Liečba bulima a zdrave schudnutie

Príspevok v téme: Liečba bulima a zdrave schudnutie
Mathadie

Chcela by som sa spytat ci sa da zdravo schudnut par kil aj bez dietovania, obmedzovania atd. lebo som z anorexie presla do prejedania a bulimie a pribrala som. Ano ja viem ze z tohto sa dostenem iba ak sa nebudem snazit chudnut a neriesit vahu a vzhlad atd. lenze ja mam iba 161cm a 66kg! ......v 8 a 9 triede som mala 44kil asi ale potom mi vsetci nadavali a mama na mna kricala ze sa za mna hanbi ako vyzeram ako keby mi nedavali jest doma a tak a zacala som jest aj nasilu a pribrala som zase naspet ako nazaciatku na 62kg ale potom v druhom rocniku na strednej som zase schudla na takych 49kg ale potom som to nevydrzala a zacala som mat zachvaty prejedania a par razi som si dala aj tu namahu to vyzvracat ale ono sa to zhorsovalo a teraz sa prejedam a zvraciam aj 4-3 raz za tyzden. Na zaciatku prveho skolskeho tyzdna som vazila az 70 ale cely tyzden som na intraku nic nejdla az na 2zachvaty po ktorych son za vyzvracala v kupelke a po 5 dnoch som mala 66 ale to uz asi tiez nie lebo po prichode domov zamozrejme moje meniny tak som dostala sladke a prejedla sa a zvracala tak ze som si uplne doskrabala hrdlo a mala som tazobu na sdrci. Nadruhy dem to iste som zjedla vsetkobv dosahu ale nedokazala som to vyzvracat lebo mala som hrozne bolesti hlavy aj zaludka a uplne zapalene a bolave hrdlo....... Uz nevladzem som kazdy den slabsia a z vacsiou depresiou nebavi ma skola bojim sa ze to nezvladnem lebo jedine na co stale myslim je jedlo, chudnutie, zvracanie, moje telo, vzhlad, sebaposkodzovanie........ Myslim ze 66kil je na vysku 161cm trochu viac nez by malo byt tak chcela by som mat aspon 60 mozno 55 taka normalna. Rozmyslala som nad veganskou stravou, vela uz o to som pozerala videa, clanky, prestudovala som si to a pozerala recepty a takze by som nemala mat zdravotne komplikacie ale skor sa bojim ze aj aj tak budem zvracat alebo ze neschudnem ani zo sportom na primeranu vahu......bolo by mozne vyvazenou zdravou veganskou stravou a primeranym sportom dostat sa z 66 na 60 alebo 55 kg alebo uz mam uplne zniceny metabolizmus a prejedanie neprestane vobec?????? Chcem uz zit normalne a na sedenie u dietologa alebo psychologa nemam cas ani nemozem minat peniaze, moja mama o tom vie mozno trochu ale tej je to jedno a setra si zo mna robi srandu kef jem nieco ze kde je tvoja dieta haaa a aj tato mal poznamku ze akosi som sa vypasila aj spoluziacka mi hovorila ze ake mam plne licka a hovadiny...... Ako sa mam vyliecit ked mi vsetci davaju najavo aka som tlsta a škareda????? Prosim pomoooc :,-(

Gima

Gaštany môže jesť takmer každý. Viete prečo?

Dni sa nám už pomaly krátia, lístie so stromov opadáva a spolu s ním i gaštany. Najradšej ich máme pečené, vôňa rozliehajúca sa mestami priláka nejedného z nás. No okrem toho, že sú také dobré, majú aj rôzne zdravotné účinky a neobsahujú žiadne látky, na ktoré by malo ľudské telo intoleranciu.

Toto všetko v nich nájdete

vitamíny K, E, B, C
minerály ako napríklad železo, zinok, vápnik
bielkoviny, škrob, biotín, karotén

Vedeli ste?

Neobsahujú takmer žiadne kalórie, cholesterol ani glutén a len 3% tuku, preto sú dobrým doplnkom aj pri chudnutí. Ďalej sa v nich nenachádza žiaden lepok, glukóza ani sodík, čím sú vhodné aj pre celiatikov a diabetikov.

Konzumácia gaštanov priaznivo pôsobí na pokožku, nechty aj vlasy. Z ich listov sa robí odvar, ktorý prečisťuje črevá a pomáha pri trávení.

Je dokázané, že po lete, keď nám chýba vitamín D a prepadáme pochmúrnej nálade či úzkostiam, pomáhajú tieto stavy zahnať práve plody gaštana.

Pomáhajú pri

gaštany v miske

kardiovaskulárnych chorobách
chudokrvnosti
zlepšovaní kvality kože, vlasov a nechtov
stabilizácii krvného tlaku
reume
zlepšení trávenia
detoxikácii
vyčerpaní a bolestiach hlavy
zlepšovaní pamäťových schopností a sústredení
podporujú imunitu

Čo s nimi v kuchyni?

Upečte si ich v pohodlí domova:

Už večer pred prípravou treba gaštany namočiť do vody. Ráno ich vybrať a krížom poprekrajovať. Potom si pripravíme plech a poukladáme ich na papier. Piecť by sa mali pri 210 stupňoch približne trištvrte hodinu. Každých 10 minút ich ale treba skontrolovať, otočiť, v prípade potreby aj mierne pokropiť vodou.

Okrem toho sa z nich však dajú pripraviť aj rôzne dezerty. Napríklad aj takáto pochúťka:

gaštanové guľky

Gaštanové guľky:

Potrebujeme 200 g gaštanov, 50 g mandlí, 200 g kryštálového cukru, mlieko, čokoládu.

Troškou mlieka zalejeme cukor, povaríme a pridáme prelisované uvarené gaštany a tiež olúpané a pomleté mandle. Následne zmes premiešame a necháme pár minút vychladnúť. Potom vyformujeme guľky z vychladnutej zmesi, nachystáme si do misky postrúhanú čokoládu a a obalíme ich v nej.

Gima

7. Pšeno

Pšeno Zdroj foto: Shutterstock.com

Je obilnina, ktorá vzniká olúpaním prosa. Je vhodnou potravinou pre ľudí, ktorí nemôžu alebo nechcú konzumovať lepok, čiže vhodná aj pre celiatikov. V strave môže byť pšeno ako príloha alebo si z neho môžete pripravovať ranné kaše, či používať ho pri zahusťovaní polievok. Je dobrým zdrojom vitamínov a minerálnych látok, pričom jeho pomer cukrov, tukov a bielkovín je takmer ideálny.

5. Morské riasy

Wakame riasy Zdroj foto: Shutterstock.com

Morské riasy - superpotraviny priamo z mora, obsahujúce veľké množstvo minerálnych látok. Majú 10krát viac vápnika ako niektoré mäsá, cheláty, dôležité na boj proti toxínom, vrátane ťažkých kovov, a chlorofyl- prírodný antioxidant. Ďalej sú schopné vďaka alkalickým vlastnostiam čistiť krv a pre ich vysoký obsah jódu, ktorý **stimuluje činnosť štítnej žľazy, sú nápomocné pri chudnutí a odbúravaní celulitídy. Najznámejšie sú riasy: Nori, Wakame, Kelp, Dulse, Arame a Kombu.

m8ccr

jedlo si treba vychutnat a nie naladovat sa, ved to ti ani nemoze chutit tak. jedz viackrat denne male porcie, ostan vzdy troska hladna ked odchadzas od stola a viacej si nedaj. skus tak. a zbavis sa aj zvracania po jedle a schudnes pekne prirodzene pomalicky. jest sa ma ked je clovek hladny. a prejedanie sa je nezdrave.

HealthyLifeDream

Ahoj, riesim presne rovnaku situaciu, presla som si anorexinou pred par rokmi, nastastie len zacinajucou, no teraz trpim bulimiou a prejedanim, chudnem a priberam, momentalne som v stadiu kedy som musela obmedzit vracanie pretoze tiez som z neho uz zacala mat zdravotne problemy.. a chcem tiez schudnut zdravo tak, aby som mohla konecne aj zdravo zit, ziadne drasticke diety ani prejedanie a tiez zvazujem vegan :) mozno by sme sa na to mohli dat spolu a navzajom sa podporovat :) tu je moj prispevok co som pisala nedavno
www.zdravie.sk

evana

a ten vysmech ber sportovo a hod to za seba a povedz si neriesim.!!!musis byt sebavedomejsia !!!zivot nie je o kilach aj ked sa ti to teraz tak nezda

evana

moja zlata schudnut sa aj bez diet.diety su najvecsia blbost na svete,kazi sa nimi zdravie a ked zacnes jest priberes raz tolko.musis jest pet kraz denne v mensich porciach.ranajky su zaklad.k tomu vynechaj vyprazane muku sladke aspon obmedzit ak sa neda uplne jedz vela hydinoveho mesa zeleninu nahrad oblohami.najdi si na internete zdrave chudnutie tam toho je vela.vela pi vody a samozrejme k tomu pohyb. tri krat tyzdenne.bud cvicenie trenazer.atd. a ty mas dovod na prejedanie ? ak ano tak sa ho skus vyriesit. ale moja nemas tu postavu az taku hroznu su aj horsie postavy.skus sa stale nezaoberat svojou postavou.skus brat zivot trosku optimisticky viacej sa usmievaj a rozdavaj radost okolo seba.co tam zopar kil navyse.ludia maju aj horsie problemy skus si zapnut v siedmom neby relaciu a uvidis ze zopar kil nie je tragedia.ale viem ak clovek nie je zo sebou spokojny ta sa trapi.v tom pripade sa prosim ta neprejedaj ak to na teba pride tak sa prejedz zeleninou a ovocim to je zdrave. ak by si si nevedela zo sebou fakt poradit tak si najdi cas predsa na tphp odbornika.