Ranne krce v podbrusku

RNG

Nezabudajte na psylium. Vycisti a vymasiruje aj divertikuly, a to im pomaha zmensit sa.
A dobre probioticke zmesy.
Kto ma extra problemy, mal by pouzivat DGL(deglycerhyzed licirice=vytazok zo sladkeho drievka=lekorice) a aloe vera, ktore hoja zapaly
A psylium kazdy den lyzicu, kym sa mu to neupravi.
Pripadne lyzicu kokosoveho oleja

tomáš

Tento pocit dobre poznám a oveľa vhoršej forme ak si nedám pozor na stravu. Zistili mi divertikuly a dolycho...dlhe črevo.Obmedzujem mäso okedy používam probiotiká k vôli cadide sa stav ubravil.Taktiež občas pojem macerát z poškvorca /koreň podzemku/ dostať ho v lekárni. Držím palce.

Ivka 1

Mali by to mať, po prípade si pýtaj čaj na
pretrávenie ale zo zemežlče je najúčinnejší aj keď strašne horký.No čo.
Čosi vydržíš! No nie ?

Ivka 1

Tak v metre kúpené to nie je bohviečo.Tam
sa to rozmrazí a zamrazí. Skús si preliečiť trávenie čajom zo zemežlče. Každý organizmus nereaguje rovnako,Tvojmu
priateľovi nemuselo byť nič a Ty môžeš mať
ťažkosti ešte aj teraz.

dada

Nie zmrazene, kupili sme to v metre. Ale priatel tiez hovoril, ze ho na druhy den bolel zaludok, ale jemu nebolo nejako dalej zle

dada

Este sa chcem opytat na jednu vec, minuly tyzden, co mi bolo trochu zle a na zvracanie. Den predtym sme si priatelom varili schrims - morske priserky. Na druhy a treti den som mala trosku hnacku a bolo mi na vracanie. Mozu teraz tie krce suviest s tym, ze som si nieco pobabrala?

Ivka 1

PROBIOTIKA
Kde probiotiká účinkujú : Funkcia tráviacej sústavy je fermentácia a absorpcia vody a živín. Tráviaci trakt tvorí veľké spoločenstvo mikroorganizmov (okolo 500 rôznych baktérií). Väčšina sa nachádza v hrubom čreve, kým žalúdok a tenké črevo sú takmer sterilné. Ak je ktorákoľvek funkcia porušená, má to za následok nedostatočnú ochranu pred patogénnymi organizmy, čreva nedokážu plniť svoju funkciu na 100% a to má za následok vznik veľa druhou ochorení. Probiotiká pomáhajú vstrebávať živiny.
V minulom storočí sa výrazne zmenilo zloženie potravy a spôsob života hlavne v priemyselne rozvinu tých krajinách. A to prinieslo aj nepriaznivé zmeny v zložení črevnej mikroflóry, a predpokladá sa, že tieto zmeny sú jednou zo základných príčin zvýšeného počtu tzv. civilizačných ochorení.
Definícia probiotík: sú to látky alebo produkty obsahujúce v dostatočnom množstve životaschopné mikroorganizmy, ktoré po implantácii alebo kolonizácii zmenia mikroflóru v určitom anatomickom mieste hostiteľa, čo im umožní prejaviť svoje zdravotne prospešné účinky.
Samotné probiotiká sú citlivé na vyššiu teplotu a žalúdočnú kyselinu. Životnosť probiotických baktérií napr. v jogurtoch je obmedzená na niekoľko dní (asi 4 dni). Mnohé kmene použité v jogurtoch nedokážu kolonizovať črevo, pretože sa nedostanú do čriev v dostatočnom množstve.Používa sa technológia obalenia, ktorá chráni baktérie pri prechode tráviacim traktom.
Účinky – pozitívny vplyv na tráviaci trakt tzn. pravidelnejšia stolica
-prevencia hnačky (vhodné podávať aj pri hnačke )
-pomáha lepšej absorpcii minerálov z jedla
-posilňuje imunitu, vytvára ochranu pred infekciou
-pomáhajú pri prevencii rakoviny!!! Sú vhodné po antibiotickej liečbe, ktorá ničí „dobré“ baktérie. Probiotiká obnovia črevnú flóru, čo napomáha prevencii chronických ochorení !!!