Náznak DMO

Príspevok v téme: Náznak DMO
Darina1

Vie mi niekto poradiť v akom veku je možné zistiť ľahšiu formu DMO?Ak dieťa nemá jasné príznaky že ide o DMO je to možné až keď začne chodiť? Ide o ročného chlapčeka, má mierny hypertonus a je trochu oneskorený....Pri pôrode bol nedokysličený, neurologička mu nariadila cvičenie vojtovkou až v roku a ako diagnozu napísala hypertonus.....v roku dokáže sedieť a štvornožkovať, nedokáže plaziť a nestavia sa na nohy.....Neurolog naznačil že keďže mal pri pôrode komplikácie, môže mať poblémy a preto ho poslal na vojtovku. Podľa fyzioterapeutičky to na nejaké problémy nevyzerá skôr že je dieťa len lenivé.....Nechcem nič zanedbať ale na druhej strane ani ho trápiť ďaľšieho pol roka vojtovkou keďže sa pri nej zachádza plačom.....Treba cvičiť vojtovku až pokiaľ nezačne chodiť? Má niekto skúsenosť pri ročnom dieťati s iným druhom cvičenia?

Gima

Ja ked som bola mala, chodila som rada do Velkeho Medera, ta teplá voda mi prehrievala svaly aj klby, to som mala 4 roky, no prehrievalo mi to achilove šlachy, zostávala som v tej vode aj dve hodiny, kým mi šlachy na ľavej nohe nezačali same fungovať. Neskor som objavila saunovanie a čaro vody. Žiadne masaže a cvičenie. To som objavila až neskôr. Každý kto má postihnute dieťa potrebuje na prirodzený rozvoj pohybu teplú vodu ako malo v maternici. Nie len bolestivé cvičenie.

gabona1

Ak máš podozrenie, tak radšej vyhľadaj viacerých odborníkov, alebo sa jednoducho riaď pokynmi lekárov, veď každá matka má intuíciu a hlavne pozná najlepšie svoje dieťa a vie posúdiť, či je všetko v poriadku, ale nie je.

Gima

Ja som ako dieťa tiež bola slabá, no pomáhalo mi plávanie v bazene s termálnou vodou, no tak malým detom to neprospieva. Vzhladom na nízky vek a nevyvinuté svaly je ešte priskoro uvažovať o DMO. Až Ked bude chodiť a behať, potom vyhladajte pomoc.

going

Dobrý deň.

neviem v akom ste stave, či dieťa už chodí alebo nie. Je to hrozné keď vidím ako od fyzioterapeutov chodia deti s DMO zničené,mal by čo robiť aj zdravý človek aby to ustál. Podľa mňa im to škodí a lekári naháňajú výsledky aby vždy niečo namerali hlavne v súkromných platených strediskách a výsledky si merajú a posudzujú sami.
Treba si uvedomiť že mozog je problém.
Mozog detí liečim mäkkou magnetickou metódou, ktorá normalizuje celú jeho činnosť a vykrýva jednoducho povedané vzniknuté deficity ako následok komplikovaného pôrodu dieťaťa. Neskôr môže byť najčastejšie stanovená diagnóza: mentálna retardácia, DMO, epilepsia alebo kombinácia diagnóz.
Stačí keď začne dieťa neskôr chodiť a už to môže byť signál.
Záleží či dieťa po pôrode nedýchalo a aký čas.
Mal som prípad keď dieťa po pôrode nedýchalo 7 minút a začalo chodiť neskôr ako rovnako staré deti a potom v neskoršom veku bola diagnostikovaná mentálna retardácia stredný stupeň. Po liečbe "GOING" sa podarilo znormalizovať všetky činnosti mozgu aj po 15-tich rokoch.
viac na : -odkaz odstránený-

Messje

Darina,rocne dieta vobec nie je stare na vojtivku.Ano,boli aj v adeli,ale kedze v pripade o ktorom pisem,islo o postihnutie 87%,tak vibec nevieme ci nieco pomohlo.Vojtovku sme cvicili poctivo.Mozno keby nie,bolo by to horsie a dieta by nerobilo nic absolutne.Citili sme uvolnenie.Boli sme aj v Budapesti,kde cvicenie bolo najdrastickejsie ake sme kedy zažili. Viac sme tam nesli.
Darina,cviky urcite mate ak vam bola vojtovka doporucena.Robte co najviac.Cast tela,ktore je podkodene tak nestuhne a slachy sa nestiahnu.Musite ale cvicit.Aby si si raz nepovedala...ked bol este cas,sme mohli.My sme skusili vsetko.A robili sme to roky.Ani plac nas neodradil.Tie zariadenia su velmi drahe ale pomahaju.Videli sme to na tych detoch ktore tam chodili opakovane.

Darina1111

nie som proti cvičeniu ako takému, ale vojtovka sa mi zdá krutá...máte odskúšané aj iné cvičenia? _ podľa Bobátha, Adeli metóda, cvičeia na lopte.....myslím že ročné dieťa je už na vojtovku staré, keďže najviac vie urobiť do pol roka dieťaťa....a pri ostatných metódach toľko deti neplačú a sú rovnako účinné - inak by nemali centrá Adeli a Renona alebo Svetielko takú návštevnosť.....aj keď sú tam také premrštené ceny....či?mýlim sa?

Messje

Ano darina..ja mam
Nebrala by som to ma lahku vahu a aj ked jeden hovori tak a druhy inak...radsej tu vojtovku nezavrhni.Je to bolestiva metoda a deti pri nej kricia,placu,ale ty si musis sebe povedat...robim to pre jej/jeho dobro.Nevnimat plac a pokracovat.Vojtovka ak nepomoze,neublizi.
A pokial mozog dietata bol pri narodeny nedokysliceny,je velokanske percento,ze DMO tam je.U niekoho male percento u niekoho vysoke,kde ide az o absolutnu nepohyblivost.Cim mensie percento,tym vacsia sanca,ze to bude menej poznat a vojtovka pomoze.Nemusis to vidiet teraz,ale neskor ano.Nezanedbaj to prosim.