krv v nose

Príspevok v téme: krv v nose
chiw

Nevie mi niekto poradit cim to je ze kazde rano smrkam krv z nosa? nie dako moc len trocha ale deje sa to kazde rano a uz ma to zacina znepokojovat, v 18tich som mal ist na operaciu nosnej prepazky, teda keby som mal velke problemy co sa nestalo a teda necviem ci to nemoze byt zapricinene aj tym, okrem toho mam volaky pocit nejakeho tlaku v hrudi :(

Ivka 1

Pri nádche alebo ak je sliznica nosa vysušená, môžu praskať jemne vlásočnice a to sú tie krvavé mikrostopy v hlienoch,ktoré vysmrkávaš. Neboj to sa upraví. Niekedy aj kvapky do nosa vysúšajú sliznicu nosa a ta môže reagovať krvácaním. Ak by sa intenzita krvácania z nosa zvyšovala, pomáha konzumácia surového cesnaku . Môžeš si ho nakrájať na drobučko,pomiešať s medom a zapiť dostatočným množstvom čaju, vody... Inak konzumácia cesnaku je veľmi dobra aj z iných dôvodov:Cesnak kuchynský , obsahuje vitamíny A,B1,B2,PP,C,D, minerálne látky (železo, draslík, vápnik, jód, fosfor, síru, sodík) aminokyseliny, enzýmy, pektíny, látky podobné pohlavným hormónom, glukokiníny (látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cukru u diabetikov), vzácny stopový prvok germánium (nachádza sa v žen-šeni a aloe. Moderné poznatky poukazujú na úlohu germánia pripodpore imunitného systému. Podieľa sa tiež na prevencii osteoporózy a nádorových ochorení- ako antioxidant )
Účinky: - silné antibakteriálne a antimykotické (proti pôvodcom infekčných ochorení- napr. Staphylococus, Salmonella, Shigella, Streptococus, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans a iné) Sú to veľmi priaznivé výsledky v čase, keď stúpa množstvo alergických reakcií na bežne používané antibiotiká.
Má protizápalové účinky.
Tráviace orgány- brzdí nadmerné hnilobné a kvasné procesy, normalizuje črevnú mikroflóru, ničí choroboplodné baktérie a plesne, pomáha vypudzovať parazity, uľavuje pri bolestiach brucha spojených s nafukovaním a plynatosťou. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov a tvorbu a vylučovanie žlče.
Pomáha znižovať hladinu cholesterolu a zvyšuje jeho vylučovanie žlčou, spôsobuje tiež zrýchlenie odtoku žlče, a tým pôsobí preventívne proti žlčovým kameňom.
Vplyv na črevnú peristaltiku závisí od koncentrácií cesnaku (nižšie dávky zosilňujú tonus črevnej steny a vyprázdňovanie urýchľujú, vysoké dávky ju brzdia a sú teda vhodné pri hnačkách).
Pozitívne tiež pôsobí na srdcovo-cievny systém (rozširuje cievy, znižuje krvný tlak a podporuje krvný obeh, znižuje hladinu LDL cholesterolu a zvyšuje HDL, zabraňuje vzniku aterosklerózy, pomáha pri srdcových arytmiách).
Má tiež antioxidačné účinky – (obsahuje antioxidačný prvok selén) V poslednej dobe pribúdajú práce, ktoré dokazujú priaznivý vplyv cesnaku v prevencii rakoviny.
Cesnak je tiež významné tonikum a geriatrikum vhodné na celkové posilnenie a povzbudenie organizmu.

nos...

dobrý večer,prosím poradte čo mám urobit..bol som chorý..niečo ako chrýpka+ silná naadcha..naadcha trochu povolila.ale už nejaký 4 den smrkám krv z nosa..nie uplne ale aj zo sopľom..ale je tam vidiet..aj krv..čo to može byt ?stretli ste sa stým niekto ?

mjaník

ak môžeš zohnať akupunktúru-nech ti posilní slezinu,je slabá, neudrží krv v cievacha táto sa potom vylieva mimo,úlohou sleziny je udržať krv v cievach

chiw

v zimnom obdobi som si to myslel aj ja, ale akonahle zacalo byt teplejsie som maval skoro stale otvorene okno v izbe a nie som isty ci je to zapricinene tym, a lepsie povedane, nesmrkam krv ale len ako zrazeniny :(