Znicenie zubov fixnym strojcekom?

Patra

Po nasadení strojčeka zuby prvý týžden veľmi bolia pretože sa posúvajú zuby a predierajú sa pomedzi ďasná po týždni táto bolesť prestane.Pri fixnom aparáte treba jest menej tvrdé potraviny.Jablko si treba rozkrojiť na menšie časti,tvrdý chlieb taktiež.Nemali by sme jesť(žúvať)žuvačky lepkavé cukríky a karamelové dobroty (ja síce používam žuvačky a karamelové dobroty ale zatiaľ nemajú na svedomí odlepenú breketu alebo niaku časť strojčeka) Zuby by sme si mali čustiť po každom jedle,nieje dobré si ich čistiť hneď po jedle,pretože vtedy je zubná sklovina najzraniteľnejšia,zuby treba umývať pol hodiny po jedle.Ak nemáme po ruke kefku tak si zuby vyplachneme čistou vodou. Zuby umývame 100% medzizubnov kefkov,jednozvezkovou,normálnou.(Najlepšie sú kefkyCuraprox)
Tvrdé kefky nám pri dlhom čistení zubov poškodzujú a obrusujú sklovinu.Ja si čistím zuby pol hodiny 2-3krat denne a presto mám na zuboch šedy povlak hlavne na predných horných zubov dole.
Strojček je treba si robiť u skúseného lékara.Ja ho mam od zubného špecialistu.Ahoj a veľa štastia prajem

okm221

Moje zuby zostali po strojecku dost znicene od lepidla, dokonca sa mi na jednom zube poskodila aj sklovina. Taktiez mam aj zubny kamen. A to mam 15 rokov... Cize najblizsie sup sup ku zubarke ocistit zuby :)

nwm

no práveže má dosť krive zuby :/ .. nie jeden zubar mi povedal že ho budem mať dlho :D. ja ich umývam len ráno a večer :) ale to už poriadne .. bojím sa o tu sklovinu pretože my už tearz naniejakých mestach popukala :/

Alexa14545

Strojček je najväčšia blbosť na svete!!! Pokazý vám to celé zuby aj keby ste si ich umývali 100x denne čo najlepšou technikou alebo neviem ako.! Najviac sa dokazia zuby s fixným strojčekom! Neradila by som vám davat si fixný strojček aj keby ste mali neviem aké krivé zuby lebo ich budete mať ešte horšie!!!

Evka01

Tí, ktorý majú malý chrup(ktorý majú ten oblúk na podnebí) tak tomu sa tie zuby vysúvajú dovonka aby sa chrup zväčšil. Keď sa vám zuby nezmestia do úst a strojček ich stále tlačí máte problém :/ . Ten strojček tie zuby tlačí ku sebe stále viac a viac a potom sa vám zubky vrtaju jeden do druheho. Potom vam poodba sklovina, celé zuby sa vám začnú ničiť a ste v prdeli :/

Miasmejkooo

Ja mám strojček asi tak pol roka. Zuby si čistím po každom jedle, takže to je asi tak 6 krát za deň :D . Zubár mi každý mesiac mení gumičky na strojčeku a povedal mi že drôt sa dáva nový asi tak 3 krát za celú liečbu. Zuby sa mi nejako rozkývali. Zdá sa mi, že zadné zuby mám trochu pokazené a keď jem tak to dosť bolí. Zuby mi ale žltnú :/ a strašne mi zapácha z úst. Čo s tým? :D

aliza

ak si nemala prilis krive zuby a staras sa o ne, nemala by si mat kazy :) ved to by potom vsetci tak dopadli :D ja som mala spodny strojcek a uplne v pohode. len sa treba o to starat.

nwm

ahoj mám 13 a 8 mesiacov strojček :) pravdepodobne ho budem mať ešte dlho, mohla by my popraskať sklovina ?:) ..a keď mi ho budú dávať dolu nezostávaju tam niejake čudestne flaky :)..

***Wellie***

Janula, preco by ti mal zubar bielit zuby po zlozeni strojceka??
Iba ti odstrani zubny kamen.
Vybielit si ich daj potom sama, je to drahe, ale stoji to za to :)