Pochopenie jazykov

Príspevok v téme: Pochopenie jazykov
Svitanie

Zdravím mám otázku pre tých čo aktívne používajú aj iný jazyk ako svoj materinský či ked v nom hovoria alebo ho čítajú tak to pochopia automaticky alebo si to v hlave ešte preložíte do slovenčiny ? :) Viem zvláštna otázka ale mne jazyky robia problém či nerobím chybu v tom. dakujem za názory

yxcvbnm

Bifľovanie je nudné a zaberie kopu času, plus človek rýchlo zabudne. Najlepšie odísť do Anglicka niekam do rodiny opatrovať dieťatko. Tam sa človek naučí, lebo stratil kontakt so slovenčinou a musí porozumieť.

tina172

Skús sa prihlásiť na nejaký jazykový kurz alebo pozerať filmy s titulkami v cudzom jazyku. Mne veľmi pomohlo, keď som si písala s pár ľudmi na skype a vyhľadávala som si slovíčka.

Kycera

A odpoveď na Tvoju otázku znie - nie, nerobíš v tom chybu! Časom sa Ti to zaumatizuje, prekladať už nebudeš!

Kycera

Ja Ti radím nájsť si na komunikáciu cudzinca/ku. Môžeš sa s ním spriateliť a podnikať voľnočasové aktivity. Najviac Ti dá dlhší pobyt v cudzine, ale na takom mieste, kde budeš len sám Slovák.
Ak nemáš problémy vo svojom materinskom jazyku, zvládneš to! Angličtina patrí medzi tie ľahšie jazyky.

Opcan

Spíkovanie môžeš trénovať aj sám a to tak, že každý deň napíšeš niekoľko viet na nejakú tému. Keď im rozumieš, tak isto budeš vedieť aj niečo povedať. Je to trochu aj o odvahe niečo povedať:-) Nie je to len o tom, že stráviš štúdiom ďalších sto hodín:-) Čo máš probably na pláne:-)

ModraObloha

Pekný večer, ďakujem za odpovede
Jasné chápem čo mi chcete povedať čo mám podla vás robiť ? Nemám s kým si trénovať hovorenú angličtinu iba ak sám so sebou, ako v poslednej dobe rozumiem angline v celku si myslím fajn no tvorenie viet atď... nič moc.. vážne mi to nejde, čo teda robiť? Ako ste sa to naučili vy? TO je fakt len jedna možnosť a to je to cvičiť si to hovorením? TO je premna velmi tažke :( Ďakujem.

Opcan

Čím viac ich budeš počúvať, tak tým viac sa toho na teba nalepí. Nejaký základ treba mať, ale všetko sa nedá naštudovať, lebo tam je viac slov ako húb po daždi. Netreba až tak tlačiť na pílu.

0vecka

ModraObloha vety sa nerobia tak ze si ju spravis v sk a potom to prekladas ale ze vies ako sa to Rovno povie v anglictine... na to musis vela konverzovat a pojde to same