Folklor

Príspevok v téme: Folklor
medikamentus

Dobry neskory vecer.
Uz druhu noc spim na gauci. Nase relativne dobre nazivanie narusil folklor, ktory
teraz vysiela tv a moja zena sa asi zblaznila. Nikdy, ale naozaj nikdy nepreferovala
tento hudobny styl. V tom sme sa 2 desatrocia zhodli. Ziadna dychovka ani ujujuj.
Teraz tomu uplne prepadla. Nekonecne mi s tym ide na nervy.
Vam sa paci folklor?

ojka

folklor je naša história, naša tradícia, a aj kedˇ to nepočúvame od rána do večera, tak by sme mali byť naň určitým spôsobom pyšní a hrdí.
Ja si ho doma nejak často nepúšťavam, ale mám par obľúbencov, čo dokážu túto tradíciu priblížiť aj v dnešnej dobe zaujímavým spôsobom.

Tvoju ženu možno chytil akurát taký ošiaľ. To aj mňa niekedy chytí, keď natrafím na niečo zaujímavé, že by som to počuvala od rána do večera , ale vermi, všetko časom prejde a možno neskôr si to budete púšťať už len príležitostne na spestrenie dňa :-) Trošku tolerancie a trpezlivosti to chce na začiatok....

protidebilizmu

Ale ved isto nejde o folklor. Vadi ti ze je teraz u vas hluk, vadi ti ze je tvrdohlava a ci panovacna, alebo mate problemy uz dlhodobo a toto je len spicka ladovca, vadi ti slovensko slovaci lebo xy dovodov mozno tvoje mindraky zo seba, alebo mas ty nejaky nepriznany problem.
Vyber si nieco z toho alebo vsetko alebo si nieco dopln ci pozmen ale isto nejde len tak o samotny folklor. Treba len problemy pomenovat pravdivo. Mozno zistis ze neriesis zas az taku blbovibu. Niekedy to je zaciatok riesenia problemu.

Alebo si vymyslas ;d

Ipsilon

Tieto ľudovky sa Vám isto budú páčiť, aj keď nemáte rád folklór:-)
www.youtube.com
www.youtube.com
Ja si myslím, že by bolo lepšie, keby ste sa pretvarovali, že aj Vám sa ten folklór páči. Vaša pani Vás bude mať o to radšej, tak prečo nie?
A pekne si k tomu kúpiť ešte nejaký pekný tamojší kroj a všetko bude ok.
A žiadne štuple do uší!
Dáte si spolu fľašu vínka a potom Vám bude jedno, čo počúvate. Na to nejakú tú pochutinu, akú poznajú muži z Vášho fachu. Jáj, jáj, budete tak mimo, že Vás ani vlastná mama nepozná.
Aj pekný rytmus majú tie ľudovky, aj ten sa dá prakticky využiť:-)

helgaJ

My sme sa uz dohodli vdaka p. Bohu. Uz tu chrape vedla mna.Dakujem za reakcie, inak, ked tak nad tym rozmyslam, pomohli ste. hm. hm? Dobru nocku. hela

a_dr1a

medikamentus.
Ste obaja dospeli ludia. Takze to chce iba vzajomnu dohodu. Snahu dohodnut sa, toleranciu a potrebne ustupky z oboch stran.
Proste sa v tomto spravajte ako cudzi obchodni partneri a dohodnite si jasne pravidla "hry":
1. kedy a v akych casovych intervaloch si to bude zena pustat a zaroven kedy nie - aby ona respektovala zas tvoju averziu k tomuto hudobnemu zanru a tym aj tvoje pravo mat klud ticho, ked aj ona ma zas svoje pravo na folklor.
2. Je tam u vas nejake hluche casove miesto?
Ze ona napr.chodi z prace skor ako ty (zeby si to pustala casovo prave vtedy, kym nie si ty doma).
3. Ak chodite v rovnakom case domov, tak sa dohodnite, kedy si to bude pustat na plne gule a ty zatial pojdes travit cas inak ci pojdes uplne prec z bytu (cas zatial vyuzi co ti je blizke: sport fittko prechadzka pivo kamosi ai, prip.ak nechces ist ty prec, chod aspon do inej miestnosti a daj si zatial stuple do usi, prip.sleduj tv cez sluchadla, pocuvaj si svoju hudbu cez sluchatka).
4. ked bude cas, kedy nebude mat zena "narok" na folklor - musi proste strpiet na svojich usiach sluchadla a zatnut zuby ci sa jej to paci alebo nie.
Proste iba vo vyhradeny cas moze folklorovat kolko chce a hlasno ako ona chce. Ked prejde jej casovy limit, stanoveny cas-bud nebude pocuvat vobec alebo len cez tie sluchadla.

PS. A este taky moj maly postreh k celemu tomuto. Ak ona doteraz nemusela tento styl hudby (a vedela o jeho existencii co pravdaze vedela a registrovala ho cele roky) - a vie zaroven co v tebe vyvolava a sposobuje, tak bud tu "averziu" doteraz iba HRALA a PREDSTIERALA, alebo ta ma plne zuby, niecim si ju nastval vytocil (TY musis vediet co bol ten SPUSTAC) a tymto ta chce iba vytocit na5rat alebo "potrestat".
Ver. Ludia sa NEMENIA......len tak.
Nieco sa stat muselo. Nie je to len tak a je za tym nieco ine, viac. Takze folklor je podla mna tvoj a vas najmensi problem

helgaJ

Ja by som sa tiez nevrtala v garazi a v spine, len nech spojazdnim susedovu motorku. Uz som velka a co a kedy a dokedy ma bude bavit je moja vec. Uz sme si to vydebatovali.

Bubliii

Nemám rada folkór. Keď sme babke naladili Senzi TV, pre nás katastrofa, a ona to mala pustené "na pozadí" aj 7-8hod a popri tom niečo robila, čítala a pod.
Podľa mňa ide o chvíľkový ošiaľ, je tu nová šou, tak si ju treba užiť. Napíš o 2 týždne, či ju to ešte baví.
A ty môžeš zvoliť cestu pasívneho odporu, proste zalez do postele, štuple do uší a je vybavené. Aspoň sa vyspíš, keď už nič iné...