Odlomena vložka v zube. Čo ďalej?

Príspevok v téme: Odlomena vložka v zube. Čo ďalej?
Gustaaav

Dobrý večer. Chcem sa opýtať... Na hornom zube som mala zapálený nerv... Zubárka mi to vyvrtala a neviem nejakú ihlu mi tam pichla. Ja som mala v tom zuber dieru a cez tu dieru mi dala strašne hlboko ihlu a naozaj veľmi to bolelo... Strašne sa bojím úplne moc, že čo bude ďalej... Zubárka mi tam dala vložku,ktorú tam mám už dlho a polovička mi dokonca odpadla... Objednala ma za mesiac ale už druhá zubárka, pretože sme zmenili... A povedala mi, že mam prísť najedena a, že tam treba niečo s koreňom atď... Strašne som sa zľakla toho, že povedala aby som prišla najedena... Neviem prečo... Prosím vás mohli by ste mi poradiť či mi tam bude dávať zasa tú ihlu popripade ci ma to bude bolieť... Naozaj vás prosím lebo sa neuveriteľne bojím či to bude bolieť.... Ďakujem

Zubkovavila

Dobrý večer,
zubný kaz už bol tak hlboký, že sa dostal až k zubnej dreni (čiže k nervu).
Z tohto dôvodu už nie je možné klasicky urobiť laicky povedané plombu, ale bude potrebné endodotické ošetrenie, čiže výplň koreňa (koreňového kanálika/koreňových kanálikov - neviem o aký zub sa jedná).
Toto ošetrenie je náročnejšie pre lekára a samozrejme hlavne na čas. Takého ošetrenie sa niekedy vykonáva aj vo viacerych návštevách, ale ak sú dobre podmienky, dá sa aj v jednej návšteve.
Z tohto dôvodu usudzujem, že práve preto sa máte najesť, pre prípadný možný kolapsový stav (aj keď pevne verím, že sa take niečo nestane).
A mimochodom, nemusíte sa báť, ošetrenie by už malo byt bezbolestne (ani tej ihly, je to len nástroj potrebný k ošetreniu :))
Mimochodom zúbok by nemal ostať otvorený, preto prosím navštívte svoju zubnú lekárku, aby Vám dala znova plnohodnotnú vložku :)
Prajem ešte pekný večer.

sralo

ty srac..co tu reves....mne vypadla cela plomba....a napchal som si tam ryzu :DDDD..jasne da ti ihlu az do dasna a budes vrestat ako pavian a este ti aj facku da