Rekondičný pobyt v Ľubochni

Nika99

Ahojte. Tiez mam ist do Lubochne. Smiem sa opytat, funguje to tam aj pocas Vianoc? Nerada by som tam totiz isla teraz :(

DiabetikIvo

Kejsi,

tvrdíš, že "nelieči sa pričina ale dôsledok"...

Liečiť príčinu je možné iba vtedy ak ju poznáš, inak môžeš liečiť iba jej dôsledky... :-(

Ak máš diabetes typu 2, tak Ti určite radili upraviť hmotnosť tak, aby si nemal nadváhu a BMI mal v norme... Nadmiera tuku je jednou z príčin menšieho účinku vlastného inzulínu a vzniku diabetu typu 2. Ale nie jediná... Hmotnosť a množstvo tuku v organizme sa upraviť dá a v Ľubochni o tom diabetikom typu 2 na edukáciách, pri stravovaní a fyzických aktivitách aj hovoria... Čo sa týka ďalších príčin vzniku diabetu typu 2, tak ich liečba závisí od toho či ju medicína pozná a má prostriedok na jej liečenie. A je jedno či to je klasická, alebo alternatívna medicína.

A to platéí aj pre liečbu diabetu typu 1, ktorého príčinu vzniku zatiaľ súčasná medicína na 100% nepozná. Metódy na zmenu chovania imunitného systému, tak aby neničil beta bunky pankreasu sú zatiaľ ešte iba v pokusnom štádiu v laboratóriách. Či sa táto metóda dostane do medicínskej praxe, to ukáže čas...

karinecka10

Ahoj chystam sa do Lubochne a dufam , ze tam bude fajn len som zvedava na tu ucitelku ktora tam bude ucit.Do Lubochne idem ohladom pumpy.

kacena53

E-mailova adresa: katarina53@centrum.sk. Práve teraz som mala hypo a neviem, či si mám pichnúť večerný inzulín. Ani to mi lekárka nepovedala.

RNG

Kacena, napis mi tvoju e mail adresu, niektore s tych veci totiz nedostanes tak lahko, rozhodne nie v miestnych lekarnach

lusinda

Kacena,stiahni si,alebo rovno si vypočuj na stranke : www.lumen.sk kde treba ešte klepnuť mišou na "Archiv" a potom na "UVhovor" , relacie tychto datumov : 22.06.2007 15.06.2007 02.02.2007 a 15.09.2006
su to na živo odvysielane relacie o vyžive aj z telefonnymi otazkami od ludi a su velmi prinosne pre zdravie...je to sice okolo 10hodin počuvania,ale stoji to za to si to vypočuť aj par krat.Nič lepsieho na trhu nieto.
iverc,tu Vegetariansku knihu mam doma tiež..mna najviac dostali tie vyroky osobnosti,zvlast Alberta Einstejna,či Thomasa Alvu Edisona...je ich vela.
Ludia nemaju ani potuchy,kolko osobnosti,čo niečo dokazali(nie celebrit) boli vegetariani a ako si treba dať tie poznatky do suvislosti.

kacena53

Každému z Vás, čo ste mi písali ďakujem. Súhlasím s kejsi, že stresy majú veľký vplyv na moju hladinu cukru, ale problém je v tom, že neviem ešte odlíšiť, kedy ide o stres a kedy by to mohla byť aj diabetologická chyba. Stále sa orientujem len v materiáloch, ktoré mi poskytla moja diabetologička. Chybu hľadám predovšetkým v sebe a keď zjem tri "polystireny" a cukor mi vyskočí na 9 už si myslím, že som mala zjesť iba dva.
iverc naozaj veľa študujem a aj budem, čo sa týka zdravej výživy, doma mám len Vegetariánsku kuchárku od manželov Červených, skúsim ju znova prelúskať.
RNG, názvy doplnkov, ktoré uvádzaš som si stiahla a budem sa snažiť si ich zohnať. Uvítala by som, keby ste mi s tým trošku pomohli, lebo mám v tom "hokej".
Momentálne mám problém so zrakom, vidím veľmi rozmazane a bez manželových okuliarov nedovidím ani na klávesnicu. Keď sa pozerám z okna vidím normálne. A ešte, keď sa najem za takú hodinu po hlavnom jedle som hladná znova. Má niekto z Vás takúto skúsenosť a ako ste to riešili?
Majte sa pekne a za odpovede ďakujem.

RNG

Tak to zopakujem
Ja mam cukrovku typu 2=niekedy nazyvana starecka alebo syndrom X alebo takzvana inzuliniva necitlivost(inzulin insenzitivity.)
Moj cukor je stale vysoko
Bez diety som si pred 4 rokmi nameral az 30.5 po obede a vypiti poharu pomarancovej stavy. Nechcelo sa mi to uverit, trak som zobral druky glukomer a ine papierky, a potvrdilo sa mi to.
Pritom som necitil absolutne nic!Lekari tvrdia, ze ludia vtedy skolapsuju?!?
Nie ze by som hovoril, ze to je hladina normalna, je to pre glykaciu velmi skodlive
Od vtedy kontrolujem cukry a skroboviny pod 100 gramov na den, urcity cas -vyse roka som bol pod 50 gramov na den.
Bez doplnkov ale moja hladina cukru predsa sa pohybovala medzi 12-18 pocas dna.
Odvtedy berien doplnky S pouzitim hlavne Gymneny sylvestris(2x1.5 gramu), zvysuje vyrobu inzulinu a regeneruje pankreas, alfa lipoickej kyseliny300 mg,
sylimarin 2x250 mg a acetyl L- karnitin2x500 mg.
V poslednom case som pribral aj l-carnosine(2x500 mg), lebo dokazali, ze je vseobecne napomocny regeneracii tela a proti skodlivej degenerujucej glykacii.
Popritom beriem vitaminy C a E
Dnes sa mi glukoza v krvi pohybuje medzi 6 az 11, po vypiti pohara pomarancovej stavy (to som urobil len na skusku) mi to vyletelo na 14 ale za par hodin zislo pod 10
Pocas rokov som skusil aj rozne ine veci(skorica ,chrom vanadium,lagestomia, morusa atd), nic mi neznizovalo hladinu cukru poznatelne.
Co robim naviac, cistim si telo enzymami-rano na prazdny zaludok beriem enzymaticky zmes.
Nizky cukor=hypoglycemia zrejme v mojom type cukrovky neexistuje bez inzulinovych injekcii
Prave hypoglycemia je extremne nebezpecna, lebo pod 3.3 hladiny v krvi odumieraju mozgove bunky.
Ze cukrovka je vec individualna, ako vsetko ostatne, je pravda. Mnohym zabral chrom a skorica, mne nie.
Ale inzulinove injekcie sice znizia cukor v krvi, ale neprirodzenym sposobom, s rizikom hypoglycemie(hyperglycemia nie je tak nebezpecna, aspon podla mojich skusenosti) ale neadresuju regeneraciu pankreasu, tj navrat k zdraviu.
Lekari su presveceni(az na malu skupinu alternativnych), ze cukrovka sa neda vyliecit.
Je uz mnoho pripadov, ktore tomu protirecia, len to nechce hlavne medicke teleso uznat.
Ja, dufam v blizkej buducnosti budem jeden z tych "nemoznych"
Pritom pre nedostatok casu nerobim to najdolezitejsie na cukrovku tohoto typu, cvicit a zhodit vahu.
Kde by som uz bol, keby som toto robil!