nepohoda v kolektíve

Príspevok v téme: nepohoda v kolektíve
hrac13

Ahojte, asi pred 2 mesiacmi som sa rozhodol, že začnem športovať a nájdem si nejaký fajn kontaktný kolektívny šport. Našiel som a začal som chodiť na tréningy kde chodia väčšinou starší chalani vo veku okolo 25 rokov a viac (ja mám 20) a som v týme najmladší po zhruba mesiaci trénovania ma tréner pred celým týmom pochválil, vraj na to, že som ten šport nikdy predtým nerobil sa zlepšujem viac ako niektorí čo sú tam už dlhšiu dobu a pripomenul im, že to že sú v týme dlho pre nich neznamená že sa nemusia zlepšovať a ak to budú flákať tak nemusia mať isté, miesto v týme no a tým to viacmenej začalo, ostatní hráči vo mne zrejme vidia konkurenciu a miesto toho aby mi ako nováčikovi pomohli a sami na sebe makali tak sa snažia ma zhodiť a z klubu ma vyštvať tým, že počas tréningu rýpu, vyvolávajú konflikty a ku všetkému majú ironické blbé poznámky, som dosť výbušná povaha a veľmi často si musím strašne kúsať do jazyka ale nechcem vybuchnúť kedže viem o čo im ide a nenechávam sa vyprovokovať.. cítim tam strašnú nepohodu aj keď ma ten šport veľmi baví.. Neviem ako to ďalej riešiť a radšej si vypočujem názory iných predtým než niečo urobím.. nechcem byť za žalobabu a ísť požalovať trénerovi ako v škôlke že mi niekto robí zle a další najbližší klub je 70km od mesta kde bývam a dochádzať takú diaľku 3x v týždni by ma veľmi oberalo o čas.. Ako by ste takúto situáciu riešili vy?

Mesačný princ

Ak budú všetci držať ústa, tak ich nikto nebude počuť...

Ja by som sa ozval na tvojom mieste a povedal by som každému čo si o ňom myslím.

Aj by ťa niekto práskal bičom po holom chrbte, tak by si bol ticho a pozval ho za to na pivo???

Kycera

Hráč,
si rozumný mladý muž a situáciu si správne vyhodnotil. Nežaluj, nedovoľ, aby Ťa zaťahovali do konfliktov, na ironické poznámky nereaguj iróniou, prikývni im, a tak im zoberieš vietor z plachiet. Zatni zuby, jazyk drž na uzde, nenechaj sa vyprovokovať, makaj na sebe aj ďalej, usmievaj sa,... Musíš byť silný a VYDRŽAŤ!!!, ak Ťa nezlomia, prestane ich to baviť a začnú aj oni makať.
Ja viem, ja viem, mne za počítačom sa ľahko radí... : )
Možno toto je tá správna lekcia, kt. Ti naučí krotiť Tvoju výbušnosť.
Tak sa drž, zvládneš to! : )

Alessandra99

Betón - nie že klobúk dole, ale skláňam sa pred Tebou. Napísal si presne, to čo si myslím I ja . 100% súhlas.

A závisť na 1. mieste.

beton

ano, ako pisete ludia na slovensku je to tak. Tu ked sa clovek co i len trochu lisi od tej slovenskej sediny tak je odstrkovany nabok. Staci ze ste trochu krajsi, sikovnejsi, usmiatejsi, uspesnejsi a hned ste trnom v oku druhych. Zacnu vas ohovarat, nedopraju vam, odsudzuju vas, siria o vas famy a klamstva a snazia sa vas zbavit len aby ste nahodou neboli viac oblubeni nez su oni.
Velka chyba slovakov je aj v tom a zazil som to najma na vychode odkial pochadzam ze su tam dost ludia tzv. zazipsovani. Maju svoje debilne skostnatele dedinske nazory aj ked sa snazia posobit moderne ale v ich tupych hlavach je dedinske myslenie. Budu odsudzovat ako sa kto oblieka, co povedal, ako vyzera, ake ma vlasy, ako zije. Tu je problem ze kazdy sa do kazdeho stara a chce druhym riadit zivot. Sami si svoj zivot nevedia zariadit a idu pchat frnak do zivota druhych.
Na slovensku niesu ludia stastni lebo nechcu dopriat inym. Ak nechcu dopriat stastie inym, v ich srdciach sidli zavist a neprajnost nikdy ani oni nebudu stastni a spokojni. Tiez som pracoval v zahranici konkretne v britanii a tam je uplne ina mentalita. Ludia sa s tebou bavia aj ked niesi cool podla najnovsiej mody, aj ked niesi podla ich predstav ta beru do partie. Pri prvom memente sa s tebou skamaratia, smeju sa, pomozu, poradia, podrzia ta ak mas problem.
A tu? Na slovensku ti podrazia kolena pri prvej moznej prilezitosti. Este su aj radi ak sa ti nedari, ak mas problem, ak si neuspel ak ta mozu zradit. Preto tolko ludi na slovensku postihuju depresie a nechut do zivota lebo nechcu dopriat inym, niesu radi ak su druhi stastni, nedopraju. Toto je ich problem priat len zle, hrat falosnych a akoze kamaratsky ale ked je problem kamaratstvo je fuc.
Slovaci by mohli uspiet na prvom mieste v podrazovani kolien, toto im ide vyborne. V tom su dobri herci. Klamat a podvadzat, hrat falosnych priatelov.
HOUK

blondinecka1

Hrac13 tak to je najhorsie co trener mohol urobit niekoho na sk pochvalit . A to si este nezazil kolektivy v robote. Pokial nebudes chodit zdrany, s pohladom bez zivota s problemami tak si vyradeny s kolektivu . Len nech si preboha na Slovensku neni sikovny a stastny,usmiaty a nevynikas lebo ta budu neznasat a ohovarat. Je mi luto ze ludia na Sk su tak strasne zly a falosny. Ja som odisla robit chyznu do Rakuska a najlepsia kamaratka ktorej som sa pochvalila ze sa tam mam super tu doma zatial spravila zo mna kurvu ktora si tam isla zarobit. Baba ktoru poznam od detstva mi takto podrazila nohy.

Caty512

galaxia mia uplny suhlas s tvojim nazorom tiez zijem v zahranici a som tu uplne stastna. U nas doma je strasna mentalita ludi bohuzial a hlavne zastarale zaryte nazory ktore ludia nechcu zmenit. Nedopraju jeden druhemu a ked je clovek sikovny a dari sa mu nech sa tu pripravi nato ze ho budu vsetci neznasat a ohovart a rozpravat na neho totalne nezmysly aby ho zdeptali a udupali pod zem. Je mi smiesne ze nasi slovaci kritizuju ostatnych ale sami sa na svoje povahy nepozru kritickym okom. Len tolko,

galaxiamia

na svk je ten problem ze tu si ludia nedopraju jeden druhemu, zavidia este aj chorobu ked clovek maroduje.
v USA som sa s takou zavistou nestretla, tam sa ludia vedia tesit ak niekto zozne uspech v niecom. Tu nie.

mms

Aligator super prispevok, vystizne napisane!
Hrac... a ja ze take svine su len zeny a vida...
Vidim ze muzi v zavisti za zenskymi nezaostavaju aj ked je pravda ze zenske vedia byt horsie svine...ked zavidia a nenavidia

mms

Aligator super prispevok, vystizne napisane!
Hrac... a ja ze take svine su len zeny a vida...
Vidim ze muzi v zavisti za zenskymi nezaostavaju aj ked je pravda ze zenske vedia byt horsie svine...ked zavidia a nenavidia

aligator01

ahoj Hrač,
to že ťa tréner pred všetkými pochválil ich ako skúsenejších hráčov ktorí sú tam už nejaký ten čas dosť naštvalo. Sám vieš že je to čistá závisť z ich strany. Ty si tam nováčik. Vidia v tebe konkurenciu a boja sa o svoje fleky. To isté sa deje aj v prac. kolektívoch alebo na školách. Vždy tí lepší ktorých niekto vychváli väčšinou nadriadený sú potom často terčom slovných útokov, ohováračiek, slovných narážok,podrazov, klamstiev ktoré o nich niektorí šíri zámerne, aby uškodil,slovnej kritiky tých ostatných.
Ide tu o závisť s veľkým Z. Či už je to škola, práca alebo špor. klub vždy keď je niekto viac ako dobrý než ostatní bude terčom pre ostatných. Ono záleží aj od toho akí ľudia v danom tíme sú. Tí normálni to riešiť nebudú ale tí zakomplexovaní jedinci ktorí si neveria a nepracujú na sebe aby aj oni boli dobrí budú tých úspešných len ohovárať a kritizovať, hľadať chyby na nich. Dokonca tí čo závidia často začnú štváť aj druhých proti danému jednotlivcovi aby ho vyštvali z kola von. Teda či už z prac. kolektívu ho chcú vyštvať aby dal výpoveď pretože prac. prostredie pre neho urobia neznesiteľné, alebo v škole je to tak že je žiak nútení opustiť danú triedu či školu, a v kluboch zase tvoj prípad zmeniť klub.
Si pre nich teraz smietkou v oku ktorej sa chcú zbaviť. Nedaj sa pokiaľ to môžeš zniesť. Povedz si svoje ale v rozumných medziach. Maj určitú hranicu pokiaľ môžeš ísť. Možno ťa chcú vyprovokovať aby si robil chyby aby si robil fauly, aby si mal tresne body (neviem v akom športe trénuješ)
Vydrž, možno sa časom situácia ustáli a všetko opäť bude OK. Ak nie, dokonca sa to bude zhoršovať tak jediné východisko pre zachovanie duševného a napokon aj fyzického zdravia bude lepšie zmeniť klub.