Chronická únava, depresia alebo nedostatok vitamínov?

Bathory1560

duna7: tiez mam problemy so zaludkom. vlastne uz je to ovela lepsie. v zime mi diagnostikovali chronicku gastritidu, mala som vela zaludocnej kyseliny, vraj aj nabeh na vredy atd. ked mi jeden vecer bolo otrasne a nezabrali ani predpisane lieky, mama mi dala jednu tabletku famotidin. o par minut som mohla aj na diskoteke tancovat :-)) ked som si precitala letak, uz som vedela, kolka bije. ten liek je H2 blokator a ja som alergicka na urcite potraviny (je vseobecne zname, ze alergie sa mozu prejavit aj v traviacom trakte). odkedy mi urobili potravinove testy a vysadila som nevhodne potraviny, uplne v pohode fungujem aj bez liekov. tazko hodnotit tvoj pripad len tak z par riadkov, ale za pokus to stoji, keby si navstivila imunologa a nechala by si si urobit testy. ja som na to prisla tiez len nahodou. dovtedy som sa trapila a teraz je uz ovela lepsie. prajem vela stastia a zivotnej sily :-)))

RNG

Ako moze telo treavit bez zaludocnej kyseliny?!? V neutralnom prostredi nepracuju ani enzymy.
Bez dostatku kyselin ti v zaludku vsetko kvasi-kazi sa, vytvaraju sa peny, ktore sa ti natlacia do pazeraka a kedze obsahuju aspon nieco kyselin, a pazerak neznesie ziadne, vypalia ti do neho rany(GERD)
Takze cely problem(GERD) je z nedostatku, nie prebytku kyselin, ako to tvrdi omylom prevazna cast lekarov.

Ja som si ten takzvany reflux odstranil branim betainu HCl( kysly vytazok z cvikle, =kyselina plus enzym).
Pri nedostatocne stravenom jedle sa v crevach znici normalna flora, usadia rozne parazitne bakterie a crevo to chce vyhodit=hnacky.Takze o tolko horsia absorbcia zivin=podvyzivenost=osteoporoza=oslabenie celej funkcie tela.
Reasec spomaluje pohyb v crevach ale neriesi problemy travenia a flory

Opakujem, treba vam enzymy(hlavne betain HCL s kazdym jedlom niekolko tabliet, podla velkosti jedla) a probiotika.

duna7

Už asi 8 rokovo beriem lieky na kyseliny, mala som helicobacter a odvtedy je to len horšie. Posledná diagnóza aktívna refluxná gastritída, bulbitída, GERD. Pred 15 rokmi som mala rakovinu maternice, vzali mi ju a j vaječníky. Mám silnú osteoporózu a po liečbe ožarovaním vymiznutú haustráciu hrubého čreva. Na hnačky beriem Reasec. Keď si ho nedám ani sa nedostanem z domu. Za každú radu ďakujem.

RNG

Na Omeprola Ganaton
Omeprol, inym menom omeoprazol patri spolu s Prilosecom a Nexiom medzi tzv protonove pumpy, synteticke lieky, ktore znizuju vyrobu kyselin v zaludku, cim sa moze urychlit hojenie vredov, ale zhorsi sa travenie, lebo bez dostatocneho mnozstva kyselin v zaludku travenie je neuplne a okrem vetrov(to je to najmenej) ludia napriek dobremu zlozeniu stravy su podvyziveni.Vedie to k hromade problemov, vcitane slabosti, osteoporoze,strate ochrannej kyselinovej bariery proti nakazam nesenym jedlom.
Ganaton je proti dyspepsii, tj zlemu traveniu a nafukovaniu.
Kombinaciu tychto dvoch nerozumiem

Duna 7, mali ste vy vlastne vredy alebo problemy so zaludkom pred pouzivanim tychto farmaceutik?

Ak mate problemy s travenim, potrebujete traviace enzymy, alebo dokonca viac kyseliny, nie menej.
Traviace problemy by mohli mat za nasledok podvyzivenost, nedostatok energie a celkovu slabost, ako to popisujete.