Rehabilitacia po zlomenej ruke

Príspevok v téme: Rehabilitacia po zlomenej ruke
sivan

Zdravim, pred par mesiacmi som si zlomil ruku na snowboarde. Islo o zlomeninu laveho predlaktia, zlomene boli obidve kosti a podstupil som operaciu. V kostiach mam stale umiestnene droty po celej ich dlzke, ktore drzia kosti na spravnom mieste. Lekar mi povedal ze ortezu uz nosit nemusim a mam zacat rehabilitovat. Momentalne som dlhodobo v zahranici a nemozem ist na odbornu rehabilitaciu. Chcel by som sa opytat ci niekto nema nejake skusenosti ake cviky by som mal s rukou robit. Lekar mi zakazal dvihat tazke bremena. Ruku som mal 3 mesiace v dlahe bez moznosti pohybu v zapesti. Zapastie mam teraz velmi nepohyblive. S prstami som cvicil aj s dlahou a mam uplnu pohyblivost aj silu ako v druhej ruke. Jedine co by som potreboval je rehabilitovat zapastie. Dakujem za pripadne rady. Ivan

kaqun13

Dobrý deň , viacerým športovcom pomohol s regeneráciou po zlomenine kaqun kyslíkový kúpeľ + v prípade väčšej vzdialenosti od Piešťan, potierať gelom Natural a dopĺňať kyslík vodou , pre doplnenie a stabilnú hladinu kyslíka a tým rýchlejšie hojenie a zacelovanie.

semiq

Dobrý deň, pred 6 týždňami som si zlomila ľavú ruku. Kopol ma kôň a schytalo to predlaktie v hornej tretine. Obe kosti boli napoly, takže jednu dži platnička a druhú nejaké dlhé železo. 5,5 týždňa som mala dlahu a teraz mi ju dali dolu a povedali že ju mam nosiť v závese a precvičovať lakeť. Kosti, hlavne lakťová ale ešte nie sú zrastene, vraj je tam len naznak hojenia. Zakazali mi dvíhať ťažke predmety a o 2 týždne mám ísť na kontrolu.
Je dobré že mi dali dolu dlahu a môžem cvičiť s lakťom ked ruka ešte nie je zrastená?
Barbora

idared

sivan, tiež som mala zlomenú ruku, po odstránení sadry zápästie bolo nepohyblivé, ruku som si sama rozhýbala. Proste zdravou rukou som sa snažila tú druhú ohýbať na všetky strany vždy do krajnej polohy, kedy mi to bolo ešte príjemné. Každý deň to bolo lepšie a pohyblivosť je pôvodná ako pred zlomeninou. Snáď som ti poradila.