Ked nič nevychádza

Príspevok v téme: Ked nič nevychádza
Marnost

Pekný večer mohol by mi dakto poradiť ako prekonať ked človeku nič nevychádza tento mesiac som stratil priateľku, prácu aj zdravie sa mi zhoršilo a márne tápam vo vlastnej negativite neviem nájsť nič pozitívne v živote jedine pri čom ako tak vypnem je behanie a alkohol ... Jediné východisko čo vidím je zmiznúť dakde preč a začať odznova sám ale mám z toho strach stále dúfam, že sa to nejak zlepší ale už mesiac to nejde. Mal dakto podobnú skúsenosť pomohla mu zmena prostredia či dokázal sa vzchopiť a prekonať nešťastie ?

AladinovaJasmina

Bez urážky, ale myslím si, že sú horšie problémy v živote čo samozrejme ani pozitívne myslenie nevyrieši, ktoré by mal človek preberať so psychologom a preto od hladu nekapú. Vôbec mi autor nepríde v stave, žeby potreboval odbornú pomoc, skôr iba nakopnúť na nový život a určite to zvládne aj sám keď sa mu dostane povzbudenia, nemusí ho to stáť 70 eur za hodinu sedenia ;) občas sa veci jednoducho pokazia, to mám hneď utekať odborníkovi, ktorý ma tiež usmerní, že to nie je nič neriešitelné resp. ma pošle za druhým, čo mi predpíše xanax ? Nechá si spraviť analýzu, prečo je nesťastný ? Však on vie, prečo je nešťastný .... chcel iba poradiť ako to prekonať a či už niekto bol v takom stave. Iba sama za seba píšem, čo pomohlo mne. Vyvetrat sa.To či sa autor cíti na terapiu, alebo si pomôže sám iným prístupom, už nechám na posúdenie jemu ...

Mesačný princ

AladinovaJasmina - ak by to takto fungovalo, tak psychológovia nemali čo jesť :D

úplná blbosť podľa mňa :D

myslieť pozitívne dokáže len človek, ktorý nemyslí negatívne. Ak niekto myslí negatívne, tak nemôže myslieť pozitívne. je to jednoduchá rovnica :)

suritt

Jednoduché napísať myslieť pozitívne...
je potrebné vykonať analýzu celého príčinného procesu.
toto sa dá riešiť a túto príčinu dať preč...
napíš na mail:zdravotnicazavinačcentrum.sk

AladinovaJasmina

Jediný problem čo máš je ta negativita. Začni myslieť pozitívne a vsetko sa dá do poriadku, týmto postojom si pritiahneš len dalšie tragédie a utopíš sa v tom. Tým že si dal výpoveď pred podpisom novej zmluvy ta aspoň život naučil, aby si taku chybu už neopakoval. Ludia sa rozchadzajú bežne a ty si ešte tá skvelá ukážka toho, že sa to dá aj v dobrom. Však nájdeš niekoho, s kým nebudeš mať rozdiely v názoroch. Zdravie tiež suvisí so psychikou a tým ze môžeš stále behať a piť alkohol na tom zrejme nie si tak zle. Pozbieraj sa a ráno vstaň druhou nohou alebo si sprav hrubú čiaru a začni odznova, pretože sa nestalo nič také, koli čomu by sa zrútil svet. Pozri sa na to z iného uhla, dvihni riť a prestaň sa lutovať. Ak ti chýba motivácia, čistý vzduch, kúp si letenku na vikend niekam preč, však sa dajú nájsť za 20 eur, vyvetraj sa a sám zistíš že všetko sa dá keď sa chce. Krútiť sa vo víre toho "ja chudáčik, ako som dopadol" ta vôbec nikam neposunie...

Ipsik

Tak potom pardón, ak to je len to jedno pivko alebo vínko. Ja som to trochu prehnal, trochu úmyselne, pravdu povediac.
Jeden chlap po takom dačom si dal do piva cy.nkály a odbehol si na wecko, no keď sa vrátil, tak tam ležal jeho kamarát mŕtvy, lebo mu ho vypil. Proste mu nevyšiel ani atentát sám na seba.
Proste niečo vymysli a bude líp.

Ipsik

Behanie a alkohol? To je ako fajčiť a bývať v Starom Smokovci.
Skús niečo vymyslieť, na niečo isto prídeš. Sám seba už poznáš dobre, tak by si mal vedieť, čo sú tvoje silné stránky a čo sú tvoje slabé stránky. Ak máš iba slabé stránky, tak aj slabú stránku môžeš využiť vo svoj prospech.
Ono na to vypínanie si tiež treba dať bacha, lebo keď človek príliš často vypína, tak po nejakom čase sa už vypne úplne.
A dopadnúť len s tým, že človek dokáže zoštylizovať jednu jedinú otázku: Nemáš euro na vínko? By asi nebolo to pravé orechové.
P.S. Napi sa vody, prekvapíš pečeň.

Marnost

Ten nie dal som výpoved lebo som spravil pohovor v lepšej práci ale tam sa to nejak ťahá už 2 týždne sa vraj čaká na podpis riaditeľa v zahraničí ale nejak sa mi to nezdá i ked tá firma je seriózna. S priateľkou nám to proste nevyšlo chceli sme iné veci od života ale rozišli sme ako tak v dobrom i ked mi chýba viem, že to do budúcna nemalo zmysel. Alkoholom som myslel víno či pivo občas na večer, že ma ukludňuje a nemyslím na to ale proste mi ide o to, že som spravil jedno zlé rozhodnutie, že som dal výpoved ked som nemal zmluvu v novej robote a odvtedy to ide s kopca.