mi štipľavé klobásy z trhu.

ZuzaNa6

Ahoj Velke Dievca, je obdivohodne, ze si sa rozhodla pre tento velky krok. NIe je to dolezite len z estetickeho ale najma zo zdravotneho hladiska. Obezita moze sposobovat vela zdravotnych problemov - kardiovaskularne problemy, krvne zrazeniny, zly prietok krvi atd. Ja som mala tiez nadvahu a lekar ma postrasil, ze mi hrozi infarkt. Tak som zacala zdravo jest, cvicit a uzivat sanguiflow, aby som mala zdravy prietok krvi. Veľa stastia a sil na zmenu Velke dievca

exwhyz

Kto mal za rodičov slony, tak sa už nemôže stať mravcom. Ja som cvičil ľahké earóbne cvičenia, trochu silové, nepopieram a namiesto toho, aby som schudol, tak som pribral desať kíl. Môj Dr. mi potom povie, že mám obesitas, čo ma asi tak trápi ako neboštíka nočné mory. Táto civilizácia si vymyslela toľko diagnóz, že ani pri najlepšej vôli už človek nemôže mať chuť do života:-)
Ja som sa nenarodil na to, aby som sa liečil, ale aby som sa tešil zo života. Na tie psycho-lieky ja už fakt nervy nemám, tie keď si zoberiem, tak mi tak drbe, že ani neviem kto som. K zubárovi radšej nechodím, aby som neprišiel aj o posledné zuby a z alkoholizmu sa tiež liečiť nemienim, na víno ešte peniaze mám:-)

denisaf

velke dievca drzim palce ja som jedno zivotne obdobie strasne pribrala lebo som mala velmi vela problemov ale neboj aj ty zvladnes schudnut a uvidis aka na seba budes hrda ten pocit je skvely! :)

Veľké dievča

Dakujem dievcata, idem sa do toho pustit, mam tesne pred 30-kou, musim so sebou zacat nieco robit. Aj kvoli tomu, ze by som si chcela najst konecne partnera a mat dieta. Uz je cas. Idem bojovat

Joleen

Ja keď som nemala ani 20 vaha mi ukazovala 102 kg a fakt co sa tyka pohybu som nevladala vzdychala a už som toho mala plne zuby. Jedného dňa som si povedala dost a zacala na sebe trvdo pracovať. Na ranajky a obed polovičná porcia na veceru nic a hybaj cvičiť. Samozrejme na zaciatku bolo tazke bez veceri sem sam som si dala jablko alebo surovu zeleninu a cvicila sla behat alebo byciklovat a brusaky. Zacala som s 10mi a o niekolko dni tyzdnov som dosiahla 200 brusakov denne niekedy som aj na obed robila. Zmenila som si aj jedalnicek a za 3 m schudla 30 kg a este som si dopomohla s tabletkami fat absorber a bez jojo efektu tych 30 kg pekne stratila. Musis sa vzchopit a jedneho dna s tym začať je to ťažké ale zvladnes to

pomocnica

Ahoj, no videla som v telke, že markíza robí extrémne premeny, teraz keď som pozerala posledný diel v utorok čo išiel, tak tam sa to spomínalo sa mi zdá, alebo nejako tak. Ako na extrémne premeny asi až nie si, ale asi teraz už neberú takých ako čo majú 200 kg ale tých čo majú menej, ale takto by si sa na to mohla pozrieť, možno ťa to zaujme. :) To robí asi Slovensko, neviem, v tej reklame to nebolo veľmi presné, ale skôr hej. :)

Ale ak nie, tak po prvé, treba zmeniť stravu. Zeleninu a ovocie na prvé miesto.
Keď pečivo, tak celozrnné, ale poriadne, nie zafarbené.
Zeleninu celý deň a ovocie skôr doobedu.

Úplne sa vzdať maškŕt-čipsy,cukríky... MUSIA ísť preč.

Žiadne rýchle občerstvenie. Ak nie si zvyknutá variť, tak sa to nauč, je to veľmi dobré, lebo aspoň vieš, čo ješ. A vieš to presne.

Obmedz soľ, menej soľ.
Do kávy si nedávaj cukor. Ani do čaju, ani nikde kde sa dá.
Môžeš začať piť zelený čaj, ten ku chudnutiu napomáha.

Ovocie- tie lepšie sú grepy, dyňa červená, jablko...Ale ak si do teraz ovocie nejedla, tak môžeš začať s hocičím, ale s takými druhmi ako sú banán, figy, hrozno opatrne. :)

Začni mať pohyb, ale pozor na kĺby. Ak si do teraz nejako extra necvičila, tak začni prechádzkami. Potom zvyšuj tempo aj vzdialenosť.

Koľko máš rokov?

Nepi džúsy a ani smoothie veľmi, lebo v tom je veľa cukru, ale zas určite lepšie ako coca-cola. A tú aj spolu so sladkými nápojmi vyraď tiež. Pi vodu a nesladené čaje.

Urob si jedálniček, alebo choď za výživovým poradcom, on/ona ti ho urobí a pomôže ti lepšie ako ja. A riaď sa podľa neho.

Dúfam, že som trochu pomohla, ale nevidela som ťa takže neviem, niekto môže mať 90 kg a vyzerá na 60 takže tak .

PS:neskúšaj žiadne tabletky(nefungujú a poškodia ti zdravie) ani sprosté diéty, lebo tými akurát priberieš, lebo jojo efekt na seba nenechá dlho čakať.

VEĽA ŠŤASTIA!