kožné choroby

Príspevok v téme: kožné choroby
renushka

Dobrý deň!
Mám problém s mojimi rukami, keď sa mi spotia v záhyboch urobia sa mi tam čudné svrbejúce vyrážky a ja si to škrabem a následne mi to mokvá. Bojím sa s tým chodiť na kúpalisko. Bola som aj u kožnrj lekárky, ale tá mi povedala, že sa mám umývať detským mydlom, čo som aju vyskúšala, ale vôbec to nepomáha. V zime tieto problémy nemám. Prosím, o radu. Veľmi pekne ďakujem a očakávam skoré odpovede. Ešte raz vrelá vďska.

janka_000

tak to sa mi uz zacalo objavovat predtym ako som zacala uzivat HAK, ale aj tak nerozumiem preco to v zime nemam a potom na zaciatku jari a cele leto....lieky neuzivam tak casto...iba ked ma boli hlava alebo brucho, a ked tak nieake sirupy proti kaslu a tak a vobec nebyvam casto chora... tak mam to od roku 2008 a kazdy rok sa mi to znova a znova objavuje

RNG

erythrema=cerveny flak
annulare=okruhly,
centrifugum=rozsirujuci sa
To je taka ista diagnoza, ako si mozes urobit aj sama, len prelozena do cudzej reci.
Dovodov na to uvadzaju hromady a liecenie ziadne, vraj to po case zmizne samo. Medzi moznymi dovodni su aj lieky a HAK
en.wikipedia.org
Mozu to byt tiez rozne virusy, preto kazdemu zdoraznujem si zvysovat viralnu imunitu,
moze to byt chemicke zamorenie,vcitane roznych chemickych liekov, preto odporuczm ludom sa chemikaliam co najviac vyhybat.

janka_000

Dobrý den, na nohach iba na lytkach sa mi objavuju take cervene fliaciky, najprv sa to zacina malou bodkou ako keby vas nieco ustiplo ale postupne sa to rozlieva do vacsich fliacikov, dost to svrbi. Mavam to kazde leto raz mi to zmizne a zace sa mi to objavi v zime to nemavam. Bola som s tym u koznej a ta mi zistila ze by mohlo ist o tuto diagnozu: Erythema annulare centrifugum, ale nevedia este s coho sa mi to objavuje. Prosim vas nemohli by ste mi priblizit co je to za ochorenie a s coho by sa to asi tak mohlo objavovat...neviem ci je to z jedla ale jem v zime to iste ako v lete.Mohla by to byt nejaka reakcia na nieco...napr na lieky alebo tak ja nwm...alebo mam v sebe nejaky virus a to je alergia,nasledok toho ....Hocijake informacie su dobre o tomto ochoreni ...Dakujem.

bobček

objavila som hnrdú škvrnu pri pupčeku veľkosti 2 x 3 cm dievčatku vo veku 8 mesiacov, je to neohraničená škvrna nie veľmi tmavá, prosím vie mi niekto povedať čo je to, ďakujem

karolynka

Renushka, a nie je to nejaká alergia na oblečenie, prací prach a pod.? No ja by som si to hlavne neškrabala. Určite niečo na dezinfekciu, púder, hygiena rúk, nepresušovať..