Zelený zákal

Príspevok v téme: Zelený zákal
Myska13

Dobrý deň.Mám 43 rokov a už som oslepla na jedno oko.Píšem to preto,lebo na ttúto temu sa velmi malo o tom hovori.Vela ludi ani nevie co je to,nevedela som o tom ani ja a doplatila som na to.Ked my doktorka oznamila co sa my stalo zrutil sa my celi svet.Caka ma v aprili narocna operacia druheho oka,dufam ze vsetko dobre to dipadne.Asi pre rokom a pol som mavala vypadky videnia,ale len na par hodin potom sa to vsetko upravilo a fungovala som dalej poo roka mala som to asi 4x az kim sa to nedostalo do takejto situacie v akej som teraz.Musim sa teraz s tym vyrovnat aj ked to bude tazke...

Messje

Tak a som tu zas
Od zajtra idem po 3 dni chodit na infuzie,vraj kortikoid,proti zapalu.Ten ale noe je isty.Ale chcu zacat liecbu pre istotu na zapal nervu v hlave.Potom idem na scan hlavy,potom na lumbalku,z coho mam fakt strach.Bojim sa bolesti.Potom ma caka scan chrbta.Na neurologii to spustilo,kvoli podozreniu na silny zapal.A scan hlavy az potom,ak by bol ten zapal,ci liecba zabrala.Ak to nie je nerv,ale nieco ine,co asi vieme co...tak sa to tam objavi tak ci tak.No...caka ma toho dost a snazim sa mysliet pozitivne :-)

Messje

Myska
Vies uz na com si,co mas.Ta operacia raz bude,raz to pride,aj ked sa zda ze cas stoji.Povedz si,ze zle uz bolo.Teraz uz bude dobre.Aj ked jedno oko bude chybat a komplikovat zivot,ale zvyknes si po case.No sakra...ako lahko sa to hovori druhemu.

Myska13

Mesje.Neboj bude dobre a ako pises ze to tam hned funguje tak mas vyhodu tu musis na vsetko cakat.Do tej mojej operacie to je nekonecnodt kazdy den na to myslin .

Messje

Sonie
Nie sim v UK.
Ano,mriezky sa mi vlnili.Aj bodka sa mi stracala.Aj pismena co som mala citat tam raz boli a raz neboli.Stracali sa mi.

Sonie

Robili ti vyšetrenie zorného pola -perimetrom, to čo si stláčala. Amslerova mriežka zase slúži na prípadnú makulárnu degeneráciu. Ak sa ti vlnili tie čiary. Snáď OCT ti budú robiť, vyšetrenie prístrojom na skenovanie očného nervu. však napíš, ale ako som písala, pokiaľ nie je v oku problém, problém môže byť iní ochorenie a preto by bolo namieste navštíviť neurológa, ale to oni iste vedia v UK.

Inak je škoda že po pridávaní nového príspevku, tu nevidieť pôvodné príspevky, voľakedy to tak bolo.

Messje

Dakujem Myska
Ja zijem v cudzine.Tu to vsetko funguje okamzite.Na nic sa necaka.Max 2dni.Takze snad zajtra uz budem vediet.Ze nieco najdu zajtra.V opacnom pripade to bude v hlave a to uz je horsie.

Myska13

Ahoj mesje.Tak uvidis,tuez mam kamosku co sme lezali spolu na ocnom ta mala problemi z obidvvoma ocanu tiez jej nevedeli nic zistit a tebnti tyzden mi pisala ze je na nbeurologii.Moze to bit ah s neurologickegi hladiska ze tuez ju caka CT.Tak ti drzim palce dufan ze dobre to doadne

Messje

Ahoj Sonie
To mi budu tiez robit v piatok ked aj to CT oka.
A ake vysetrenie?Najprv citanie,potom test na farby,potom cez nejaky pristroj som klikala ked uvidim gulicku,potom tam bol stroj s nejakym obrazkom cesta a za nou stoziar ci co to bolo,potom mi nakvapkali na zvacsenie zrenic a svetlom svietili,potom obrazok s bodkou a ciarami ci su rovne ci nie,,,uz ani neviem co vsetko.Vzdy s tym druhym okom som videla rozdielme.

Sonie

Messje ak sa môžem spýtať a aké testy ti robili? Som prekvapená že ti urgentne volali a pritom nič nenašli. Neodporučili ti navštíviť neurológiu, a až neurolog by mohol poslať na CT vyšetrenie mozgu.

Messje

Ahoj Myska
Takze dnes mam za sebou dalsie vysetrenie,tentoraz priamo v nemocnici.
Vcera som bola u očného lekára a ten poslal vysledky do nemocnice s tym,ze v priebehu par dni ma zavolaju na dalsie hlbsie testy a vysetrenia.Volali mi hned dnes,ze za 2hodiny urgentne mam prist.
Tam si ma podavali a...nic.Podla vsetkeho cim som presla je oko pre nich zdrave,ale podla mojich popisov napr farieb,citania,,,nieco nie je v poriadku ale nevidia co to je.Tak isto ocny tlak je v poriadku.Zobrali mi krv a v piatok idem na scan oka.Ak sa tam nic nenajde,budu musiet urobit CT hlavy.Vraj to je to posledné,ked ct oka nic neukaze.Takze...ja len zacinam.Mam trosku strach ale...bat sa budem naozaj az ked bude dôvod.Zatial ho nemam aj ked...neda sa nerozmyslat.