Platy farmaceutov na východe

Príspevok v téme: Platy farmaceutov na východe
NikA-28

Zdravím,
tento rok končím gymnázium v Košiciach a zaujímalo by ma, koľko cca viem zarobiť, ak by som vyštudovala farmáciu a pracovala v lekárni..prípadne, aké iné uplatnenie by som mala po skončení školy? Dávam si prihlášku aj na medicínu a keďže nemôžem ísť študovať inde ako v KE, chcela by som skúsiť aj farmáciu, ale zaujíma ma, ako je to v súčastnosti s platmi. Hľadala som na fórach, ale väčšina príspevkov sú staré niekoľko rokov.

Za odpovede ďakujem.

Baska 18

Dobrý večer,
rada by som študovala niečo, čo bude dobre finančne ohodnotené. Je farmácia správnym smerom alebo sa mám skôr zamerať na nejaké chemické technológie?

Nikaaaaa

Nepracujem u spoločnosti, ale v jednej ústavnej menocnici, čiže som zamestnancom nemocnice. Pracujem od 7-mej do 15.30, pracovné dni.

Nikaaaaa

Ja pracujem v lekárni na juhovýchodnom Slovensku a mám v čistom iba 580 eur + stravné lístky za 30 eur, takže nič moc. Sme dosť chudobný okres, takže pre mňa je už aj toto úplne dosť.

NikA-28

Aha no, a ak môžem vedieť, kde robíš? Koľko +- zarábaš? Čo som čítala, platy na východe a západe sa u farmaceutov veľmi nelíšia a aj nižšie to niekto už spomínal. A dalo sa v pohode nájsť prácu? Neviem aká je situácia teraz, či je takýchto ľudí veľa a tak...

orchidejka

ja som vystudovala farmaciu pred 3 rokmi v Kosiciach, ale nerobim na vychodnom slovensku. pracujem pre jednu sietovku, co sa tyka platu mam pocit, ze za posledne roky to uz klesa, o konkretnych sumach sa bavit nejdem, ale urcite je nastupny plat v hrubom pod 1000€. stravne listky dostavame, ale to dost zalezi asi aj od zamestnavatela, ak budes robit u nejakeho sukromnika, neviem ako to tam bude mat nastavene. vsetko zalezi, kde budes robit. sukromnici mam pocit ze davaju nizsie platy (a duplom nastupne), stravne listky asi nie. tu nech sa skor vyjadria ti co pre nich robia.

mna skor na tomto vsetkom zaujal zarobok farmaceutickeho reprezentanta. to vazne sa ich mesacna mzda splha do takych vysok? nenajde sa tu nejaky farm.reprezentant ktory nam to potvrdi alebo vyvrati? aj by som sa niektoreho opytala osobne ci to je az vazne taka suma, ale asi by mi nepovedali pravdu a predsa tu na fore je to aspon trosku anonymnejsie. naozaj ma prekvapila ta suma, kedze vidim ako ti reprezentanti na vsetko frflu, ake maju na nich poziadavky a co vsetko sa im nepaci vo firmach kde robia, zeby najradsej odtial poodchadzali a v kuse pendluju z jednej firmy do druhej, ale tak asi to potom pre tie peniaze pretrpia.
btw na zaver, niekto v komentoch nizsie spominal, ze okrem prace v lekarni po skonceni farmacie - mozes ist robit aj farm.reprezentanta. ak chces robit tuto pracu, na to vysoku skolu odbor farmacia nepotrebujes, mozes mat skoncenu akukolvek inu skolu. ked tak nad tym rozmyslam, asi ziadny z mojich spoluziakov tymto smerom nesiel

NikA-28

Ja som sa pôvodne až donedávna pripravovala na medicínu, ale v Košiciach je to veľmi ťažké a plus by trvalo veľmi veľa rokov, kým by som vedela zarábať sama, keďže nemám podporu v rodine... Preto som si vybrala farmáciu, lebo myslím si, že to má perspektívu a je to niečo, čo ma baví...len zas musím premýšľať aj tak, aby som dokázala z tých peňazí aj žiť, keďže vieme všetci aké to tu dnes je..a z Košíc/Slovenska odísť nemôžem, čiže veľa možností nemám.

Len by som rada vedela ako to funguje, či dostávajú stravné lístky, či sa dá zarobiť aj viac, prípadne kde a podobne, môžem nechať aj kontakt na seba, ak by mi bol niekto ochotný poradiť a povedať k tomu niečo bližšie.

Ďakujem :)

0vecka

Jaja15 ono je pravda ze nikto nevie ale nejako sa treba rozhodnut... a ver tomu ze tam bude mat viac sanci ako napr s archeologiou

NikA-28

Viem, že tie tabuľky sú dosť neobjektívne...preto som chcela názor niekoho, kto už robí ako to funguje a tak :)