Bolest noh..

Príspevok v téme: Bolest noh..
bolest

prosim vas,poradte niekto.strasne ma bolia nohy,cele lytka a akoby boli opuchnute.Su akoby strpnute,ale uz to trva dlhsie.bolest v lytkach,tazko sa chodi.ja sa malo hybem.nohy si vykladam ,ale uz to ani nepomaha.niekedy mavam aj krce v nohach,busenie srdca,pocit na odpadnutie.lytka su hrube a stuhnute.nohy stuhnute,aj ruky.co to je?dakujem

Malen Zak

Aj ja som mala veľmi problem s opuchajucimi a bolestivými nohami. Najma, ked som cestovala autom alebo lietadlom dlhe hodiny alebo v praci. Kamaratka mi odporucila uzivat sanguiflow a ten mi pomohol. Už mi nohy neopuchaju

Borkop

Dobry den, viete mi poradit? Asi tyzden ma velmi boli oblast pobrusiek prstov na nohach. Hlavne jedno miesto v strede, nieco akoby mozol. Cele podbrusie je opuchnute,vobec neviem našlapovat...neviete čo s tým? Ďakujem

Borkop

Dobry den, viete mi poradit? Asi tyzden ma velmi boli oblast pobrusiek prstov na nohach. Hlavne jedno miesto v strede, nieco akoby mozol. Cele podbrusie je opuchnute,vobec neviem našlapovat...neviete čo s tým? Ďakujem

Gima

Pocit ťažkých nôh a ich bolesti a opuchy sú príznakmi, ktoré pacienti najčastejšie uvádzajú v súvislosti s rozvíjajúcim sa chronickým žilovým ochorením (CHVO). Týmto nepríjemným problémom trpí až 60 percent Slovákov. Aby spomenuté počiatočné problémy neprerástli do štádií, ktoré si vyžadujú radikálne a invazívne riešenia, je potrebné brať tieto varovné signály vážne.

Bolesť nôh po celodennom státí či sedení alebo dokonca bez zjavnej príčiny naznačuje prvé štádium chronického žilového ochorenia, nazývaného i kŕčové žily. To platí aj v prípade, že na nohách nie sú pozorovateľné iné príznaky, ako napríklad viditeľné modré žilky. Nedávne výskumy totiž ukázali, že za bolesť nôh sú zodpovedné tzv. C-nociceptory, ktoré sa aktivujú pri vzniku lokálnych zápalov ciev. Analgetiká problém nevyriešia, iba potlačia bolesť, čím sa zvyšuje riziko vzniku komplikácií spojených s rozširujúcim sa zápalom.

Na vážnosť chronického žilového ochorenia poukáže tretí ročník projektu Dni zdravých žíl, ktorý sa tento rok uskutoční v období od 13. do 30. marca v takmer 800 ambulanciách všeobecných lekárov po celom Slovensku. Cieľom je naučiť pacientov neignorovať prvé príznaky, ochorenie zachytiť už v počiatočnom štádiu a pacientov trpiacich závažnejšími štádiami CHVO poslať rovno ku špecialistom – angiológom a cievnym chirurgom.

Zbystriť pozornosť by mali najmä muži, pretože práve u nich sú častejšie vážne štádiá, ako napríklad vred predkolenia. Dôvodom je skutočnosť, že ženy sa o svoje zdravie podľa odborníkov lepšie starajú a ochorenie u nich diagnostikujú skôr. Liečbu je potrebné konzultovať s odborníkmi, ktorí dôrazne varujú pred používaním rôznych mastičiek a neúčinných preparátov. "Masť vedie ku ekzematizácii a kontaminácii vredu," upozornil František Žernovický zo Slovenskej spoločnosti cievnej chirurgie SLS.

Minulý rok sa na Dňoch zdravých žíl zúčastnilo 2444 pacientov. Zistilo sa, že až 80 percent z nich trpí chronickým žilovým ochorením a až tri štvrtiny z nich sa neliečia. "Málokto si uvedomuje, že CHVO je závažné celoživotné, zápalové progresívne ochorenie. Jeho počiatočné štádiá berie väčšina pacientov na ľahkú váhu alebo ich úplne ignoruje. Kľúčom k zabráneniu prechodu ochorenia do vyšších štádií je skorá diagnostika a následne systematická a efektívna protizápalová liečba," uviedol Peter Lipták zo Slovenskej spoločnosti všeobecného a praktického lekárstva SLS, ktorá prebrala záštitu nad projektom.

Pri diagnostike raných štádií ochorenia zohrávajú dôležitú úlohu najmä všeobecní lekári, preto sa kampaň uskutoční v ich ambulanciách. Pacienti sa o CHVO dozvedia prostredníctvom individuálneho poradenstva a edukačných materiálov. Ďalšie informácie sú na webovej stránke www.opuchnutenohy.sk.

mjanik

na všetky otázky tu je dobrá akupunktúra,buď priamo odstrániť jednotlivé miesta bolesti,alebo použiť liečbu na prekrvnenie nôh...

RomanPolak

To je zápal Plantárnej fascie. Kúp si ortopedické vložky Medicovi Twin-heels. Mne bolesť ustúpila hneď a po pár dňoch ma prestali bolieť úplne.

iwi-kiwi47

Dobrý deň, potrebujem poradiť. Od jeseňe 2014 mám pri dlhšom chodení pálenie nôh a kľbov. Vtedy sa mi popritom aj motá hlava a aj búšenie srdca. A večer nemôžem zaspať lebo mi úplne všetko horí , hlavne v oblasti kľbov a predná casť stehien. Bola som aj u lekára, aj na ortopédii, bola som aj na RTG, robili mi krvné vyšetrenia a nezistili mi nič. Mala som fantastické výsledky. Tieto príznaky som nikdy nemala až sa to objavilo minulý rok v septembri. Zmiernilo sa to v decembri odvtedy v pohode celkom a už zasa :-( som zúfala psychicky aj fyzicky lebo neviem čo mi vlastne je!!!