Ako povedať kamarátke, že robí chybu?

Príspevok v téme: Ako povedať kamarátke, že robí chybu?
Domi_nika

Mám kamarátku s ktorou si skvele rozumiem a práve preto by som ju nechcela uraziť svojou kritikou, čo ani neviem, či má opodstatnenie.
Máme deti takmer rovnakého veku, ona má 2 a pol ročného synčeka, ja 3 ročnú dcéru. Moja dcéra ešte takmer nebola ani chorá, kým jej synček má od novembra tretíkrát zápal pľúc, popritom už vybral asi 6 dávok antibiotík a vždy má nejaký zdravotný problém. Absolvovali množstvo vyšetrení a nič sa nezistilo. Podľa mňa je problém ale v tom, že keď je zdravý, alebo už takmer zdravý, tak s ním chodia kdekade. Pravidelne ho nosia na rôzne podujatia, reštaurácií, proste vždy niekam idú. Ešte bola skorá jar a už s ním chodili na zmrzlinu. Akonáhle mu je dobre, tak chodia do aquaparku,.... . Myslím, že to je hlavnou príčinou ich problému, ale bojím sa jej to povedať, lebo je dosť citlivá ak sa jej snaží niekto poradiť vo výchove, ale mi je ľúto malého. Čo by ste robili a vôbec môže to byť príčina?

tiez mama

Podľa mňa tiež nie je normálne, aby malo dieťa o ktoré sa starajú za necelých 6 mesiacov 3krát zápal pľúc. Buď sa o neho nestarajú, alebo je to dieťa choré, má vážnejšie ochorenie a nechcú o tom povedať ani tebe. Potom zase ale nie je normálne, že ho vláčia z bazéna do bazéna a z výletu na výlet.
Ja by som jej povedala narovinu, že to ako chorľavie jej dieťa už presahuje hranice normy.

Niki_B

Prečo si vôbec myslíš, že robí chybu? Zato, že je malý chorľavejší ako Tvoja dcéra? Nevidím na tom nič zlého, že s malým chodí von a chodia do aquaparku. Je to jej vec, kam chodí s dieťaťom a čo s ním robí, nikoho nič do toho. Ja by som jej nič nepovedala, nakoľko nemáš nato právo.

Alenaf

Napadá mi ešte jedna skvelá možnosť. Naznačiť jej to takým spôsobom, aby si myslela, že to bola jej myšlienka.

suritt

Viem poradiť...
opýtaj sa jej či to chce aj inak riešiť...
ak áno, tak jej daj mail: zdravotnicazavinačcentrum.sk
a tu obidve spolu napíšte o čo ide, a bude vám odpovedané, akým spôsobom treba riešiť daný problém, ak lekári nevedia...

Mesačný princ

kiež by som ti vedel poradiť...bohužiaľ neviem.

Možno by pomohlo, ak by si to spravila nejak nepriamo.

Ak jej to povieš, tak to vezme osobne, ak uzná, že máš pravdu, tak to môže vyhodnotiť ako svoju neschopnosť a prizná si chybu, ktorá mohla ohroziť život jej dieťaťa...a ktorý človek by bol z toho šťastný?

hej, môže to prijať ako cennú radu ale môže sa stať pravý opak.
Skôr by som asi zavolal alebo zašiel za nejakým psychológom a poradil sa priamo s ním. Možno by ti vedel poradiť také riešenie, aby sa mal aj malý dobre a bol zdravý a aby si mala na´dalej aj kamarátku.