Ako ste zvladali vysoku? Co vas motivovalo nevzdat to?

karissa

Lulu2018 pozri kazdy na vs sa musi ucit aj veci co ho nebavia taky je studijny plan a s tym nic nespravis takze mas len moznost, ze sa jednoducho prekonas vezmes to ako nutnost k tomu, aby si mohla ist dalej alebo sa na to vykasles....no necakaj, ze najdes vs, kde ti pride vsetko co sa ucis potrebne, lebo nepride a ani vsetko v praxi nevyuzijes no to je chyba skolskeho systemu uz.......namiesto fnukania sa zatni a bojuj, ak to fakt chces, ak nie odid si tam zbytocne a niekto iny kto sa tam chcel dostat a nemohol by bol rad na tvojom mieste

Mesačný princ

Lulu2018 - ani ja som v mojom povolaní nepotreboval marketing, manažment či podvojné účtovníctvo a nakoniec som toho aj maturoval :D

A je mi to na dve veci, no naučiť som sa to musel :)

Myslím si, že je dobré poznať históriu v akomkoľvek ohľade. S fyzikou sa budeš stretávať počas svojho života všade a matematiku potrebovať určite budeš. Možno nie zrovna tú, ktorú sa teraz musíš naučiť ale nikdy nevieš, akým smerom budeš rozvíjať svoj život a kariéru ďalej. Možno práve to, o čom si myslíš, že je zbytočné sa učiť, tak budeš potrebovať najviac.

Kto vie...

ehm

Preruš školu a choď makať za štyri stovky do fabriky. Od budúceho školského roka budeš mať motiváciu o akej sa ti ani nesnívalo.
Mesačný princ má pravdu, keby si to naozaj chcela robiť, nepísala by si tu sprostosti a učila by si sa.

Lulu2018

Tak moj predpoklad bol, ze studium farmacie obnasa hlavne chemiu,biologiu a botaniku. Nevidim ziadne vyuzitie v buducnosti fyziky,historie a matematiky, ktora sa tyka hlavne funkcii a derivacii..

Mesačný princ

Lulu2018 - pokiaľ ich budeš neskôr potrebovať a to, čo sa učíš ti na niečo v tvojom odbore bude, tak je to asi to isté, ako keby ťa nebavila tá škola.

Mal som tiež predmety, ktoré ma nebavili, ale tak v tých som neexceloval a prečo aj? Veď ich momentálne nepotrebujem a nikdy som pri mojej práci ani nepotreboval.

ale tak, ak sa naučíš aspoň niečo, tak to je viac ako nič. Ako sa donútiť učiť aj to, čo sa učiť nechceš? Ťažko, ale asi len tak, že pochopíš, že je to tak isto dôležité a je to potrebné pre tvoje budúce povolanie a preto, aby si školu ukončila.

je tak isto rozdiel medzi tými, ktorí učia a tými, ktorí učia...Nie je pedagóg ako pedagóg!

Lulu2018

To mas uplnu pravdu, ze skola musi cloveka bavit. Mna bavi, ale mam tu predmety ku ktorym mam totalny odpor,nutim sa ich ucit,trva mi to hrozne dlho kym sa nieco z toho naucim, strasne ma nebavia a strasne ma deptaju,neviem ako to prekonat.

Mesačný princ

Ja by som ti napísal jedno. Ak by ťa škola bavila, tak sa toto nespýtaš.

Len človek, ktorého baví škola, toho baví aj budúce povolanie a len ten v ňom môže byť dobrý.

Ostatní sú len ,,bežní,, zamestnanci, ktorí niečo vyštudovali a majú diplom.

Mňa vždy motivoval záujem, škola bola mojím snom a presne takú prácu aj robím. Zatiaľ som to nevzdal.
ja som motiváciu nepotreboval, pretože ma škola bavila. učil som sa dokonca ešte navyše a sám popri učive, ktoré nás učili.

Takže tak...