Dojedanie

Príspevok v téme: Dojedanie
hopeter

Pozdravujem fórum. Som nový, Mám 54 rokov. DM 1 mám dva roky - inzulín 4x na deň. Momentálne jedna dávka 2 jednotky. Na začiatku liečby po 6.. Výrazne som schudol ( zo 78 kg na 62 kg) a nie a nie pribrať. Vaše príspevky mám viac-menej prečítané a viem,že to nebude tak jednoduché. Ale zaujíma ma konkrétne dojedanie medzi hlavnými jedlami pri zvýšených hodntotách cukru a pri zníženej telesnej aktivite. Nič nerobení. Príklad -2 hod. po obede,alebo večeri mám glykémiu 7,5 - 8,5. Žalúdok si samozrejme pýta svoje, ved´to poznáte. A čo teraz zajesť,alebo nie, kedˇchcem pribrať. Alebo vypiť pohár vody a hotovo ? Robím dobre,ak vtedy nedojedám ? Zasa,kedˇbudem dodržiavať dojedanie,neučím svoj organizmus klamať ?
No a už,kedˇsom na fóre,nedajú mi pokoj príspevky o zázračných vyliečeniach sa z cukrovky. Stále mi vŕta v hlave pochybnosť,či som mal súhlasiť s liečbou inzulínom,či nestačila diéta a pod. Môj názor je,že,ak by to bolo také jednoduché, nebolo by toľko diabetikov. Asi tak.
Peter.

hopeter

Veľmi pekne dˇakujem za odpovede. Čo sa týka mojich hodnôt pri zistení DM boli asi 7,5 na lačno a 16,7 mmol hodinu a pol po obede. Vtedy na obed som mal výbornú sviečkovú s knedlíkmi.
A to dojedanie nebudem brať ako pravidlo. Jasné ,keď som napr. v horách na túre, je to niečo úplne iné. Tam je to nutnosť. Ozaj pri bicyklovaní asi tak na 30-40 km trase,čím je dobré doplniť energiu a ako často.
Mám ešte nejaké ďalšie otázky,napíšem pozdejšie.
Peter

0vecka

ne ze by som to mal nastudovane ale vseobene ma lovek vecsi apetit a teda aj viac priberie ked sa trosku vyhladuje... preto by som si moc starosti nerobil...

co sa zazracneho vyliecenia tyka tak je to hazard so zdravym ak je raz predpisany inzulin tak silno pochybujem ze sa clovek zaobide aj bez neho...