tampon- y

kerry

Ja používam tampony uz 3 roky a nestalo sa ani mne ze by sa snurka odtrhla.Ale ak by sa tak stalo tak skus potlacit a ked bude dobre nasiaknuty tak vypadne aj sam.Druhy sposob je ze ked neni moc hlboko tak by si ho mohla vytiahnut aj prstami a ak by to ani tak neslo tak potom jedine gynekolog.Pri tamponoch je mozna choroba s nazvom Syndrom toxickeho soku a blizsie podrobnosti o tomto ochoreni su uvedene v balicku pri tamponoch(priznaky toho ochorenia, co treba robit atd..)Ja si tampon zavadzam v kupelni tak ze jednu nohu vylozim na vanu, uvolnim sa a tampon tam potom ide lahsie zasunut.Treba vyskusat ktora poloha bude vyhovovat tebe ale najdolezitejsie je uvolnit sa aby si ho necitila pri zavadzani a aby si ho lahsie dostala dnu. Zo zaciatku boli pre mna najlepsie O.B. Comfort

oli

Cauko,prosim poradte mi nejaky dobry tah na vytiahnutie tamponu.neznasam ked ho ho vyberam,je to pre mna uplne hnusny pocit,hoci som uvolnena.A este jedna otazka.Stava sa vam,ze vam tampon preteka casto?Mne pretecie stale,a to pouzivam o.b. normal.Please napiste mi daco o tom.VDAKA

anonymka

mne zase gynekolog povedal ze tampony su nebezpecne, ze prave z nich vznikaju vselijake infekcie a vytoky. neviem ci to je pravda ale v lete sa ine nosit neda...

Marianka

pocula som, ze pri pouzivani tamponov hrozi infekcia. je to pravda? a takisto som pocula aj o jednej chorobe (uz neviem, ako sa vola).

julča

Pred vkladaním tampón najprv skontrolujem silným zatiahnutím za šnúrku. Stalo sa mi len raz za už ani neviem koľko rokov, že som ho nemohla dostať von, lebo sa odtrhla šnúrka. To som si kúpila obyčajné, lacnejšie. Teraz používam o.b. a sú vynikajúce, ešte sa mi nestalo, že by sa šnúrka odtrhla.Ten čas výmeny 4-5 hod treba dodržať, lebo potom hrozí otrava krvi a iné komplikácie (viď. príbalový leták). Niekedy sa pozabudnem a mám ho aj dlhšie, ale netreba to riskovať.

...1...

no ja som skusala normalne tampony ale potom som mala problem .. som si ho tam dala a ked bol tesne cely dnu tak som ho nedokazala dat dalej a celkovo to slo dost tazko moze mi nekto poradit ?

regina

Vieš čo, ja dávam prednosť tamponom bez aplikátora. Na zavádzanie mi stačí jedna ruka. To si už musíš vyskúšať sama, čo ti bude lepšie vyhovovať.
Tampony používam min. 8 rokov a ešte sa mi nestalo, aby sa šnúrka vytrhla a tampon zostal vo vnútri. Takže bez obáv.

kvietok

no a co povete na tampony s apilkatoro je lepsie si to nacvicit najprv na nich lebo normalne som si ho nevedela dat ale dufam ze sa to naucim casom lebo som zistila ze je to maximalne o 100 % pohodlnejsie ako vlozka ... ale ked mam vzdy taky obavu ze sa ta snurka na tampone roztrhne a on mi ostane vnutry ... moze sa to stat ?