pes nám všetko vždy preští

Príspevok v téme: pes nám všetko vždy preští
somzufala

Ahojte, veľmi veľmi prosím o radu
Ja už som úplne zúfalá, mame doma 10mesacnu fenku, ktorá sa stále stále pocurava. Chodíme s ňou 4-5krat denne von, spraví potrebu veľkú aj malú, vybeha sa a aj tak sa poští doma... dnes som upratala byt, kvôli nej som tepovala koberec ktorý je už tak prestaty že to začína byt cítiť, kúpili sme dva pripravky- jeden aby ten zapach po moci enzymaticky eliminoval, druhý ktorý ma psíkovi smrdiet a aby tam už nechodil, cely koberec som dnes najprv pretepovala a nastriekala, povysavala poumyvala proste všetko...mala som ísť preč tak som ju riadne vyvencila a išla...prišla som o 40minut!!!!! a doma našťané na koberci, na podlahe a prosím pekne ešte aj na novo prezlecenych perinach našej postele! ja už mám toho pokrk a neviem čo robit, mám ju zatvoriť do jednej izby keď niekam ideme alebo čo? prosím pomozte

Bubliii

A čo tak stres? Minule som pozerala v TV podobný prípad (akurát šlo o mačku), mačka vystresovaná z iných mačiek na záhrade v jej teritóriu (videla ich cez sklo) a nacikané všade. Aj vaša fenka môže prežívať nejaký stres, ani o tom nemusíte vedieť. Ako píše Biela Kobra, šup k veterinárovi, a ak sa nepotvrdí ochorenie močových ciest, riešiť ďalej. Lebo vy riešite následok, ale treba riešiť príčinu.

Biela Kobra

Dobrý deň. Prosím vás pekne, a u veterinára ste s ňou už boli? Veď fenočka môže mať zápal močových ciest, kamienky alebo piesok v mechúri, problémy s obličkami alebo začínajúce gynekologické problémy a vy to riešite krikom a zatváraním?

Ak zviera ciká mimo poriadku, mimo miesta, kde je naučené, a obzvlášť tak často ako vaša fenočka, tak za tým treba hľadať v prvom rade zdravotný problém. Krik a rozčuľovanie tu nepomôžu, treba jej urobiť vyšetrenia moču, krvi, príp. sono a nasadiť lieky alebo diétu.

IvetaM5

Ak mate psa vo vnutri, treba ho vo vasej mepritomnosti davat do klietky. Nas je tak nauceny od stenata. Ak aj spravi potrebu, lahsie to vycistis na spodu klietky ako na viacerych miestach, konkretne na koberci a posteli. A nemyslim si ze zatvaranie do klietky je nemoralne, ak na to naucis psa hned na zaciatku, zvykne si. A nebudes mat problem s cistenim celeho domu.