Ako ustáť neustále napádanie a intrigy v ženskom (ale aj mužskom) kolektíve - Práca utrpením 2 (ženský kolektív,intrigy,donášanie...)

Príspevok v téme: Ako ustáť neustále napádanie a intrigy v ženskom (ale aj mužskom) kolektíve - Práca utrpením 2 (ženský kolektív,intrigy,donášanie...)
pracovnik

Máte nejaké tipy, rady, návody a riešenia - ako ustáť neustále napádanie a intrigy v ženskom (ale aj mužskom) kolektíve?

Napríklad, ak kolegyňa/kolega na vás donáša, intriguje, vymýšla na základe fám, ktoré šíri jej známa, iná kolegyňa či kolega a týmto aj ohrozuje vaše prac. miesto. Alebo len zlomyselné navážanie sa do slabšieho, nadávky, urážky na pracovisku vo velkej firme, kde to nikto nerieši, ani riešiť nebude, skôr sťažujúceho si prepustí.
Dá sa to nejak ustáť, je toho veľa. Alebo je lepšie odísť z takého zamestnania? Ďakujem ža odpovede.

Findinganswers

Pracovnik, na svojich nepriateloch hladaj slabiny, ktorych sa potom mozes chytit...Pamataj kazdy jeden neprajnik, ktory sa vysmieva, sikanuje..je zakomplexovany...a na svoju obranu im mozes povedat vety napriklad ze: Vidim ze rodicia sa o teba moc nestaraju..alebo vyzeras byt tyrany rodicmi...toto ich zarucene dostane do bodu ked sa bud velmi na.eru alebo rozplacu. Alebo im pokladaj otazky ci neboli tyrani rodicmi alebo ci ma problem s rodicmi...a ich to zaboli velmi, ver tomu :)

pedag

A prečo sa na to nevykašleš? Len si povedz, že De Te fabula narratur a neriešiť. Niekedy je to tak, že čím viac sa niečo snažíš vyriešiť, tak tým je to horšie.

0115

nenavidim zeny... aj ja bohuzial pracujem v takom kolektive a je to tam na nevydrzanie.... prekliate sproste slovenky fuj

Pracovnik

Ok. Takže moje konečné rozhodnutie je výpoveď :)
Tie stresy za to nestoja a pracovných ponúk je dosť, takže skúsim to niekde inde. A budem proste hladať a kludne striedať zamestnanie kým nenájdem také, čo vyhovuje mne. Ďakujem za rady, dosť mi pomohli. Čakal som reakcie typu, kv. tomu sa zo zamestnania neodchádza a podobne ...

Moireal

Vystrielat ich. :-D Ale nie, sama netusim co s tym,neraz som sa stala obetou takychto intrig,takze riesenie by aj mna zaujimalo. :-)

Panmuch

Treba byt hajzel k tym ktori su k tebe hajzli ked uz ti ohrozuju aj pracovne miesto alebo treba zvazit ci to za to pracovne miesto stoji. Ak ale ide len o nejaku kvazi sikanu ci ohovaracky bez ohrozovania pracovneho miesta tak ich treba vediet uzemnit. Si podpapuciar ?